Pirmoji pergalė: Mažeikių ekipa išvykoje dramatiškai parklupdė „Neptūną“
„Betsafe-LKL“ nuotr.

Pirmoji pergalė: Mažeikių ekipa išvykoje dramatiškai parklupdė „Neptūną“

Autorius: LKL.lt
2023-10-23

Mažeikių „M Basket-Delamode“ (1/5) kančios baigėsi – į aukšiausias šalies pirmenybes šiemet sugrįžęs klubas po daugiau nei aštuonerių metų pertraukos pasiekė pergalę „Betsafe-LKL“ čempionate.

Mariaus Kiltinavičiaus auklėtiniai išvykoje 87:84 (23:14, 23:24, 10:26, 31:20) parklupdė Klaipėdos „Neptūną“ (2/4) ir nutraukė penkių nesėkmių seriją pirmenybių starte.

Mažeikiškiai kiek geriau pradėjo rungtynes ir pirmoje mačo dalyje buvo nutolę net per 14 taškų (30:16), o prieš pertrauką dar pirmavo 46:38. Trečiajame ketvirtyje šeimininkai greitai panaikino savo atsilikimą ir lemiamą kėlinį jie pasitiko jau būdami priekyje – 64:56.

Vis tik Martyno Gecevičiaus užkurti mažeikiškiai demonstravo charakterį ir keliais metimais be atsako atstatė lygybę (64:64), o netrukus ir vėl susigrąžino iniciatyvą. Likus kiek daugiau nei dviem minutėms, mažeikiškiai buvo arčiau pergalės – 81:76. Rezultatas kurį laiką nekito, o jį sušvelnino Igno Sargiūno dvitaškis su pražanga (79:81). Mažeikiškiai realizavo baudas (83:79), tačiau kitoje aikštės pusėje iki minimumo savo ekipos atsilikimą sumažino Deividas Gailius – 82:83. Kay'us Bruhnke nuo baudų metimo linijos vėl buvo tikslus (85:82), o nuo šios atžymos neklydo ir I. Sargiūnas (84:85). Pramiegotas Artūras Jomantas pelnė du taškus (87:84), I. Sargiūno metimas iš toli tikslo nepasiekė ir Mažeikių ekipa pasinėrė į triumfą.

„M Basket-Delamode“ gan užtikrintai laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių – 42:29.

Ketvirtajame kėlinyje svečiai neteko dešinio kelio traumą patyrusio Danielio Dolenco. Suomis aikštę paliko ant neštuvų.

Nugalėtojų gretose lyderiavo geriausius savo laikus prisiminęs M. Gecevičius. Trečiojo ketvirčio pabaigoje savo šou pradėjęs veteranas iš viso pelnė 18 taškų (4/6 trit.), atliko 5 rezultatyvius perdavimus, atkovojo 4 kamuolius ir surinko 24 naudingumo balus.

Pralaimėtojams 20 taškų pelnė Deividas Gailius. Klaipėdiečiai šįkart vertėsi be Sterlingo Gibbso.

Tai buvo jau antrasis šių ekipų tarpusavio mačas šiemet. Citadele KMT grupės etape dramatišką pergalę Telšiuose pasiekė uostamiesčio ekipa – 87:86.

„Neptūnas“: Deividas Gailius 20, Ignas Sargiūnas 14, Žygimantas Janavičius 11, Matas Vaitkus 10, Timas Lambrechtas 9, Zsomboras Maronka ir Thomasas Rutherfordas po 6.

„M Basket-Delamode“: Martynas Gecevičius 18, Giedrius Staniulis 12, Artūras Jomantas 11, Chauncey Collinsas 10, Andris Misteris 9, Danielis Dolencas 8, Tadas Pažėra 6.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris