Atkaklioje dvikovoje Karalienės taurę iškovojo Kauno „Aisčių-LSMU“ krepšininkės
LKL/BNS nuotr.

Atkaklioje dvikovoje Karalienės taurę iškovojo Kauno „Aisčių-LSMU“ krepšininkės

Autorius: LKL.LT
2019-02-16

Jau pirmoji „Kidy Tour“ Karaliaus Mindaugo taurės savaitgalio dvikova Vilniaus „Siemens“ arenoje padovanojo intrigą ir nedidelę staigmeną.

Renginį atidarė Vilniaus „Kibirkšties“ ir Kauno „Aisčių-LSMU“ akistata dėl pirmą kartą organizuojamos Karalienės taurės.

Rungtynės ilgai vyko taškas į tašką, pirmaujanti komanda keitėsi bent kelis kartus, tačiau paskutinę rungtynių atkarpą sėkmingiau sužaidė kaunietės, kurios savo varžoves nugalėjo 71:61 (19:14, 15:14, 25:20, 12:13) ir iškovojo pirmąjį sezono trofėjų.

Dar trečiame kėlinyje vilnietės buvo išsiveržusios į priekį, tačiau vėliau viešnios iš Kauno tarsi įjungė aukštesnę pavarą, kurią išlaikė ir ketvirtajame kėlinyje – 65:52. Tačiau šeimininkės nebuvo linkusios sudėti ginklų ir bandė priartėti – 67:59. Tačiau kauniečių iš vėžių tai neišmušė ir jos išlaikė pergalingą pranašumą, laimėdamos rungtynes 71:61.

Tai buvo jau antroji Kauno komandos pergalė prieš varžoves iš Vilniaus paeiliui – dar vasario pradžioje jos oponentes įveikė Lietuvos Moterų krepšinio lygos (LMKL) rezultatu 62:59. 

Roko Kondratavičiaus vadovaujamoje komandoje puikias rungtynes sužaidė Karolina Kazočiūnaitė. Ji finalinėje kovoje surinko 18 taškų (3/5 trit.), atliko 8 rezultatyvius perdavimus ir surinko 25 naudingumo balus. Ji ir tapo naudingiausia finalinių rungtynių krepšininke.

„Aistės-LSMU“: Karolina Kazočiūnaitė – 18 (3/5 tritaškiai, 25 naud.), Milda Sauliūtė – 16 (5 perimti kamuoliai), Daugilė Šarauskaitė – 11 (10 rez. perd.), Kristina Masionytė – 10;

„Kibirkštis“: Gabija Meškonytė – 19, Dalia Donskichytė – 15, Morgan Pullins – 12;

Naudingiausia turnyro krepšininke tapusi Karolina Kazočiūnaitė pasidžiaugė savo komandos kova.

Tikrai geros rungtynes, atkakliai kovojome kiekviename aikštės centimetre. Anksčiau panašiose situacijose esam paleidusios persvarą ir nudegusios, tačiau šį kartą pavyko.

Kalbant apie MVP titulą – tai kol kas rimčiausias asmeninis laimėjimas mano karjeroje.“ 

Gerų žodžių savo auklėtinėms negailėjo ir nugalėtojų treneris Rokas Kondratavičius.

„Sveikinimai komandai su pergale, buvo labai sunkios, fiziškos rungtynės, kova čia vyko visas 40 minučių, nežiūrint į tai, kad turėjome persvarą. Klaidų padarėme, bet žaidimas buvo tenkinants.

Kaip Karolina minėjo, kovojome dėl kiekvieno centimetro, o tai visiems matėsi. Vienu metu kritome į duobelę, tačiau iš jos išlipome ir paskui kontroliavome rungtynes. Įtampa slėgė ir mane, kaip jauną trenerį pirmame finale. Tikimės, kad šį pergale pades psichologiškai.“

Tuo tarpu vilniečių treneriui Valdui Gecevičiui liko tik pripažinti varžovių pranašumą.

„Kaip ir tikėjomės , finalas buvo įtemptas, bet reikia pripažinti, kad šiai dienai varžovės geriau sukomplektuotos, pakilime. Mes nerandame savo ritmo, ligos  ir raumos išmušė mus iš vėžių. Varžovių priekinė linija stipri, stiprios jų krašto puolėjos. Turėjome šansą trečiame kėlinyje, bet juo nepasinaudojome. 

Mūsų žaidėjos nėra žaidusios daug tokių rungtynių, tad momentais neužteko šalto proto ir meistriškumo, o didžiausia.mūsų bėda yra tai, kad įtemptose dvikovose pasivejame varžoves ir vėl jas paleidžiame.“
 

Nuo pat dvikovos starto sėkmingiau žaidė viešnios iš Kauno, kurios gana anksti pabėgo į priekį – 11:6. Persvarą pavyko išlaikyti iki pirmo kėlinio pabaigos – 19:14.

Antrajame kėlinyje „Kibirkštis“ ir toliau nerado savo žaidimo, o tuo pasinaudojusios kaunietės vienu metu pirmavo net 9 taškais – 29:20. Nepaisant to, kėlinio finiše vilnietės deficitą aptirpdė ir ilsėtis išėjo atsilikinėdamos 28:34.

Trečiojo kėlinio startas priklausė šeimininkėms – jos spurtavo ir netrukus ne tik išlygino rezultatą, bet ir išsiveržė į priekį – 42:40. Tačiau vėliau V. Gecevičiaus auklėtinės tarsi sustojo, kaunietės pradėjo pataikyti iš toli ir vėl susigrąžino persvarą, kuri po trijų kėlinių jau siekė dviženklę ribą – 59:48.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris