Kovoje dėl LKL ateities taurės – „Ryto-Perlo“ krepšininkų triumfas
LKL/BNS nuotr.

Kovoje dėl LKL ateities taurės – „Ryto-Perlo“ krepšininkų triumfas

Autorius: LKL.LT
2019-02-17

Antroji „Kidy Tour“ Karaliaus Mindaugo taurės turnyro diena prasidėjo dar viena Vilniaus ir Kauno komandų akistata.

Pagrindinių ekipų vakaro dvikovą dėl KMT trofėjaus sekmadienio ryte apšildė jaunosios grandų komandos.

Dėl Ateities taurės susigrūmė Vilniaus „Ryto-Perlo“ bei Kauno „Žalgirio-2“ komandos. Pergalę ir nugalėtojų taurę iškovojo visas rungtynes pirmavę ir tik ketvirtame kėlinyje oponentus arčiau prisileidę vilniečiai – jie rungtynes laimėjo 83:75 (26:16, 15:13, 32:22, 10:24).

Šeimininkai į priekį pabėgo jau pirmajame kėlinyje, po kurio turėjo dviženklį pranašumą – 26:16.

Vėliau kauniečiai kelis kartus bandė vytis varžovus, tačiau šie patikimai žaidė gynyboje ir rimtesnių prošvaisčių žalgiriečiams nesuteikė. Negana to, Vilniaus komanda dar labiau didino savo pranašumą – trečiajame kėlinyje vienu metu ji siekė net 20 taškų (64:44).

Ketvirtajame kėlinyje svečiai buvo grąžinę intrigą – laimėtojų persvara vienu metu buvo aptirpusi iki 10 taškų (75:65), o vėliau net ir iki 5 (80:75), tačiau pergalingo pranašumo vilniečiai nebeiššvaistė.

Po pergalės vilniečių treneris Arvydas Gronskis buvo patenkintas savo žaidėjų pasirodymu. 

„Komentaras gali būti tik tik vienas - džiaugiuosi už savo vaikinus, kurie parodė charakterį. Džiugu dėl geros pradžios, sėkmingai įejome į gerą ritmą, tik pabaigoje truputį išsimušėme iš vėžių.

Ši pergalė svarbi tiek man, tiek ir vaikinams. Kalbant apie revanšus – tai komandos, lyginant su praėjusios savaites maču skyrėsi, tačiau taip, revanšas buvo tiek už Eurolygos rungtynes, tiek už pernai metų akistatą Klaipėdoje. Pabaigoje varžovai priartėjo, tačiau sėkmingai atstovėjome ir laimėjome.“

Tuo tarpu žalgiriečių treneriui Mantui Šerniui beliko apgailestauti dėl tokio auklėtinių pasirodymo.  

„Pirmus tris kėlinius niekaip nėgalėjau pabudinti komandos, priisimu tai ant savo sąžinės ir darbo. Galiu pasidžiaugti, kad pabaigoje grįžome į rungtynes, bet, deja buvo per vėlu. Gal pavyko paliesti žaidėjų savigarbą, nes vilkint „Žalgirio“ aprangą leisti taip dominuoti „Rytui“ tiesiog negalima.

Kalbant apie išvykusius žaidėjus, man asmeniškai jų netrūko nes turime daugiau, nei tik juos. Mūsų filosofija kita – auginame jaunus žaidėjus, ir kiekvienas, gavęs šansą, turi jį išnaudoti. Kas neišnaudojo – į tai atsižvelgsime ateityje.“

Kauniečiams šiose rungtynėse padėjo du krepšininkai, plušantys su pagrindine „Žalgirio“ komanda – Lukas Uleckas ir Erikas Venskus.

„Rytui-Perlui“ tai buvo tarsi revanšas už praėjusį savaitgalį patirtą nesėkmę jaunimo Eurolygos atrankos varžybose – tąkart Kaune rezultatu 92:79 laimėjo jaunieji žalgiriečiai.

„Rytas-Perlas“: Einaras Tubutis – 20 (10 atk. kam., 35 naud.),  Domantas Vilys – 17, Simas Jarumbauskas – 12, Robertas Keliačius (10 atk. kam.) ir Adas Šimonis – po 11;

„Žalgiris-2“: Lukas Uleckas – 19, Martynas Arlauskas – 13, Marius Valinskas – 11;

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris