„Rytas“ persiviliojo „Neptūne“ atsiskleidusį klaipėdietį
Foto: rytasvilnius.lt

„Rytas“ persiviliojo „Neptūne“ atsiskleidusį klaipėdietį

Autorius: rytasvilnius.lt
2023-07-31

Puolėjų grandies komplektaciją artėjančiam sezonui Vilniaus „Rytas“ užbaigia pasikviesdamas jauną lietuvį. Ilgalaikį kontraktą su sostinės klubu pasirašė 202 cm ūgio klaipėdietis Oskaras Pleikys.

„Esu labai laimingas prisijungdamas prie Vilniaus „Ryto“. Gavęs pasiūlymą kiek nustebau, nėra lengva palikti miestą, kuriame gimiau ir užaugau, – duoklę Klaipėdai atidavė O. Pleikys. – Tačiau, kai pašnekėjau su trenerių štabu, abejonių neliko ir nusprendžiau, kad atėjo laikas išbandyti save aukštesniame lygyje. Esu dėkingas už galimybę ir nekantriai lauksiu debiuto sostinėje prie puikių klubo fanų, kurių kuriamą atmosferą teko pajusti žaidžiant kitoje barikadų pusėje.“ 

Praėjusiais metais 22-ejų žaidėjas „Betsafe-LKL“ sužaidė antrąjį savo sezoną. Atstovaudamas Klaipėdos „Neptūnui“ jis reguliariajame sezone pelnydavo po 7,1 taško, atkovodavo po 4 kamuolius ir iš viso rinkdavo po 8,3 naudingumo balo. 

Ženkliai geresnius rezultatus puolėjas demonstravo atkrintamosiose: ketvirtfinalio serijoje prieš Vilniaus „Rytą“ jis per dvi rungtynes rinko po 18,5 naudingumo balų, ypač išsiskyrė antrose serijos rungtynėse surinkęs dvigubą dublį – 12 taškų ir 11 atkovotų kamuolių. 

Geriausias reguliariojo sezono rungtynes „Ryto“ naujokas taip pat sužaidė prieš būsimą savo komandą. Balandžio 10 d. Klaipėdoje vykusiame mače jis į vilniečių krepšį sumetė 17 taškų, atkovojo 8 kamuolius ir iš viso surinko 25 naudingumo balus. 

Šias rungtynes prisiminęs klubo vyr. trenerio asistentas Georgios Dedas sako, kad „Rytui“ komandoje visada yra svarbu turėti jaunų lietuvių. 

„Kai žaidėme Klaipėdoje, Oskaras pridarė mums daug rūpesčių, – sako G. Dedas. – Jo charakteris labai tinka mūsų buriamai komandai – jis jaunas, niekada nepasiduodantis kovotojas, galintis kietai ir agresyviai žaisti per abi pozicijas po krepšiu. Visa tai ypač atsispindi, kai Oskaras kovoja dėl kamuolių, o įėjęs į aikštelę jis gali padidinti žaidimo intensyvumą. Nors jis dar turi daug ko išmokti, duosime jam šansą išsikovoti žaidimo minutes. Jei jis daug dirbs ir tobulės – jo vaidmuo komandoje tikrai augs.“ 

Šią vasarą O. Pleikys prisijungė prie rezervinės Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės, kurioje sužaidė trejas rungtynes su Jordanijos rinktine. 

Artėjantį sezoną „Ryto“ aukštaūgių grandį taip pat sudarys centrai Martynas Echodas ir Javinas DeLaurier bei sunkieji krašto puolėjai Gytis Masiulis ir Justinas Gorhamas. 

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris