Dar kartą „Šiaulius“ sutriuškinęs „Žalgiris“ – „Kidy Tour“ KMT pusfinalyje
LKL/BNS nuotr.

Dar kartą „Šiaulius“ sutriuškinęs „Žalgiris“ – „Kidy Tour“ KMT pusfinalyje

Autorius: H. Augustynas
2019-02-13

Kauno „Žalgirio“ ekipa išsprendė formalumus ir žengė į „Kidy Tour“ Karaliaus Mindaugo taurės finalinį ketvertą. Prieš atsakomąsias rungtynes 43 taškų pranašumą turėjęs „Žalgiris“ dar kartą susitvarkė su „Šiaulių“ ekipa 100:75 (26:19, 25:21, 29:17, 20:18).

Žalgiriečiai iškovojo užtikrintą pergalę, nors šiame susitikime Šarūnas Jasikevičius daug laiko pasireikšti suteikė jauniesiems kauniečių talentams. Lukas Uleckas, Rokas Jokubaitis ir Laurynas Birutis žaidė atitinkamai 36, 22 ir 13 minučių. 7 minutes pasireikšti gavo ir Erikas Venskus.

Geriausiai iš jaunųjų krepšininkų atrodė L. Birutis, pelnęs 8 taškus ir atkovojęs 6 kamuolius, bei du tritaškius pataikęs L. Uleckas. E. Venskus ir R. Jokubaitis pridėjo po du taškus. Pastarasis prametė visus dešimt metimų iš žaidimo ir surinko -5 naudingumo balus.

Vis dėlto pagrindiniais komandos smuikais griežė komandos lyderiai. Brandonas Daviesas pelnė 15 taškų, o Leo Westermannas – 14.

„Šiaulių“ gretose išsiskyrė 14 taškų surinkęs Benas Griciūnas ir po 13 taškų pelnę Evaldas Šaulys bei Antanas Udras.

„Malonu, kad išėjome į kitą etapą. Viską praktiškai išsprendėme Šiauliuose. Šiandien stengėmės daugiau spręsti savo idėjas ir problemas. Kaip visada, kai kurios pavyko, kai kurios ne. Svarbiausia buvo įvesti traumuotus žaidėjus ir jaunimą. Svarbiausia, kad einame toliau“, – spaudos konferencijoje kalbėjo Š. Jasikevičius.

„Žalgiris sprendė savo uždavinius ir galvojo apie finalinį ketvertą, – teigė „Šiaulių“ treneris Antanas Sireika. – Mes tiesiog galvojome, kaip įveikti „Žalgirį“, o ne apie tai, ar dar  galime kažkur patekti. Dėl kai kurių momentų galiu pasidžiaugti vyrais, kadangi jie kovėsi ir stengėsi. Nebuvo jokio beviltiškumo, nors pralaimėjome pirmas rungtynes 43 taškais.“

Rungtynes kur kas geriau pradėjo svečiai iš Šiaulių, kurie greit įgijo 8 taškų pranašumą (17:9). Vis dėlto „Žalgiris“ į tai atsakė įspūdingu spurtu 22:2 ir įgijo dviženklį pranašumą – 31:19. „Žalgiriui“ iki pertraukos toli pabėgti nepavyko ir aikštės šeimininkai po 20 minučių turėjo 11 taškų pranašumą (51:40).

Trečiajame kėlinyje aukštesnę pavarą įjungęs „Žalgiris“ pabėgo nepavejamai ir prieš paskutinį rungtynių ketvirtį jau buvo susikrovęs 23 taškų pranašumą – 80:57.

Ketvirtasis kėlinys tarp komandų buvo tik formalumas, o jo metu „Šiauliai“ toliau savo varžovų nepaleido ir išvengė dar vieno gėdingo pralaimėjimo.

Š. Jasikevičius šiame susitikime nusprendė suteikti poilsio Artūrui Milakniui, Aaronui White‘ui ir Edgarui Ulanovui.

„Kidy Tour“ KMT finalinis ketvertas „Siemens“ arenoje vyks vasario 16-17 dienomis. Kauniečių varžovu pusfinalyje bus Panevėžio „Lietkabelis“, kuris susitvarkė su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“. Kauniečiai ir panevėžiečiai pusfinalio dvikovą žais šeštadienį 15:10 val. Bilietus į finalinį ketvertą platina TIKETA.

„Žalgiris“: Brandonas Daviesas 15 (7 atk. kam., 26 n.b., 14 min.), Leo Westermannas 14 (3/4 trit.), Thomasas Walkupas 12, Deonas Thompsonas 11, Marius Grigonis 10, Paulius Jankūnas ir Laurynas Birutis (6 at. kam.) po 8.

„Šiauliai“: Benas Griciūnas 14, Evaldas Šaulys (7 kld.) ir Antanas Udras (7 atk. kam.) po 13, Kristupas Žemaitis 12 (5 kld.), Antanas Urbutis 9, Rokas Stankevičius 7.

Rungtynių komentarai:

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris