I. Sargiūno baudos metimas išplėšė „Neptūnui“ pirmą Citadele KMT pergalę
„Betsafe-LKL“ nuotr.

I. Sargiūno baudos metimas išplėšė „Neptūnui“ pirmą Citadele KMT pergalę

Autorius: LKL.lt
2023-10-11

Citadele Karaliaus Mindaugo taurėje (Citadele KMT) pirmąją pergalę įsirašė Klaipėdos „Neptūnas“ (1-0), kuris svečiuose 87:86 (19:18, 26:15, 14:19, 17:24, 11:10) po pratęsimo palaužė Mažeikių „M Basket-Delamode“ (0-1) pasipriešinimą.

A grupėje kita akistata klaipėdiečių lauks su Utenos „Uniclub Casino – Juventus“ (spalio 18 d.), o mažeikiškiai kausis su „Gargždais“ (spalio 19 d.).

Nepaisant to, kad klaipėdiečiai kėsinosi pabėgti mačo pradžioje (7:2), Kay‘aus Bruhnkes metimai leido Mažeikių ekipai lyginti rezultatą – 7:7. Iki pirmojo kėlinio pabaigos kova vyko lygiai, bet vėliau „Neptūnas“ po truputį tolo ir po Igno Sargiūno metimo pirmavo jau 41:31.

Nors po dviejų kėlinių skirtumas buvo dviženklis (33:45), Henris Kantonenas, Martynas Paliukėnas ir Danielis Dolencas stengėsi nepaleisti varžovų į priekį labiau, o po Andrio Misterio bei Artūro Jomanto metimų komandas skyrė 7 taškai – 52:59.

Intriga liko gyva ir toliau (56:63), nors laikas buvo svečių sąjungininkas. Vis tik to Mažeikių ekipai užteko. Po D.Dolenco metimo rezultatas jau buvo lygus (71:71), o žaisti liko 2 minutės. A.Misteris paleido tritaškį paskutinę atakos sekundę ir taip persvėrė rezultatą (74:71), tačiau jam šaltakraujiškai atsakė D.Gailius – 74:74. M.Paliukėnas ir I.Sargiūnas apsikeitė dvitaškiais (76:76), pastarasis galėjo išplėšti pergalę, bet nepataikė ir komandos ėjo į pratęsimą.

Jame nė viena komanda nebuvo atitrūkusi labiau. I.Sargiūnas prametė svarbius baudų metimus, kurie galėjo skirtumą auginti iki trijų taškų (84:83), tuo tarpu K.Bruhnke pelnė taškus su pražanga – 86:84. Liko minutė, veterano nervus rodė D.Gailius (86:86), o I.Sargiūno laukė dar vienas baudų išbandymas. Jam pavyko įmesti vieną baudą, kuri tapo lemtinga ir pergalinga – 87:86.

„Labai blogai pradėjome. Mintimis apie praeitas praloštas rungtynes, paveikti pralaimėjimų. Pavyko nusiraminti, grįžti ir pabaigoje, manau, du epizodai, nulėmė pralaimėjimą. Pirmas – ketvirto kėlinio pabaigoje, kai pirmaudami 2 taškais nesugebėjome subauduoti ir leidome mesti iš po krepšio. Antras – ketvirto kėlinio pabaigoje, esant lygiam rezultatui, kai įleidome gynybinį puolimą. Turėjome situaciją, kai galėjome grąžinti Collinsą į aikštę, bet to nepadarėme. Taip prieš keitimosi gynybą būtume sukūrę geresnę situaciją. Ši dalis stipriai krenta ant trenerių“, – pripažino Marius Kiltinavičius.

„Sunkios rungtynės, tokių ir tikėjausi, gal visi įsivaizduoja, kad Mažeikiai yra iš NKL atėjusi komanda, bet ką jie susikomplektavo, turi labai solidžią sudėtį. Kaip matėte, visiems čia sunku, net ir „Žalgiriui“. Jie neleidžia daryti, ko nori, reikia gerai pasiruošti“, – kalbėjo Mindaugas Brazys. 

„M Basket-Delamode“: Danielis Dolencas 15 (3/4 trit., 7 atk. kam.), Henris Kantonenas (7 rez. perd.) ir Andris Misteris (4/5 trit.) – po 14, Kay‘us Bruhnke 12, Chauncey Collinsas 9, Artūras Jomantas 8.

„Neptūnas“: Martynas Pacevičius 18 (8 atk. kam., 24 n.b.), Ignas Sargiūnas 16, Timas Lambrechtas 12, Deividas Gailius ir Mindaugas Girdžiūnas – po 11.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris