Solidžiai ant parketo grįžęs D. Bičkauskis išgyvena dėl panevėžiečių duobės: „Emocinis fonas tikrai ne geryn eina“
„Betsafe-LKL“ nuotr.

Solidžiai ant parketo grįžęs D. Bičkauskis išgyvena dėl panevėžiečių duobės: „Emocinis fonas tikrai ne geryn eina“

Autorius: LKL.lt
2024-01-21

Citadele KMT ketvirtfinalyje komandų laukia lemtingos kovos. Daug intrigos nusimato antrajame Klaipėdos „Neptūno“ ir Panevėžio „7bet-Lietkabelio“ susitikime, kadangi po pirmosios akistatos klaipėdiečiai turi 2 taškų pranašumą (91:89).

Panevėžiečiai šiuo metu išgyvena sunkią atkarpą: turi problemų Europos taurėje, nusileido Utenos bei Kėdainių ekipoms „Betsafe-LKL“, o taip pat pralaimėjo pirmą ketvirtfinalio kovą Citadele KMT.

„Emocinis fonas tikrai ne geryn eina. Reikia vienų gerų rungtynių, geros pergalės, tada ir pasikeis tas komandos veidas“, – LKL.lt pripažino Dovis Bičkauskis.

Jis pats į aikštelę grįžo prieš beveik mėnesį. Laiko įsivažiuoti nebuvo: Dovio minutės iškart pasiekė 28 min., o per jas jis pelno 10,5 taško, atkovoja 2 kamuolius, atlieka 5,5 perdavimo bei renka 15,5 naudingumo balo.

„Tiesiog reikia imti ir žaisti, nieko neprimąstysi. Tokia situacija, nėra kitos išeities. Eini į aikštelę, atiduodi visas jėgas ir stengiesi už visus žaidėjus bei trenerį. Kartais reikia aukotis, eiti per „negaliu“, – sako jis.

Pokalbis su D.Bičkauskiu apie sugrįžimą, duobelę Panevėžyje ir būsimą akistatą su „Neptūnu“ – LKL.lt svetainėje.

Atsakomasis Citadele KMT mačas vyks sekmadienį, 16 valandą, Panevėžyje. Jį stebėkite LRT Plius eteryje. 

– Po vienos svarbios išvykos į Prancūziją laukia kitas svarbus mūšis Citadele KMT ketvirtfinalyje. Kokios nuotaikos šiuo metu „7bet-Lietkabelio“ stovykloje?

– Nekokios, nes visi matėte, kaip atrodėme. Iki trečio kėlinio atrodėme sąlyginai neblogai, bet sekė pora greitų atakų, pora abejotinų teisėjų sprendimų, tad skirtumas ėmė augti. Taip varžovai susikūrė 30 taškų persvarą.

– Kuomet tarptautinis sezonas jau kabo ant plauko, sunku išlaikyti pozityvą?

– Be abejo, bus sunku, bet mūsų toks darbas, jog negalime sustoti. Sezonas tęsis kitose lygose, turėsime labiau koncentruotis į „Betsafe-LKL“ ir Citadele KMT. Reikia kažkokiu būdu laimėti sekmadienį. Kol dar turime šansų Europos taurėje, tikrai stengsimės ir kovosime.

– Kuomet į Panevėžį grįžo Nenadas Čanakas, atrodė, kad esate emociniame pakilime. Kaip manote, kas lemia dabartinę sunkesnę atkarpą?

– Sunku pasakyti. Atrodė, kelios rungtynės buvo pralaimėtos, bet tai nebuvo tragedija. Tačiau vėliau sekė dar vienas, dar antras pralaimėjimas, atrodo, duobė didėjo. Emocinis fonas tikrai ne geryn eina. Reikia vienerių gerų rungtynių, geros pergalės, tada ir pasikeis tas komandos veidas.

– Turėjote nukeltų rungtynių dėl ligų ir traumų. Kiek sudėtinga tuo metu situacija buvo „7bet-Lietkabelio“ viduje?

– Tiek fizinė kondicija buvo sunki, tiek žaidybinį ritmą pagauti buvo nelengva. Atrodo, žaidėjai jau pagauna formą, bet tada vienas–kitas iškrenta, prisijungia kiti. Kai aš grįžau, pats nebuvau ritme: turėjo ir komanda priprasti prie manęs, ir aš prie jų. Nėra pastovumo – nėra lengva. Keistas sezonas. Labai tikiuosi, jog antroje jo pusėje būsime visi sveiki, formoje ir ritme.

– Pats prieš kelias savaites grįžote ant parketo. Kaip jaučiatės?

– Dabar jau geriau, bet pripažinsiu, po rungtynių reikia daugiau laiko atsigauti. Nežaidžiau apie pusmetį – po pirmų rungtynių buvo labai sunku. Dabar irgi nelengva, bet jau geriau, kūnas pripranta prie krūvio. Reikia dar laiko ir viskas bus kaip buvę.

– Kiek laiko, jaučiate, jums reikės?

– Dabar daug žaidžiame, daug rungtynių, forma turėtų ateiti greičiau. Manau, pagausiu tą formą, tikiuosi, greitai.

– Viena yra grįžti, kuomet žinai, kad pradžioje galėsi pažaisti po kelias minutes. Bet jūs buvote labai reikalingas komandai ir iškart gavote solidžias minutes. Kaip tvarkotės su šia didele atsakomybe?

– Tiesiog reikia imti ir žaisti, nieko neprimąstysi. Tokia situacija, nėra kitos išeities. Eini į aikštelę, atiduodi visas jėgas ir stengiesi už visus žaidėjus bei trenerį. Kartais reikia aukotis, eiti per „negaliu“.

– Pats kol kas esate patenkintas savo pastarąja atkarpa?

– Būčiau patenkintas, jei laimėtume rungtynes. Apie ką galvoju po rungtynių, tai kodėl pralaimėjome. Apie savo žaidimą negaliu nieko pasakyti, nes pralaimėjimai yra pirmoje vietoje.

– Toks pralaimėjimas kaip Utenos „Uniclub Casino – Juventus“ ekipai po Šarūno Beniušio dėjimo – labai įskaudino jūsų ekipą?

– Tikrai taip, gal pustrečio kėlinio kontroliavome rungtynes, bet tada nustojome žaisti. Atrodo, kažkas atsitiko, kad nebeužpuolėme, o varžovai atsakė atakomis. Visos rungtynės ėjo taškas į tašką, o gale Fortūna buvo jų pusėje. Labai skaudus pralaimėjimas, tačiau nėra kada galvoti, tvarkaraštis įtemptas, reikia žiūrėti į priekį.

– Jau sekmadienį jūsų laukia atsakomoji Citadele KMT akistata su Klaipėdos „Neptūnu“. Šis po pirmojo mačo turi 2 taškų pranašumą.

– Mums treneris sakė taip: pirmosios rungtynės buvo lyg pirmi du kėliniai, tai – ilgos rungtynės iš 80 minučių. Pirmas mačas nieko nereiškė – net jei ir mes turėtume 2 taškų pranašumą, tai kol kas nereikštų nieko. Stengsimės, kausimės, tikiuosi, viskas bus gerai.

– Pirmąjį mačą praleido Gediminas Orelikas, Vytenis Lipkevičius, Martynas Varnas. Tai buvo didelis faktorius?

– Be abejo, Orelikas – geriausias mūsų žaidėjas, tai buvo labai didelis praradimas mums. Vytenis su Martynu taip pat mums labai svarbūs. Nėra pasiteisinimų, kodėl pralaimėjome, nes kai nėra kažkokių žaidėjų, turime pasitempti ir įrodyti, jog galime kažką nuveikti.

– „Neptūnas“ pastaruoju metu rodo solidų žaidimą, kas bus svarbiausia, norint laimėti šią Citadele KMT seriją?

– Neleisti jiems jaustis patogiai. Kai jie jaučiasi komfortiškai, tada jie bėga į greitą puolimą. Išjungus kelis aspektus, tikrai bus neblogos rungtynės. Tik tą turėsime daryti visas 40 minučių.

– Suprantu, kad apie tai galvoti nesinori, bet jei nepavyktų prasibrauti į finalo ketvertą Citadele KMT, tai būtų fiasko panevėžiečiams?

– Aišku. Tikslas – finalo ketvertas ir net nenoriu apie tai šnekėti. Kausimės, kaip galime, tikiuosi, rezultatas bus mūsų naudai.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris