„Rytas“ prisiviliojo A. Veličką
Foto: rytasvilnius.lt

„Rytas“ prisiviliojo A. Veličką

Autorius: rytasvilnius.lt
2023-07-26

Vilniaus „Ryto“ komandos atakoms kitą sezoną diriguos 23-ejų įžaidėjas Arnas Velička. Pastarąjį sezoną lietuvis atstovavo Chemnico „Niners“ ekipai Vokietijoje. Su žaidėju sudaryta vienų metų sutartis su galimybe ją pratęsti.

„Norėčiau padėkoti „Ryto“ organizacijai ir trenerių štabui už išreikštą pasitikėjimą. Džiaugiuosi prisijungdamas prie klubo, turinčio aukščiausius tikslus. Smagu matyti daug buvusių komandos draugų ir trenerį, su kuriuo jau esu dirbęs, – sako A. Velička, įvairiuose klubuose bei nacionalinėse rinktinėse žaidęs su Martynu Echodu, Gyčiu Masiuliu, Gyčiu Radzevičiumi ir Luku Ulecku. – Atvykstu kovoti dėl kiekvienos pergalės ir nekantrauju pajusti įspūdingą „Ryto“ fanų kuriamą atmosferą. Pirmyn, vilniečiai!“

Vokietijos lygoje praėjusį sezoną žaidęs 195 cm gynėjas vidutiniškai rinko po 10,1 taško, 7,5 rezultatyvaus perdavimo, 2,7 atkovoto kamuolio ir iš viso 12,1 naudingumo balo. FIBA Europos taurėje per 12 rungtynių įžaidėjo statistika buvo dar solidesnė: 13 tašku, 7,8 rezultatyvaus perdavimo, 4,2 atkovoto kamuolio ir 17 naudingumo balų. Šiame tarptautiniame turnyre praėjusį sezoną lietuvis buvo daugiausiai rezultatyvių perdavimų atliekantis žaidėjas.

Anksčiau „Ryto“ naujokas taip pat yra žaidęs Prancūzijos, Estijos-Latvijos ir Lietuvos aukščiausiose krepšinio lygose. Pastarąjį kartą gimtojoje šalyje jis žaidė 2019-2020 m. sezone, kai atstovavo Prienų komandai.

A. Velička taip pat sėkmingai žaidė ir Lietuvos jaunimo rinktinėse bei su jomis iškovojo du sidabro ir du bronzos medalius. Tikru jaunimo rinktinės lyderiu jis tapo 2019-ųjų vasarą, kai U20 Europos krepšinio čempionate pelnydamas 16,4 taško, 6,6 rezultatyvaus perdavimo, 4,9 atkovoto kamuolio iš viso rinko po 18,3 naudingumo balo.

Sostinės klubo vyriausiasis treneris Giedrius Žibėnas prisimena, kad su gynėju dirbti teko ir jaunimo rinktinėje, ir per FIBA langus. Stratego teigimu, jaunam žaidėjui atėjo laikas karjeroje dėti žingsnį į priekį.

„Ginant „Ryto“ spalvas kiekvienam žaidėjui yra nemažai spaudimo, kadangi tikslai yra maksimalūs. Būtent tokios sąlygos šiame amžiuje yra idealiausia terpė augti. Neabejoju, kad įsibėgėjant sezonui Arnas prie to prisitaikys, – mintimis dalinosi G. Žibėnas. – Jam nežadėjau nei konkrečių žaidimo minučių, nei tikslios rolės, jis pats turės sunkiu, kasdieniu darbu tai išsikovoti ir įrodyti savo ambicijas. Būtent tokie žaidėjai ir sudarys ateinančių metų „Ryto“ branduolį.“

Tuo pačiu Vilniaus „Rytas“ skelbia atsisveikinantis su žiemos pabaigoje prie komandos prisijungusiu Kendale‘u McCollumu, kuris kitą sezoną į komandą nebegrįš. Kiek anksčiau šią vasarą vilniečiai atsisveikino ir su kitais komandos žaidimui praėjusį sezoną vadovavusiais įžaidėjais B. Varadžiu ir E. Fridrikssonu.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris