Svečių iš Kėdainių nepasigailėjęs „Neptūnas“ iškovojo didžiausią sezono pergalę
LKL nuotr.

Svečių iš Kėdainių nepasigailėjęs „Neptūnas“ iškovojo didžiausią sezono pergalę

Autorius: LKL.lt
2022-04-03

Pirmajame kėlinyje visus reikalus išsprendęs Klaipėdos „Neptūnas“ (11-14) iškovojo rekordinę pergalę ir susigrąžino septintąją „Betsafe-LKL“ turnyrinės lentelės vietą.

Dainiaus Adomaičio auklėtiniai savo žiūrovų akivaizdoje 95:61 (27:8, 26:21, 24:20, 18:12) sutalžė Kėdainių „Nevėžio-Optibet“ (5-19) krepšininkus, kurie patyrė aštuntą pralaimėjimą iš eilės.

Uostamiesčio ekipa vėl šoktelėjo aukštyn, nustumdama į aštuntąją vietą Alytaus „Dzūkiją“. Kėdainių klubas nukrito į dešimtąją poziciją, užleisdamas į priekį Pasvalio „Pieno žvaigždes“.

„Neptūnas“ sužaidė rezultatyviausią sezono mačą ir iškovojo didžiausią pergalę. Į ją vedė 16 taškų pelnęs ir 7 kamuolius atkovojęs Julius Jucikas. Pralaimėtojams 14 taškų surinko Svenas Smajlagičius.

Klaipėdiečiai pradėjo rungtynes spurtu 17:3, o pasibaigus pirmajam kėliniui jau turėjo triuškinančią persvarą 27:8. Antrajame ketvirtyje šeimininkai talžė varžovus 48:21.

Po pertraukos „Neptūnas“ apsukų nemažino ir taiklių tolimų metimų dėka toliau didino savo persvarą – trečiojo kėlinio viduryje D. Adomaičio kariauna pirmavo net 70:35.

Per likusį rungtynių laiką Klaipėdos komandos pranašumas abejonių toliau nekėlė, todėl svečiai iš Kėdainių buvo priversti susitaikyti su skaudžiu sutriuškinimu.

Klaipėdiečiai pataikė 13 tritaškių iš 33 (39 proc. taikl.), o kovą dėl atšokusių kamuolių įspūdingai laimėjo net 53:32.

„Rungtynės tokios, kokių mums reikėjo. Džiaugiamės dėl geros rotacijos. Jauni žaidėjai prisijungė su energija. Matėme, kokių problemų turi varžovai, ir tuo pasinaudojome“, – po mačo spaudos konferencijoje sakė D. Adomaitis.

„Pirmas kėlinys... Per pirmas 3-4 minutes visiškai atiduodame varžovui iniciatyvą, o tuomet jis jaučiasi saugiai. Ne taip turi atvažiuoti... Nesvarbu, kokia situacija aplinkui, tu turi gerbti save, savo komandą, savo žiūrovus“, – apgailestavo pralaimėtojų vairininkas Gediminas Petrauskas.

„Neptūnas“: Julius Jucikas 16 (7 atk. kam.), Nojus Mineikis 14, Edgaras Želionis 12 (7 atk. kam.).

„Nevėžis-Optibet“: Svenas Smajlagičius 14, Paulius Murauskas ir Rihardas Kuksikas po 12.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris