Ž. Urbonas: „Sūnus paprašė neskriausti „Ryto“
„Betsafe-LKL“ nuotr.

Ž. Urbonas: „Sūnus paprašė neskriausti „Ryto“

Autorius: LKL.lt
2024-02-18

Vilniaus „Rytas“ iškovojo Citadele Karaliaus Mindaugo taurės bronzą, tačiau treneris Giedrius Žibėnas po mačo daug džiugesio neturėjo – vilniečių treneris neslėpė, jog jo komandos tikslai buvo kitokie.

„Džiaugiamės pergale, turint omenyje sąlygas ir kaip baigėsi vakar dienos rungtynės. Turėjome sužeistų žmonių, bet žaidėjai kovėsi už save ir sirgalius, tai smagu. Aišku, dėl trečios vietos žaisti – nulis smagumo. Laiku FIBA pertrauka, persigrupuoti, išsigydyti žaizdas ir pasiruošti lemiamai sezono daliai“, – po pergalės prieš šiauliečius mažajame finale sakė G.Žibėnas.

Rungtynėse „Rytas“ vargo dėl pergalės ir tik galiausiai laimėjo 94:89.

„Žaidėjai labiau kovojo ne prieš „Šiaulius“, o prieš save“, – pripažino strategas.

Jis pridėjo, kad nerimą kelia Arno Veličkos sveikata, o taip pat tyrimai bus atliekami lyderiui Marcusui Fosteriui, kuris susižeidė besibaigiant mažajam finalui. „Šiauliai“ taip pat turi netekčių – susižeidė Eimantas Stankevičius.

Paklaustas, kokie rezultatai „Betsafe-LKL“ atpirktų neįgyvendintus tikslus Europos taurėje ir Citadele KMT, G.Žibėnas buvo lakoniškas: „Reikėtų baigti skambia nata. O kokia ta skambi nata, čia jau jums spręsti“, – žurnalistams teigė jis.

Tuo tarpu „Šiaulių“ treneris Žydrūnas Urbonas po garbingos kovos neslėpė geros nuotaikos.

„Sūnus paprašė neskriausti „Ryto“, nes jis auga „Ryto“ sistemoje. Sako: tėti, ramiau. Sūnų myliu, paklausiau (Juokiasi).

Per lengvai atidavėme pradžią, nors kalbėjome, kad negalime daryti mentalinių klaidų. Grįžti iš dviženklio deficito buvo nelengva, nes tai – labai puolime talentinga komanda. Naudojau 4 gynybos sistemas, pirmoje pusėje niekas neveikė, po to pagavome juos keliuose momentuose. Kaip vakar „Rytas“ nepataikė, taip šiandien jie sumetė.

Reikia pripažinti, kad vilniečiai sužaidė stipresnes rungtynes ir pralaimėjome pelnytai, nors kabinomės į pergalę“, – sakė Ž.Urbonas.

Už pasirodymą Citadele KMT jis savo komandai davė stiprų aštuonetą.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris