„Lietkabelį“ sutriuškinęs „Žalgiris“ žengė į „Kidy Tour“ KMT didįjį finalą
LKL/BNS nuotr.

„Lietkabelį“ sutriuškinęs „Žalgiris“ žengė į „Kidy Tour“ KMT didįjį finalą

Autorius: H. Augustynas
2019-02-16

Kauno „Žalgirio“ ekipa dar iki ilgosios pertraukos pabėgo nuo Panevėžio „Lietkabelio“ ir iškovojo teisę sekmadienį ginti „Kidy Tour“ Karaliaus Mindaugo taurės čempionų vardą.

Panevėžiečių šansus kovoti dėl pergalės greit nužudę žalgiriečiai iškovojo užtikrintą pergalę 89:58 (25:18, 21:12, 21:13, 22:15) ir žengė į didįjį „Kidy Tour“ KMT finalą.

Kauniečius į pergalę vedė 19 taškų ir 27 naudingumo balus surinkęs Marius Grigonis. Po 13 taškų pridėjo Paulius Jankūnas ir Artūras Milaknis.

„Lietkabelio“ gretose išsiskyrė 12 taškų pelnęs ir 8 atšokusius kamuolius surinkęs Mindaugas Kupšas bei 11 taškų pridėjęs Ikenna Iroegbu.

„Smagu, kad žengėme į finalą ir demonstravome ganėtinai solidų krepšinį. Džiaugiuosi, kad visi gavo pasireikšti. Žaidėjus perspėjau, kad būtų atsargesni su pirmomis opcijomis puolime, nes gali būti ir nervų. Bet Grigonis tas pirmas opcijas pataikė ir davė komandai gerą impulsą“, – kalbėjo „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius.

„Visi matė, kad buvome gerai pasiruošę, motyvuoti, o tai ir sugebėjome parodyti aikštėje. Mus dar labiau motyvavo tai, kad čia visi atvyko nugalėti „Žalgirio“, – pripažino kauniečių lyderis M. Grigonis.

Nors rungtynių pradžioje tarp komandų vyko kova taškas į tašką, kauniečiai surengė spurtą 19:4 ir antrajame kėlinyje pabėgo nuo savo varžovų – 39:20. Negana to, čiurną susižeidęs „Lietkabelio“ aukštaūgis Žiga Dimecas buvo priverstas rungtynes palikti jau antrajame kėlinyje.

Po ilgosios pertraukos „Žalgiris“ apsukų nemažino ir M. Grigonio vedami kauniečiai prieš lemiamą ketvirtį įgijo net 24 taškų pranašumą – 67:43.

Ketvirtajame kėlinyje „Žalgirio“ tik didino savo persvarą, kurią sugebėjo padidinti net iki 31 taško.

„Pirmoje pusėje dar rungtyniavome neblogai, tačiau antroje tiesiog nuleidome rankas ir gavosi taip, kaip gavosi. Po Dimeco traumos nebuvo lengva. Aš pats turėjau tik pusę vienos treniruotės. Tai buvo tikrai sunku“ – po susitikimo nusivylimo neslėpė panevėžiečių centras M. Kupšas.

„Esu nusivylęs, kad neparodėme 100 proc. galimybių. „Žalgiris“ atakavo labai gerai, o mums tai bus gera pamoka. Turime pamiršti šias rungtynes ir rasti energijos rytojui“, – po susitikimo teigė „Lietkabelio“ strategas Nenadas Čanakas.

„Žalgiris“ kovą dėl titulo rytoj pradės 17.40 val., kai „Lietkabelio“ kova dėl bronzos prasidės 14 val. Kauniečių varžovu finale bus Vilniaus „Rytas“, o Klaipėdos „Neptūnas“ susigrums su panevėžiečiais.

„Žalgiris“: Marius Grigonis 19 (3/5 trit., 27 n.b.), Artūras Milaknis ir Paulius Jankūnas po 13, Edgaras Ulanovas 10, Antanas Kavaliauskas 8.

„Lietkabelis“: Mindaugas Kupšas 12 (8 atk. kam.), Ikenna Iroegbu 11, Simas Jasaitis 10, Paulius Valinskas 8 (2/9 dvit., 0/5 trit.), Jamaras Wilsonas 6.

Rungtynių komentarai:

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris