Pirmuoju „Ryto“ naujoku tapo J. DeLaurier
Foto: rytasvilnius.lt

Pirmuoju „Ryto“ naujoku tapo J. DeLaurier

Autorius: rytasvilnius.lt
2023-07-14

Įsibėgėjant komandos komplektavimo darbams Vilniaus „Rytas“ pristato pirmąjį ekipos naujoką. Juo tapo 25-erių aukštaūgis Javinas DeLaurier. 

Praėjusį sezoną Graikijos lygoje pradėjęs 208 cm ūgio amerikietis žiemą persikėlė į Holono „Hapoel“ ir debiutavo Čempionų lygoje, kur rinko po 8 taškus ir 6 atkovotus kamuolius. Izraelio lygoje centras demonstravo beveik identišką statistiką.

„Labai džiaugiuosi galėdamas prisijungti prie Vilniaus klubo. Po to kai pasikalbėjau su treneriu Žibėnu ir išgirdau apie komandos viziją nebeliko jokių abejonų – man tai buvo paprastas sprendimas. Nekantrauju artėjantį sezoną žaisti apsuptas nuostabių fanų „Jeep“ arenoje“, – prisijungimu džiaugėsi J. DeLaurier.

Efektyviausią mačą praėjusiame sezone „Ryto“ naujokas sužaidė prieš Dižono JDA komandą, su kuria vilniečiai susitiks šių metų Čempionų lygoje. „TOP16“ etapo rungtynėse jis pelnęs 15 taškų, po krepšiais atkovojęs 8 ir perėmęs 3 kamuolius iš viso surinko 23 naudingumo balus.

„Ryto“ treneris Giedrius Žibėnas sako, kad būtent J. DeLaurier kova dėl kamuolių ir kovingumas atkreipė komandos dėmesį: „Javinas yra į gynybą orientuotas žaidėjas, darysiantis didelę įtaką abejose aikštelės pusėse. Jis neabejotinai sustiprins komandos kovą dėl atšokusių kamuolių bei turi puikią uoslę užsiimant gynybines pozicijas.“

Po 4-ių metų Mike'o Krzyzewski treniruojamoje Djuko universiteto „Blue Devils“ komandoje J. DeLaurier bandė įsitvirtinti NBA ir atstovavo kelioms G lygos klubams. Savojo šanso jis sulaukė 2021 m. pabaigoje, kai pasirašė 10-ies dienų kontraktą su Milvokio „Bucks“. Vaikystės svajonę sužaisti stipriausioje pasaulio krepšinio lygoje aukštaūgis įgyvendino vienose rungtynėse. Pirmąją 2022 m. dieną vykusiame mače prieš Naujojo Orleano „Pelicans“ per tris minutes pasižymėjo vienu atkovotu ir perimtu kamuoliu.

Pasak Žibėno, naujoko atkaklumas bus naudingas ir komandos rūbinėje: „Jis yra kovotojas, kietas žaidėjas, nebijantis darbo bei turintis didžiulį potencialą. Ypatingai svarbu tai, kad jo charakteris atitinka buriamos komandos bruožus.“

Vasaros darbus sostinės klubas pradėjo išsaugodamas Gyti Radzevičių bei atsisveikindamas su Evaldu Kairiu, Benedeku Varadžiu ir Elvaru Fridrikssonu.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris