Jonavos klubas apgynė tvirtovę nuo „Neptūno“
„Betsafe-LKL“ nuotr.

Jonavos klubas apgynė tvirtovę nuo „Neptūno“

Autorius: LKL.lt
2023-10-29

Sunkią pergalę Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) pasiekė Jonavos „CBet“ (5-2), kuri namuose 88:77 (21:21, 17:23, 34:23, 16:10) apgynė tvirtovę nuo Klaipėdos „Neptūno“ (2-5).

Pirmasis kėlinys buvo visiškai lygių oponentų kovos atspindys – 21:21. „Neptūnas“ pabandė atitrūkti (26:21), o aistrų netrūko – už kalbas techninę pražangą užsidirbo Michaelas Hughesas. Skirtumas tarp ekipų augo (33:25), nors „CBet“ legionieriai ir pristabdė klaipėdiečių spurtą – 33:33.

Lukas Kreišmontas grąžino persvarą jonaviečiams, nors antro kėlinio pabaiga palankesnė buvo „Neptūnui“. 6:0 – taip finišavo svečiai.

Martynas Pacevičius užsidirbo nesportinę pražangą, o „CBet“ savo šansus išnaudojo tinkamai – 47:48. Matui Vaitkui atsakymą ruošė Strahinja Mičovičius, o Timui Lambrechtui atsakė M.Hughesas – 57:59. Rezultatas ir skirtumas gerai iliustravo kovos atkaklumą.

Abiejų komandų atakos strigo, o M.Hughesas pradžiugino Jonavos publiką eiliniu bloku, kurį skyrė M.Pacevičiui – 75:71. Aleksandras Marelja dėl pražangų jau iškrito iš „CBet“ rikiuotės, tuo tarpu Zsmboras Maronka dėl čiurnos traumos nebegalėjo padėti „Neptūnui“.

„CBet“ augino savo pranašumą (79:71), o S.Mičovičiaus metimas privertė Mindaugą Brazį prašyti pasitarimo. Tauras Jogėla suteikė savo komandai jau rekordinę persvarą (82:71), kurią greitai rėžė M.Girdžiūno ir Thomaso Rutherfordo metimai – 76:82. Liko žaisti kiek daugiau nei 2 minutės, M.Girdžiūnas žingsniavo, tuo tarpu M.Hughesas artino „CBet“ prie pergalės – 84:76.

M.Hughesas žaidė geriausią sezono mačą „Betsafe-LKL“: 18 taškų, 5 atkovoti kamuoliai, net 6 blokai ir 24 naudingumo balai. Šio sezono blokų rekordas priklauso 7 metimus blokavusiam Justui Furmanavičiui.

„Neptūnui“ padėti negalėjo Sterlingas Gibbsas ir Deividas Gailius.

„Kai buvo ilgoji pertrauka, nesakiau nieko. Palikau komandą pasikalbėti tarpusavyje. Sakiau: vyrai, jūs per minutės pertraukėlę manęs neklausote, pasišnekėkite tarpusavyje. Ta šneka išėjo į naudą“, – pasakojo Virginijus Šeškus.

„Jonaviečiai kovėsi iki galo. Fiziškumas, ūgio skirtumas antroje pusėje padarė savo. Vienas prieš vieną jie turėjo pranašumą, o aš neišaiškinau žaidėjams, kaip eiti į pagalbas. Neturėtų žaidėjų trūkumas lėmė, kad „CBet“ mus suvalgė po krepšiu“, – pripažino Mindaugas Brazys.

„CBet“: Strahinja Mičovičius 21, Michaelas Hughesas 18 (6 blk, 5 praž., 24 n.b.), Michaelas Lewisas 13, Edvinas Šeškus 11 (7 atk. kam., 2/8 trit.), Ivanas Gandia-Rosas 9.

„Neptūnas“: Zsmboras Maronka, Ignas Sargiūnas, Mindaugas Girdžiūnas ir Martynas Pacevičius – po 12, Timas Lambrechtas 11, Thomasas Rutherfordas 7 (10 atk. kam.).

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris