„Pieno žvaigždės“ Kėdainiuose žais be Rusijos rinktinės nario
Foto: Fotodiena/J. Elinskas

„Pieno žvaigždės“ Kėdainiuose žais be Rusijos rinktinės nario

Autorius: bcpienozvaigzdes.lt
2017-11-29

Paskutines rungtynes Lietuvos krepšio lygoje (Betsafe-LKL) Pasvalio „Pieno žvaigždės“ sužaidė prieš 10 dienų, o šiandien Aukštaitijos klubas į ritmą pamėgins sugrįžti Kėdainiuose.

Dėl rinktinių pertraukos Pasvalio ekipos krepšininkų planai išsiskyrė. Artūrs Ausėjs patraukė į gimtąją Latviją, kur prisijungė prie savo šalies rinktinės, Viačeslavas Bobrovas išvyko į Ukrainą, o Nikita Balašovas – į Rusiją. Likusieji krepšininkai liko Pasvalyje, kur pertrauką išnaudojo atsigavimui ir tobulėjimui.

„Tikslas per pertrauką buvo apsigydyti traumas, tačiau likome ne pajėgiausios sudėties, – tinklalapiui „bcpienozvaigzdes.lt“ pasakojo pasvaliečių vairininkas Rimantas Grigas. – Rinktinėse buvo A.Ausėjs, N.Balašovas ir V.Bobrovas, taigi likome septyniese, pasipildėme jaunuoliais ir dirbome. Pagrindinis tikslas buvo apsigydyti traumas, tai  padaryti kažkiek pavyko. Stepas dvi savaites žaidė su skaudančiu keliu, buvo ir čiurnų mikrotraumų.“

A.Ausėjo Latvija ir V.Bobrovo Ukraina kartu rungtyniauja pasaulio čempionato atrankos turnyro B grupėje, o N.Balašovo atstovaujama Rusijos rinktinė žaidžia E pogrupyje. Nors visos šios komandos per dvejas rungtynes iškovojo po vieną pergalę, tačiau „Pieno žvaigždžių“ žaidėjų vaidmenys savo šalių ekipose skyrėsi. Treneris R.Grigas tikina auklėtinių pasirodymus sekęs.

„Tikrai šiek tiek teko stebėti. V.Bobrovas pradžiugino, jis yra karys, savo darbą padarė. N.Balašovas nežaidė, o Artūrs sužaidė tik vienas rungtynes, tačiau prametė savo metimus, po to apskritai nežaidė“, – sakė specialistas.

Dabar pirmasis FIBA langas jau baigėsi ir rinktinių krepšininkai vėl išsiskirstė į savo klubus. Tiesa, į Pasvalį grįžti spėjo ne visi, kadangi N.Balašovui gimtinėje iškilo nesklandumų dėl paso. Treneris R.Grigas tikisi, kad aukštaūgis iš Rusijos prie komandos prisijungs artimiausiu metu. 

Vis dėlto, „Pieno žvaigždžių“ vairininkas išreiškė ir nusivylimą, kad A.Ausėjs su V.Bobrovu į artimiausias LKL kovas turės stoti pavargę.

„Per laiką, kai gali kažką padaryti, atsistatyti, išvyksta trys pagrindiniai žaidėjai. Kas kvailiausia, kad jiems nuvykus į rinktines, krepšininkai gauna dar didesnį krūvį nei klube, kadangi rinktinių treneriai nori išspausti maksimumą. Vaikinai dirba be laisvų dienų.

Kai žaidėjas, rinktinėje atidirbęs po dvi treniruotes, grįžta į klubą, jis atrodo labai pavargęs. Laisvų dienų jiems duoti negalime ir mes, kadangi jau šiandien laukia rungtynės Kėdainiuose, o sekmadienį – mačas su „Žalgiriu“, – dėstė specialistas.

Tiek sugrįžusių į rikiuotę legionierių, tiek ir Lietuvoje likusių vietinių žaidėjų dabar laukia įtempta savaitė. Jau šiandien Pasvalio klubas keliauja į Kėdainius, kur LKL mače susikaus su vietos „Nevėžiu“.

Dar vienas iššūkis R.Grigo auklėtinių laukia savaitgalį, kuomet Pasvalį lankys Lietuvos čempionai Kauno „Žalgirio“ krepšininkai. Tiesa, „Pieno žvaigždžių“ treneris kol kas žvelgia tik į artimiausias rungtynes, o jose strategas mato daug iššūkių, mat pergalė turnyrinėje lentelėje pasvaliečiams yra itin reikalinga. 

„Pasiekti pergalę Kėdainiuose mums daug ko reikės, bet esminis klausimas – kaip žaidėjai atlaikys fiziškai. Jaučiasi, kad Bobrovas yra pavargęs… Gal Artūrui būtų fiziškai lengviau, bet manau, kad po latvių rinktinės, to spaudimo nepataikius savo metimų, jis kiek palūžęs psichologiškai. Kitas svarbus momentas – neaišku, kada grįš N.Balašovas, o be jo liekame su vieninteliu virš 2 metrų aukštesniu žaidėju V.Bobrovu. Kol kas nieko nerandame ir į išvykusio Aleksejaus Žukanenkos poziciją“, – priekinės linijos problemomis skundėsi treneris.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris