D. Gailius apie „Kidy Tour“ KMT pusfinalį: „Turime neblogus šansus įveikti „Rytą“
LKL / BNS nuotr.

D. Gailius apie „Kidy Tour“ KMT pusfinalį: „Turime neblogus šansus įveikti „Rytą“

Autorius: bcneptunas.lt
2019-02-15

Klaipėdos „Neptūnas“ šiandien išvyksta į Vilnių, kur šį savaitgalį sieks iškovoti pirmąjį sezono trofėjų – „Kidy Tour“ Karaliaus Mindaugo taurę.

Uostamiesčio ekipa šio turnyro finalo ketverte nežaidė pastaruosius dvejus metus, o pirmąjį kartą, 2016-aisiais metais, pasidabino bronzos apdovanojimais.

Tiesa, jei „Neptūnas“ didelių pasiekimų KMT turnyre neturi, komandoje galima rasti čempioniško akcento.

KMT čempionu su Kauno „Žalgiriu“ praėjusį sezoną tapo Gytis Masiulis, o inauguraciniame turnyre triumfavo Deividas Gailius ir jo tuomet atstovautas Vilniaus „Lietuvos rytas“.

„Kidy Tour“ KMT finalo ketverto programa
Laikas Įvykis
Vasario 16 d. (šeštadienis)
12.30 val. „Karalienės taurės“ finalas
15.10 val. Pirmas pusfinalis: „Žalgiris“ – „Lietkabelis“
17.30 val. Antras pusfinalis: „Rytas“ – „Neptūnas“
Vasario 17 d. (sekmadienis)
11 val. „LKL ateities taurės“ finalas
14 val. Rungtynės dėl 3 vietos
16.15 val. „LKL snaiperis 2019“
17.40 val. Finalas (pertraukėlėse – metimai dėl 100 tūkst. eurų 
ir dėl naujo „Mercedes-Benz“)
Bilietus į renginį platina TIKETA

„Pamenu, kad po prastesnių rungtynių atkarpos norėjome įrodyti, kad galime žaisti gerai. Buvome motyvuoti, pagavome gerą bangelę ir mums pavyko laimėti. Tai buvo pirmas mano karjeros laimėjimas, tad tikrai buvau laimingas“, – prisiminimais dalijosi D. Gailius.

Praėjo treji metai, o puolėjas sieks pakartoti pirmojo KMT sėkmę. Simboliška, kad pusfinalyje „Neptūno“ laukia komanda, su kuria D. Gailius tuomet tapo čempionu – Vilniaus „Rytas“.

„Reikia bandyti laimėti pusfinalį, o tada žiūrėti toliau, – prieš finalo ketvertą sakė D. Gailius. – Manau, kad turime neblogus šansus įveikti „Rytą“.

Jei viskas susiklostys pagal planą, sėkmė bus mūsų pusėje, tuomet tikrai galime nugalėti „Rytą“.“

Finalo ketvertas šį sezoną vyks sostinės ekipos tvirtovėje – „Siemens“ arenoje. „Neptūno“ puolėjas tiki, kad tai gali sukelti papildomą įtampą šeimininkams.

„Įdomu, kaip varžovai pasiruoš žaidimui namuose. Manau, kad „Rytą“ įtampa slėgs labiau nei mus. Reikės tuo pasinaudoti“, – sakė 30-metis klaipėdietis.

D. Gailius į Klaipėdą sugrįžo skambiai. Prieš mėnesį į uostamiesčio ekipą persikėlęs 200 cm ūgio puolėjas greitai tapo vienu iš „Neptūno“ lyderių.

„Betsafe–LKL“ čempionate krepšininkas sužaidė ketverias rungtynes ir vidutiniškai pelnė po 18 taškų, atkovojo po 2,5 kamuolio bei atliko po 3 rezultatyvius perdavimus.

FIBA Čempionų lygoje D. Gailius pelnė po 9 taškus, o puolėju pasipildęs „Neptūnas“ laimėjo visus keturis mačus bei stebuklingai įšoko į atkrintamųjų traukinį.

Atsakomajame KMT ketvirtfinalio mače su Prienų „Skycop“ D. Gailius buvo rezultatyviausias ir naudingiausias krepšininkas klaipėdiečių gretose – 21 pelnytas taškas bei 25 surinkti naudingumo balai.

Kaip teigė pats krepšininkas, adaptaciją komandoje palengvino treneris Kazys Maksvytis, kuris jam yra puikiai pažįstamas.

„Didžiausią įtaką tam daro žinomas treneris, kuris padeda greičiau ir lengviau įsilieti į komandą, – dėstė D. Gailius. – Žinoma, būna, kad pamirštu derinį ar kažko nežinau komandinėje gynyboje, tačiau tai normalu. Juk vis tiek nauja komanda, tad reikia laiko apsiprasti, bet viskas bus gerai.

Svarbiausia, kad „Neptūnas“ laimi, o mes esame gerame kelyje. Aš dėl to džiaugiuosi.“

„Neptūnas“ pastaruoju metu demonstruoja banguojančią gynybą – „Šiauliams“ ir Pasvalio „Pieno žvaigždėms“ leista pelnyti net po 103 taškus, tačiau tokie solidūs varžovai, kaip Patrų „Promitheas“ ar Bairoito „Medi“ neperžengė 73 taškų ribos.

Gynyba gali tapti raktu į pergalę pusfinalio susitikime Vilniuje.

„Neptūnas“ visada buvo puolamojo tipo ekipa, – teigė D. Gailius. – Atėjus svarbioms dvikovoms, komanda parodo, kad gali ir sėkmingai gintis. Bandysime tą parodyti rytojaus rungtynėse.

Siekdami pergalės turėsime demonstruoti gerą krepšinį visas rungtynes. Ne tik pirmą ar ketvirtą kėlinį. Intensyviai turėsime žaisti visą mačą, turėsime kautis ir eiti link pergalės.“

Pusfinalio pradžia – šeštatadienį 17.30 val. „Siemens“ arenoje. Tiesiogiai mačą stebėti galėsite LRT kanalu.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris