Vilniaus „Rytas“ išsaugojo J. Gorhamą
Foto: Betsafe-LKL

Vilniaus „Rytas“ išsaugojo J. Gorhamą

Autorius: rytasvilnius.lt
2023-07-21

Šių metų kovo mėnesį prie sostinės komandos prisijungęs ir prie patekimo į „Betsafe-LKL“ finalą ryškiai prisidėjęs Justinas Gorhamas ir kitą sezoną vilkės juodai baltai raudonus marškinėlius.

„Labai džiaugiuosi, kad sugrįšiu į Vilnių. Yra nebaigtų darbų, kuriais reikia pasirūpinti, – sprendimo motyvus nurodė amerikietis. – Vilnius yra puikus miestas su nuostabiais žmonėmis. Nuo pirmos dienos, kai čia atvykau, gavau aukščiausio lygio dėmesį ir pagarbą iš trenerių, komandos draugų ir, žinoma, sirgalių. Tai viena iš priežasčių, kodėl priėmiau šį sprendimą.“

Nors Čempionų lygoje 201 cm ūgio sunkusis kraštas spėjo sužaisti tik vieną mačą, Lietuvos krepšinio lygoje per 19 rungtynių jis pelnydavo po 9,6 taško (44,6% trit.), atkovodavo 6,2 kamuolio ir iš viso rinkdavo po 13,5 naudingumo balo.

Netrukus 25-ąjį gimtadienį minėsiantis amerikietis sėkmingiausias rungtynes Lietuvoje sužaidė ketvirtfinalyje prieš Neptūną, kai surinko dvigubą dublį ir 26 naudingumo balus: pelnė 19 taškų, po lenta sugriebė 12 kamuolių ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus.

Visgi klubo vyr. trenerio asistentas Georgas Dedas pabrėžia, kad svarbiausias aukštaūgio darbas aikštelėje į statistikos protokolus nepatenka.

„Jis mums labai padėjo paskutinėje sezono stadijoje. Atvykus Justinui laimėjome 16-ą iš 17-os rungtynių iki „Betsafe-LKL“ finalo ir jis buvo svarbia to dalimi. Kai sezonas baigėsi, jo išsaugojimas tapo vienu pagrindinių prioritetų. Derybos šiek tiek užtruko, laukėme Vasaros lygos pabaigos, bet galiausiai viskas baigėsi taip kaip ir norėjome, – dėstė G. Dedas. – Justinas yra tvirtas, kietas vyrukas, mėgstantis stumdytis, kovoti dėl kamuolių. Jam svarbu laimėti, lygiai taip pat kaip ir visai mūsų komandai. Nuostabu, kad jis prisijungs prie mūsų nuo pat pasiruošimo sezonui pradžios ir bus pavyzdžiu komandos naujokams.“

Prieš atvykdamas į Vilnių J. Gorhamas rungtyniavo „Hapoel Gilboa Galil“ klube Izraelio lygoje. Ten jis buvo antras daugiausiai kamuolių atkovojantis krepšininkas visoje lygoje. Per 31 minutę jis fiksavo 13,1 taško, 9,6 atkovoto kamuolio, 2,2 rezultatyvaus perdavimo, 1,1 perimto kamuolio ir 16,2 naudingumo balo rodiklius.

Šia vasarą „Ryto“ aukštaūgių grandį papildė amerikietis Javinas DeLaurier, joje toliau žais ir lietuviai Martynas Echodas bei Gytis Masiulis. 

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris