L. Kleiza: „Vyrai turi ambicijų eiti į priekį“
LKL / BNS nuotr.

L. Kleiza: „Vyrai turi ambicijų eiti į priekį“

Autorius: LKL.lt
2019-02-15

Linas Kleiza niekuomet neišsiskirdavo tokiomis skambiomis frazėmis kaip Vilniaus „Ryto“ prezidentas Antanas Guoga.

„Ryto“ sporto direktoriaus pareigas einantis L. Kleiza liko atsargesnis ir šį kartą – kalbėdamas apie savaitgalį vyksiančias „Kidy Tour“ Karaliaus Mindaugo taurės lemiamas kovas jis akcentavo tik artėjančią pusfinalio dvikovą su Klaipėdos „Neptūnu“.

„Pirma reikia nugalėti „Neptūną“, o tada eiti prie kitų rungtynių, – paklaustas A. Guogos iškeltą tikslą „Rytui“ iškovoti taurę LKL.lt sakė L. Kleiza. – Be pergalės pusfinalyje nebus finalo. Nereikia užbėgti įvykiams už akių.“

Duodamas interviu oficialiai lygos svetainei „Ryto“ sporto direktorius pasidalijo savo mintimis apie artėjantį pusfinalį, diskusijų sukėlusį sprendimą į finalo ketvertą pakviesti vieną geriausių Europos teisėjų ir „Ryto“ rezultatą, kuris tenkintų finalo ketverte.

– Kokios reikšmės „Kidy Tour“ KMT finalo ketvertas „Ryto“ komandai?
– Taurės turnyras svarbus visiems klubams, ypatingai mums, kai vyks Vilniuje. Po mūsų įtempto sezono Europoje smagu, kad vyrai neužmigo ir turi ambicijų eiti į priekį.

„Kidy Tour“ KMT finalo ketverto programa
Laikas Įvykis
Vasario 16 d. (šeštadienis)
12.30 val. „Karalienės taurės“ finalas
15.10 val. Pirmas pusfinalis: „Žalgiris“ – „Lietkabelis“
17.30 val. Antras pusfinalis: „Rytas“ – „Neptūnas“
Vasario 17 d. (sekmadienis)
11 val. „LKL ateities taurės“ finalas
14 val. Rungtynės dėl 3 vietos
16.15 val. „LKL snaiperis 2019“
17.40 val. Finalas (pertraukėlėse – metimai dėl 100 tūkst. eurų 
ir dėl naujo „Mercedes-Benz“)
Bilietus į renginį platina TIKETA

– Kaip toli „Rytas“ gali eiti „Kidy Tour“ KMT turnyre?
– Pamatysime. Bet labiausiai norėčiau pamatyti atsidavimą – kad paliktų visa save aikštelėje. Tokiu atveju bus galima gyventi su rezultatu, kad ir koks jis būtų.

– Kaip jus nuteikia tos sunkios rungtynės ketvirtfinalyje su „Juventus“?
– Reikia daug kreditų duoti Utenai. Mes tikrai nesame ta komanda, kuri gali ateiti be nusiteikimo, be pilno užsivedimo ir laimėti. Ir nesame tokie geri, kaip kartais mūsų žaidėjai pagalvoja. Intriga buvo gera, kova buvo gera. Mūsų tikslas buvo laimėti ir negauti traumų, kad kuo sveikesni patektume į pusfinalį.

– Daug ažiotažo sukėlė sprendimas į finalo ketvertą pasikviesti Europos teisėjų ikoną Luigi Lamonicą. Kaip jūs vertinate sprendimą?
– Aš į viską žiūriu paprastai. Pažiūrėkite į mus – turime keturis legionierius, „Žalgiris“ turėjo 7. Krepšinis yra pasaulinis sportas. Aš visą karjerą praleidau užsienyje, mane visos šalys puikiai sutikdavo. Atvažiuoja vienas geriausių Europos teisėjų, žinomiausias vardas. Ir vis tiek finalo ketverto teisėjų pagrindas bus sudarytas iš lietuvių. Kai kurie gal nedirbę su L. Lamonica, galės pasimokyti – tai bus didelė nauda. Visiems reikia tobulėti ir eiti į priekį, visi nori dirbti su geriausiais žaidėjais, treneriais ir teisėjais. Tai labai įdomus ir sveikintinas eksperimentas, džiugu, kad nestovime vietoje ir nebijome priimti kontraversiškų sprendimų.

– „Rytas“ žais savo arenoje – ar „Siemens“ arena ir sirgalių palaikymas gali tapti privalumu?
– Manau, palaikymas visada yra privalumas. Ačiū fanams, ištikimiausiems „B tribūnos“ gerbėjams, kurie buvo su komanda ir niekada nenustojo ja tikėti. Aišku, pergalės atveda daug žmonių, todėl tikimės, kad jie bus mūsų šeštasis žaidėjas.

– Kas svarbiausia pusfinalio kovoje su „Neptūnu“ norint pasiekti finalą?
– Rytoj laukia labai gera kova. „Neptūnas“ – stipri komanda ir gerai treniruojama. Jie tikrai bus pasirengę žaisti prieš mus, turi daug ambicijų, nuoskaudų. Bet mums reikia žiūrėti savų dalykų. Nereikia galvoti apie sekmadienį, nes šiame turnyre – vienos rungtynės.

– Ekspertai vis garsiau kalba apie skylę sunkiojo krašto puolėjo pozicijoje, kurioje po Dominique‘o Suttono išvykimo liko vienintelis Eimantas Bendžius. Tai ta vieta, į kurią varžovai taikysis labiausiai?
– Tikrai nemanome, kad tai mūsų skylė. Pažiūrėkite, kaip Eimantas žaidžia pastaruoju metu, kaip atrodė Europos taurės turnyre. O kas mus atakuos – mes turime ką pasiūlyti.

– Kas turėtų nutikti šį savaitgalį, kad „Žalgiris“ prarastų titulą?
– Mums pirma reikia nugalėti „Neptūną“, o po to eisime prie kito varžovo. Be vieno nėra kito, nereikia užbėgti įvykiams už akių. Aš tikrai būsiu laimingas ir patenkintas, galėsiu gyventi su rezultatu, jei žaidėjai atiduos visas jėgas aikštelėje ir žais su dideliu azartu, užsivedimu, noru.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris