Naujoko sulaukęs „Žalgiris“ nutraukė panevėžiečių pergalių seriją
„Betsafe-LKL“ nuotr.

Naujoko sulaukęs „Žalgiris“ nutraukė panevėžiečių pergalių seriją

Autorius: LKL.lt
2023-12-03

Karšta praėjusio „Betsafe-LKL“ sezono prizininkų dvikova Panevėžyje baigėsi nelengva Kauno „Žalgirio“ (10-2) pergale.

Kazio Maksvyčio kariauna išvykoje 80:68 (15:17, 17:13, 21:21, 29:15) nukovė Panevėžio „7bet-Lietkabelį“ (8-4) ir atsitiesė po praėjusią savaitę patirto pralaimėjimo Klaipėdos „Neptūnui“.

Sulig šia nesėkme nutrūko panevėžiečių fiksuota 4 pergalių serija „Betsafe-LKL“. Paskutinį pralaimėjimą Nenado Čanako auklėtiniai patyrė būtent prieš „Žalgirį“ (63:69).

Kaip ir pirmajame tarpusavio mače, ant parketo nuo pat ginčo kamuolio dominavo gynyba. Po pirmojo ketvirčio 2 taškų pranašumą turėjo svečiai, o po antrojo kėlinio tokia pat trapia persvara disponavo panevėžiečiai – 32:30.

Po pertraukos sėkmingą atkarpą žaidė Nikola Popovičius, tačiau jo triūsą netrukus nubraukė „Žalgirio“ spurtas 12:0, po kurio Lietuvos čempionai įgijo 6 taškų persvarą – 48:42. Tai nepalaužė šeimininkų, kurie atkuto ir lemiamas dešimt minučių pasitiko būdami priekyje tuo pačiu skirtumu – 53:51.

Paskutiniajame ketvirtyje lyderystės ėmėsi Keenanas Evansas. Po kelių amerikiečių tritaškių po vieną pridėjo ir Tomas Dimša su Rolandu Šmitu, o žalgiriečiai likus 4 minutėms pirmavo 70:65. Kauniečių pranašumas netrukus pirmąsyk ūgtelėjo iki dviženklio (77:66), o tokio deficito šeimininkams panaikinti jau nebepavyko.

Nugalėtojų gretose rezultatyviausias ir naudingiausias buvo K. Evansas, pelnęs 17 taškų (4/7 trit.) ir surinkęs tiek pat naudingumo balų.

Panevėžio ekipai 12 taškų pelnė N. Popovičius, o efektyvumu išsiskyrė 8 taškus pelnęs ir tiek pat kamuolių atkovojęs Gediminas Orelikas, kurio sąskaitoje – 13 naudingumo balų.

„Žalgiryje“ debiutavo neseniai komandą papildęs gynėjas Edmondas Sumneris. Naujokas ant parketo praleido 5,5 minutės, per kurias prametė tritaškį, sykį suklydo ir triskart prasižengė, o iš viso surinko -5 naudingumo balus.

K. Maksvytis šiame susitikime jau vertėsi be pėdos traumą patyrusio Arno Butkevičiaus. Sekmadienį paskelbta, kad puolėjas iš rikiuotės iškrito 2-3 mėnesiams.

Rungtynėse apsilankė 5251 žiūrovas. Tiek sirgalių „Kalnapilio“ arenoje neapsilankė ne tik šiame, bet ir praėjusiame sezone.

„7bet-Lietkabelis“: Nikola Popovičius 12, Deividas Sirvydis 11, Donatas Sabeckis ir Martynas Varnas po 9, Gediminas Orelikas 8, Stefanas Birčevičius 7.

„Žalgiris“: Keenanas Evansas 17, Lukas Lekavičius 13, Dovydas Giedraitis ir Tomas Dimša po 9, Rolandas Šmitas 8, Edgaras Ulanovas 7, Kevarriusas Hayesas ir Laurynas Birutis po 6.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris