„Rytą“ nubloškęs „Nevėžis“ neskrajoja: „Vis tiek esame paskutiniai“
LKL / BNS nuotr.

„Rytą“ nubloškęs „Nevėžis“ neskrajoja: „Vis tiek esame paskutiniai“

Autorius: LKL.lt
2019-04-18

Gabrielius Maldūnas maustė Vilniaus „Ryto“ aukštaūgius ir siuntė vieną taiklų metimą po kito. 25-erių centras sužaidė vienas geriausių karjeros Lietuvoje rungtynių ir buvo vienas pagrindinių Kėdainių „Nevėžio“ sensacingos pergalės kalvių.

„Vakar buvo sunku suvokti, bet šiandien atsikėlę ramiai žiūrime į pergalę, – kitą rytą po „Nevėžio“ pergalės prieš „Rytą“ 70:68 sakė G. Maldūnas. – Malonu, nes laimėti Vilniuje netenka itin dažnai.

Vis dėlto lentelėje vis tiek esame paskutiniai.“

„Nevėžiui“ tai buvo vos penkta pergalė „Betsafe–LKL“ per 31 rungtynes.

12 nesėkmių seriją nutraukę kėdainiečiai viliasi išlipti iš lentelės dugno – „Šiauliai“ atsilieka vos viena pergale, o iki sezono pabaigos liko 5 rungtynės, įskaitant mačą su „Šiauliais“ jau kitą ketvirtadienį.

„Pergalė Vilniuje duoda daug optimizmo. Galime laimėti visas likusias rungtynes. Vakar įrodėme, kad galime kovoti su bet kuo ir laimėti“, – pabrėžė G. Maldūnas.

204 cm ūgio centras pastaruoju metu tapo vienu geriausiu aukštaūgiu lygoje. Praėjusią savaitę jos pateko į simbolinę lygos komandą, o vakar pelnęs 18 taškų ir atkovojęs 9 kamuolius buvo naudingiausias aikštėje.

Tai lėmė ir varžovų Arciomo Parachouskio trauma (žaidė 5 minutes), ir Martyno Echodo išnaudotas pražangų limitas (žaidė 20 minučių).

„Pastaruoju metu daugiau žaidžiu su Martinu Junakovičiumi – jis gerai įvertina situacijas, mato įkirtimus, įkiša kamuolį, – kroato komandos draugo indėlį įvertino G. Maldūnas. – Be to, vakar teko žaisti prieš jauną Tubutį. Treneris pamatė, kad jis ne tokio aukšto kalibro žaidėjas, tad deriniai buvo daromi man ir bandėme išnaudoti pranašumus.“

GABRIELIUS MALDŪNAS
Pergalė Vilniuje duoda daug optimizmo. Galime laimėti visas likusias rungtynes. Vakar įrodėme, kad galime kovoti su bet kuo ir laimėti.

Pasak G. Maldūno, „Nevėžio“ situacija pasikeitė ir po vidinio pokalbio komandoje, ypač po dviejų pastarųjų skaudžių pralaimėjimų „Žalgiriui“ ir „Lietkabeliui“.

Mažiau iniciatyvos vakar ėmėsi ir amerikiečiai. Rezultatyviausi komandos žaidėjai Zaidas Hearstas ir Adonte Parkeris pastaruoju metu svaidėsi metimais.

Z. Hearstas vakar pataikė 5/10 metimų, A. Parkeris – 2/4 metimų.

Tai žemiau sezono vidurkių – Z. Hearstas per rungtynes vidutiniškai meta beveik po 13 kartų, A. Parkeris – daugiau nei po 13 metimų.

„Anksčiau treneris jiems nurodydavo imtis iniciatyvos, dėl to varžovams būdavo lengviau gintis, o vakar jie nežaidė rungtynių pabaigoje, – sakė G. Maldūnas. – Dalijomės kamuoliu, žaidėme, kaip mokame, ir viskas pavyko.“

„Nevėžis“ nebeturi net teorinių vilčių patekti į atkrintamąsias varžybas, tačiau nesirengia sezono baigti dugne. Kitos kėdainiečių rungtynės – šeštadienį namie su „Juventus“.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris