„Rytas“ išvykoje sutriuškino „Šiaulius“
„Šiaulių“ nuotr.

„Rytas“ išvykoje sutriuškino „Šiaulius“

Autorius: LKL.lt
2024-02-04

Sekmadienį jau septintąją pergalę iš eilės „Betsafe-LKL“ čempionate pasiekė Vilniaus „Rytas“ (14-2).

Giedriaus Žibėno auklėtiniai išvykoje 99:75 (24:28, 25:14, 23:11, 27:22) pranoko „Šiaulius“ (4-13), kuriems tai buvo tik antras pralaimėjimas per kone pusantro mėnesio, kuomet komandos vairą perėmė Žydrūnas Urbonas. 

Nors susitikimą geriau pradėjo svečiai, pirmavę 15:6, netrukus šiauliečiai kaip reikiant užkūrė savo puolimo mašiną ir pirmąjį kėlinį sugebėjo laimėti 28:24. Įpusėjus antrajam ketvirčiui „Rytas“ susigrąžino iniciatyvą, o du Gyčio Radzevičiaus tritaškiai prieš pertrauką leido pirmauti 49:42.

Vilniečiai pergalės pamatus sutvirtino trečiajame kėlinyje, kuomet atotrūkis pirmąsyk tapo dviženklis (58:47), o ketvirčio pabaigoje – triuškinantis (72:53). Per paskutiniąsias dešimt minučių intriga jau nekvepėjo, o Vilniaus klubo sirgaliai galiausiai šventė abejonių nekeliančią pergalę.

Efektyvų pasirodymą surengė G. Radzevičius. Puolėjas pelnė 17 taškų (5/7 dvit., 2/2 trit.), atkovojo bei perėmė po 2 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus ir su 23 naudingumo balais buvo naudingiausias ekipoje. Rezultatyviausias buvo Marcusas Fosteris, pelnęs 24 taškus. 

Šeimininkų gretose išsiskyrė du lietuviai – Danielis Baslykas ir Eimantas Stankevičius. Pirmasis savo sąskaitoje turėjo 14 taškų, 5 atkovotus kamuolius, 4 rezultatyvius perdavimus ir 17 naudingumo balų, tačiau mačo nebaigė dėl išnaudoto asmeninių pražangų limito, o antrasis su 15 taškų (3/4 trit.) buvo rezultatyviausias.

„Rytas“ šįkart vertėsi be kapitono Margirio Normanto, kuris buvo registruotas susitikimui, tačiau ant parketo neišbėgo. Šiauliečiams nepadėjo Shaquille'as Keithas, išvykęs į Kanadą.

„Šiauliai“: Eimantas Stankevičius 15, Danielis Baslykas 14, Tomašas Pavelka 13, Dachonas Burke'as 10, Paulius Danusevičius 7.

„Rytas“: Marcusas Fosteris 24, Gytis Radzevičius 17, Javinas DeLaurier 14, R.J. Cole'as ir Martynas Echodas po 11, Justinas Gorhamas ir Gytis Masiulis po 8.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Techninis partneris