LKL priėmė sprendimą dėl incidento Vilniuje
Foto: Betsafe-LKL

LKL priėmė sprendimą dėl incidento Vilniuje

Autorius: LKL.lt
2023-11-28

Pasibaigus šeštadienį vykusiai dvikovai „Betsafe-LKL“ čempionate tarp dviejų Vilniaus ekipų, „Avia solutions group“ arenoje buvo užfiksuotas konfliktas tarp „Ryto“ sirgalių ir „Wolves“ VIP ložės svečių.

Norėdama tinkamai įvertinti situaciją, Lietuvos krepšinio lyga susisiekė su abiejų komandų vadovais bei išanalizavo jų pateiktą rašytinę ir vaizdo medžiagą. Remiantis gauta informacija nustatyta, kad fizinio kontakto tarp abiejų konfliktuojančių pusių užfiksuota nebuvo, o kilusio konflikto kaltininkų nustatyti neįmanoma.

Tuo pačiu nustatytos spragos organizuojant žiūrovų ir dalyvių saugumą, apsaugos darbuotojai nekompetentingai atliko darbą, galimai apsaugos darbuotojų buvo per mažai. Už Lietuvos krepšinio lygos (LKL) nuostatų pažeidimus  Vilniaus „Ryto“ klubui yra skirtos finansinės sankcijos.

Už „Betsafe-LKL“ čempionato vykdymo nuostatų 43.1.1., 43.1.2. ir 43.1.4. punktų pažeidimus, Vilniaus „Ryto“ klubui neužtikrinus saugumo ir tvarkos arenoje, neužtikrinus visokeriopų apsaugos paslaugų suteikimą, tvarkos palaikymą ir neužkirtus kelio įžūliam žiūrovų elgesiui, agresyviems veiksmams, už apsaugos darbuotojų neefektyvų savo funkcijų atlikimą, skirta 1000 Eur piniginė bauda.

Už Nuostatų 57.4. punkto pažeidimą dėl „Ryto“ klubo organizuotos sirgalių grupės agresyvaus elgesio kitų žiūrovų atžvilgiu, skirta 1200 Eur bauda.

„Labai svarbu, kad sirgaliai laikytųsi pagarbos ir tolerancijos. Suprantame, jog rungtynių metu emocijos pasiekia aukščiausią tašką, tačiau svarbu, kad jų išraiška būtų nukreipta į savo komandos palaikymą“, – sakė LKL generalinė direktorė Rasa Liuimienė.

43.1.1. nuostatų punktas numato, jog šeimininkų klubas atsako už saugumą ir tvarką arenoje ir jos prieigose 1 valandą prieš rungtynes, jų metu ir 1 valandą po rungtynių.

43.1.2. nuostatų punktas numato, jog Klubas privalo pasirūpinti, kad apsaugos tarnybos <....> užtikrintų visokeriopų apsaugos paslaugų suteikimą, palaikytų tvarką ir užkirstų kelią įžūliam žiūrovų elgesiui, agresyviems veiksmams, grasinimams, įžeidinėjimams bei smurtui <...> žiūrovų ir bet kokių kitų asmenų atžvilgiu.

43.1.4. nuostatų punktas numato, kad Klubas privalo užtikrinti, kad į areną nebūtų įleidžiami žiūrovai, turintys alkoholinių gėrimų, narkotinių medžiagų, kad į areną nebūtų įnešti ginklai ar daiktai, kurie gali būti naudojami kaip ginklai <...>.

57.4. punktas numato, kad klubai privalo užtikrinti, kad juos palaikantys žiūrovai susilaikytų nuo nesportiško ar kitokio netinkamo elgesio iki rungtynių, rungtynių metu ar po rungtynių. Už žiūrovų nesportišką ar kitokį netinkamą elgesį sankcijos gali būti taikomos atitinkamam klubui.>

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Techninis partneris