„Rytas“ palaužė pagirtiną kovą davusį „Nevėžį-Optibet“
„Betsafe-LKL“ nuotr.

„Rytas“ palaužė pagirtiną kovą davusį „Nevėžį-Optibet“

Autorius: LKL.lt
2023-09-24

Kėdainių „Nevėžis-Optibet“ (0-2) rodė gerą kovingumą, tačiau galiausiai pralaimėjo rungtynes savų sirgalių akivaizdoje.

Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) mače Vilniaus „Rytas“ (2-0) 97:85 (21:17, 27:23, 23:28, 26:17) susitvarkė su Gedimino Petrausko auklėtiniais.

Susitikimas prasidėjo visiškai lygia kova, tiesa, po Lovre‘o Bašičiaus, Zane‘o Watermano ir Brevino Galloway‘aus pelnytų taškų „Nevėžis-Optibet“ pirmavo 15:9. Vis tik „Rytas“ parodė reakciją – po Keitho Hornsby tritaškio rezultatas vėl tapo lygus (15:15), o Arnas Velička tuo pačiu būdu grąžino persvarą savo komandai – 18:15.

Vilniečiai po truputį ėmė tolti (26:17), o R.J.Cole‘o metimas skirtumą pirmąkart rungtynėse augino iki dviženklio – 30:20. Atrodė, kad kontrolė visiškai priklausė svečiams (36:22), tačiau paskutinę antro kėlinio sekundę pataikytas B.Galloway‘aus šūvis įkvėpė „Nevėžį-Optibet“ sugrįžimui – 40:48.

Legionieriai tempė į priekį kėdainiečius, pasižymėjo ir Ignas Vaitkus, tad deficitas tirpo – 56:60. J.Gorhamas ir K.Hornsby kiek pristabdė varžovų spurtą (65:59), tačiau Justinas Marcinkevičius skirtumą rėžė iki minimalaus – 68:69.

Vos prasidėjus ketvirtam kėliniui šeimininkai persvėrė rezultatą (72:71), tik tuo džiaugėsi neilgai – 74:78. Margiris Normantas patempė pirmyn savo komandą (82:77), o galiausiai „Rytas“ dūrė skaudžiausius dūrius į paširdžius varžovams. A.Velička ir R.Cole‘as palaužė „Nevėžio-Optibet“ pasipriešinimą.

Justinas Marcinkevičius žaidė efektyviausias karjeros rungtynes „Betsafe-LKL“, pelnydamas 13 taškų, atkovodamas 7 kamuolius ir rinkęs 21 naudingumo balą.

„Abiejų komandų sirgaliai kėlė gerą atmosferą, smagu būti to dalimi. Kažkiek pakutenome padus „Rytui“, tik gaila, ne tiek, kiek patys norėjome“, – po mačo kalbėjo G. Petrauskas.

„Su „Nevėžiu-Optibet“ turime tokią istoriją, kad mums sunku šioje arenoje. Ne išimtis ir šiandien, bet laimėjome. Nepatiko daug kas. Varžovai rodė daugiau energijos daugelyje situacijų, o ir šiaip mūsų pasirodymas buvo minkštokas, pasižiūrėjus, kad per rungtynes jie prametė tik 7 dvitaškius. Tai daug ką pasako“, – teigė Giedrius Žibėnas.

„Nevėžis-Optibet“: Zane‘as Watermanas 18, Seanas McNeilas 15, Brevinas Galloway‘us ir Justinas Marcinkevičius (7 atk. kam.) – po 13, Ignas Vaitkus 9 (6 atk. kam.).

„Rytas“: Arnas Velička 18 (4/7 trit.), Robertas Cole‘as 17 (6 rez. perd.), Keithas Hornsby ir Gytis Masiulis – po 14, Margiris Normantas 12 (6 atk. kam., 4 rez. perd.).

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris