Kelią į LKL studentai pradėjo LKL akademijoje

Kelią į LKL studentai pradėjo LKL akademijoje

Autorius: LKL.LT
2017-11-15

Keturiolika jaunuolių priėmė iššūkį ir įstojo į Lietuvos krepšinio lygos universitetą. LKL tęsia projektą mokyti ir šviesti jaunuolius, siejančius save su sporto organizacijomis.

Trečius metus rengiamas LKL akademijos projektas suteiks 14-ai studentų teorinių ir praktinių žinių, po kurių jie turės galimybę įsilieti į LKL klubų veiklą.

„Pirmų dviejų sezonų patirtis parodė, kad LKL investicijos atsiperka su kaupu, – sakė LKL akademijos projekto vadovė Sigita Belickaitė. – Mūsų suburti 14 jaunuolių turės galimybę padėti LKL klubams rinkodaros, komunikacijos, renginių organizavimo srityse ir galbūt po akademijos taps pilnaverčiais klubų darbuotojais, kaip tai padarė jau trys mūsų absolventai.“

Trečiasis LKL akademijos sezonas pradėtas teorinėmis užduotimis: išanalizuoti kelių LKL klubų situacijas komunikacijos ir renginių organizavimo srityse, parengti rinkodaros projektą Panevėžio „Lietkabelio“ projektui. Norint stiprinti akademikų komandą, jie turėjo sukurti strateginį planą, kaip sukūrus klubą po dvejų metų žaisti LKL čempionate. Tokių užduočių akademijoje bus ir daugiau siekiant lengviau išspręsti klausimus susidūrus su jais realybėje.

„Ši akademija – neįkainojama patirtis ir tiltas svajonės link, – džiaugėsi „LKL akademijos“ studentė 19-metė Benita Balsytė, kiek anksčiau padėjusi Klaipėdos „Neptūnui“ komunikacijos srityje. – Darbas „Neptūne“ paskatino prisijungti prie LKL akademijos, noriu gilinti komunikacijos žinias ir ateityje dirbti sporto organizacijoje.“

Tarp studentų – ir 25-erių Tadas Virbickis, įkūręs komandą Žemaičių Kalvarijoje, ji žaidžia Mažų miestelių krepšinio lygoje.

„Gyvenu krepšiniu, įdomi sporto organizacijos virtuvė, o LKL akademijoje įgysiu naujų žinių – tai kartą gyvenime pasitaikanti proga“, – džiūgavo tarp 14-os studentų patekęs T. Virbickis.

Artimiausiu metu akademikai rengs planą, kaip gerinti „Šiaulių“, Kėdainių „Nevėžio“ ir Utenos „Juventus“ komunikaciją, bendraus su klubų atstovais ir savo mintis siūlys įgyvendinti praktikoje.

Šiemet akademikams padės ir Pijus Lopata, po sėkmingos veiklos LKL akademijoje praėjusį sezoną išbandęs save „Neptūno“ klube.

„Akademiją pamenu kaip labai gerą patirtį, – pabrėžė P. Lopata, jau per pirmą seminarą studentams dalijęs patarimus. – Noriu pasidalinti įgyta patirtimi „LKL akademijos“ studentais, nes būtent ši akademija atvedė mane į LKL.“

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris