Visą kėlinį „iš žaidimo“ nepataikęs „7bet-Lietkabelis“ krito Vilniuje
„Betsafe-LKL“ nuotr.

Visą kėlinį „iš žaidimo“ nepataikęs „7bet-Lietkabelis“ krito Vilniuje

Autorius: LKL.lt
2023-10-22

Dvi skirtingos rungtynių pusės – taip galima apibūdinti sekmadienio „Betsafe-LKL“ mačą sostinėje.

Vilniaus „Rytas“ (6-0) namie surakino oponentų puolimą po pertraukos ir 94:73 (22:21, 27:23, 18:5, 27:24) nepasigailėjo Panevėžio „7bet-Lietkabelio“ (4-2).  

Gediminas Orelikas tempė į priekį Panevėžio ekipą (10:5), tačiau „Rytas“ pelnė be atsako 7 taškus ir persvėrė rezultatą – 12:10. Paulius Valinskas ir Margiris Normantas apsikeitė tritaškiais, taip tęsėsi lygių oponentų kova – 17:17. Justinas Gorhamas buvo taiklus, bet atsaką turėjo ir Nikola Popovičius, tuo tarpu Oskaro Pleikio ranka, metant „iš žaidimo“ bei baudas, drebėjo – 20:19. Likus 9 sek. Alenas Hadžibegovičius stojo mesti baudų metimų ir galėjo persverti rezultatą, tai jis padarė (21:20), vis tik Lukas Uleckas pelnė dvitaškį ir vilniečiai po pirmo kėlinio pirmavo 22:21.

Atmosfera ėmė kaisti. Prabėgus porai antro kėlinio minučių įvyko apsižodžiavimas, po kurio technines pražangas gavo Javinas DeLaurier, Justinas Gorhamas ir Vytenis Lipkevičius.

Panevėžiečiai turėjo trapų pranašumą (30:27), o šansus jį išlaikyti vis gaudė pražangas provokavęs G.Orelikas – 33:27. „Rytas“ kėsinosi perimti iniciatyvą, tačiau kelios klaidos vėl pakreipė situaciją „7bet-Lietkabelio“ naudai – 41:38. Tiesa, antrojo kėlinio pabaigoje „Rytas“ atrodė užtikrinčiau ir taip įgavo pranašumą – 49:44.

Trečiąjį kėlinį „Rytas“ pradėjo puikiai. Per keturias minutes pavyko pelnyti 8 taškus, o „7bet-Lietkabelis“ buvo uždarytas tiek, kad sukrapštytų vos vieną – 45:57. Galiausiai per visą ketvirtį panevėžiečiai taip ir nesugebėjo pataikyti „iš žaidimo“, rinko taškus vien baudų metimais, tad atsiliko jau 49:67.

Prieš akis dar buvo visas ketvirtis, tačiau Panevėžio ekipa nerodė atsigavimo ženklų. Puolimo atgaivinti labiau nepavyko, tad sostinės komanda link pergalės nužengė užtikrintai. 

„Tikrai esame geresnė komanda nei parodėme šiandien. Į trečią kėlinį žengėme blogai, pralaimėjome ir fiziškai, ir mentaliai“, – apgailestavo Robertas Štelmaheris.

 „Smagu, kad buvo teisinga žaidėjų reakcija. Įspūdingas sirgalių palaikymas. Tai – komandinė pergalė. Trečias kėlinys patiko labiausiai, rungtynes perlaužėme grynai per gynybą“, – džiaugėsi Giedrius Žibėnas.

„Rytas“: Margiris Normantas, Javinas DeLaurier ir Lukas Uleckas – po 13, Gytis Masiulis (6 atk. kam.) ir Justinas Gorhamas – po 12, Keithas Hornsby ir R.J.Cole‘as (8 rez. perd.) – po 11.

„7bet-Lietkabelis“: Gediminas Orelikas 20, Nikola Popovičius 11, Džiugas Slavinskas 10 (7 atk. kam.), Paulius Valinskas 9 (5 rez. perd.), Martynas Varnas ir Alenas Hadžibegovičius – po 7.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris