Antrasis mūšis dėl Vilniaus baigėsi užtikrintu „Ryto“ triumfu
„Betsafe-LKL“ nuotr.

Antrasis mūšis dėl Vilniaus baigėsi užtikrintu „Ryto“ triumfu

Autorius: LKL.lt
2024-01-13

Šeštadienio vakarą sostinėje įvyko antrasis sezono sostinės derbis, kuriame pranašesnis buvo Vilniaus „Rytas“ (14-2).

Su svečių statusu, tačiau dideliu sirgalių užnugariu ant parketo žengę Giedriaus Žibėno auklėtiniai 89:72 (17:18, 28:16, 24:18, 20:20) parbloškė Vilniaus „Wolves“ (12-5) ekipą ir atsirevanšavo varžovams už pirmajame rate patirtą nesėkmę (74:84).

Šis pralaimėjimas „Wolves“ reiškia susilyginimą pergalių-pralaimėjimų balansu su Utenos „Uniclub Casino – Juventus“ (12-5) komanda, šeštadienį triumfavusia Panevėžyje.

Rungtynių starte „Rytą“ vėl kamavo bėdos puolime, kuriomis naudojęsi „Wolves“ startavo 7:0. Netrukus atkutę šalies vicečempionai ėmė vytis priešininkus ir sulig Arno Veličkos smeigtu tritaškiu paskutinę pirmojo ketvirčio sekundę jų atsilikimas tapo minimalus – 17:18. Antrasis kėlinys priklausė nominaliems svečiams – dabar jau jie pusę kėlinio išlaikė savo krepšį sausą ir atitrūko 33:18. Po pirmosios mačo dalies „Rytas“ pirmavo 45:34.

Po pertraukos „vilkai“ lėtai lipo į kalną, kol priartėjo iki 52:59. Visgi į tai juodais marškinėliais vilkėjusi ekipa atsakė pelnydama 10 taškų paeiliui ir gerokai sutvirtindama savo pranašumą prieš paskutiniąsias dešimt minučių – 69:52. Per likusį laiką intriga jau nebekvepėjo, o po finalinės sirenos pergalės dainas galėjo traukti „Ryto“ aistruoliai.

„Wolves“ ekipai šįkart nekrito metimai iš toli. Šeimininkai tritaškius realizavo 16 proc. tikslumu (5/31). „Rytas“ tolimus metimus svaidė kur kas sėkmingiau – 42 proc. (11/26). Abi komandos gana dažnai klydo: nugalėtojai kamuolį prarado 18 sykių, o jų varžovai – 16 kartų. 

Mačas, kaip ir tikėtasi, pasižymėjo emocijomis – teisėjai iš viso išdalino 5 technines pražangas.

Naudingiausias laimėtojų gretose buvo pirmąjį „Betsafe-LKL“ mačą šiame sezone sužaidęs Marcusas Fosteris. Vilniečių lyderis prie 16 taškų pridėjo 6 rezultatyvius perdavimus, 4 atkovotus ir 3 perimtus kamuolius bei surinko 24 naudingumo balus. Jam gerai talkino Martynas Echodas, kurio sąskaitoje – 13 taškų, 7 atkovoti kamuoliai ir taip pat 24 naudingumo balai.

Kęstučio Kemzūros kariaunoje kiek labiau išsiskyrė tik Jeffery Tayloras (18 tšk., 18 naud. bal.) ir Rasheedas Sulaimonas (13 tšk., 14 naud. bal.).

„Wolves“: Jeffery Tayloras 18, Rasheedas Sulaimonas 13, Garrisonas Brooksas 10, Christianas Mekowulu 9, Vaidas Kariniauskas 6.

„Rytas“: Marcusas Fosteris 16, Martynas Echodas 13, Margiris Normantas ir Gytis Masiulis po 12, Arnas Velička 11, Justinas Gorhamas 9, Gytis Radzevičius ir R.J. Cole'as po 7.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris