„Juventus“ sudavė smūgį „Šiauliams“
Foto: Fotodiena/J. Elinskas

„Juventus“ sudavė smūgį „Šiauliams“

Autorius: LKL.LT
2017-12-02

Žydrūnas Urbonas pirmą kartą karjeroje stojo į kovą prieš savo mokytoją Antaną Sireiką ir privertė jį nuleisti galvą.

Utenos „Juventus“ dominavo prieš „Šiaulius“ ir namie iškovojo pergalę 77:64.

„Mes kartu su  A. Sireika buvome pakliuvę į keblią situaciją, kai komandoje buvome likę aštuoniese, - po pergalės kalbėjo Ž. Urbonas. – Iš tikro sukome galvas, strategavome, kaip fiziškai negauti penkių pražangų.“

„Juventus“ gretose žaisti negalėjo net šeši krepšininkai, Ž. Urbonas vertėsi vos septyniais krepšininkais. Geriausias buvo Anthony Irelandas – 20 taškų, 8 atkovoti kamuoliai ir 9 rezultatyvūs perdavimai.

„Kai D. Bičkauskis išsisuko čiurną, pagalvojau, kad buvo labai sunku, dabar – praktiškai neįmanoma.“,– teigė Ž. Urbonas.

„Nors buvo ir emocijų, tačiau taip pat protingai žaidėme gynyboje, – teigė Karolis Guščikas. – Šiame sezone tikriausiai pirmą kartą žaidžiau tiek daug – buvo tikrai sunku.“

Ž. Urbonas buvo A. Sireikos asistentas „Juventus“ komandoje. A. Sireikos sugrįžimas į Uteną nebuvo sėkmingas – „Šiauliai“ atsiliko nuo susitikimo pradžios ir nepavijo varžovų.

„Juventus“ pirmą kėlinį baigė pelnydamas 11 taškų be atsako po lygios rungtynių pradžios atitrūko 19:8.

Įpusėjus rungtynėms komandas skyrė net 19 taškų, tačiau „Šiauliai“ sugebėjo grąžinti intrigą.

Ketvirtajame kėlinyje Mantvydas Žukauskas, iki šiol rinkęs vos po 1,8 taško, pataikė du dvitaškius ir skirtumas sumenko iki minimumo (57:58, 35 min.).

Bet Anthony Irelandas pataikė tritaškį, Simas Buterlevičius įmetė du baudos metimus ir „Juventus“ atitrūko neatsigręždamas.

Be A. Irelando, geriausiai „Juventus“ gretose žaidė Mindaugas Kupšas (15 taškų, 9 atk. kam.), Karolis Guščikas (13 taškų, 9 atk. kam.) ir Jonte Flowersas (12 taškų).

„Šiauliams“ 16 taškų surinko Laurynas Birutis, 15 – Evaldas Šaulys, 11 – Arminas Urbutis.

„Aikštelėje žaidžia emocijos, – po rungtynių kalbėjo A. Sireika. – Prieš išleidžiant žaidėjus į rungtynes aš jiems pasakiau: „Pajuskite malonumą iš žaidimo. Man nereikia jūsų darbo ir derinių.“ Norėjome parodyti gražesnį krepšinį.“

„Išgirdau malonių žodžių – ačiū Utenos žmonėms ir visam miestui.“,– po mačo dėkojo A. Sireika.  

„Juventus“ laimėjo ketvirtą kartą per pastarąsias penkerias rungtynes ir kyla iš turnyro lentelės dugno. Utenos komanda dabar septinta, „Šiauliai“ smuktelėjo į devintą vietą.

„Pradžioje leidome varžovams pajausti žaidimą, todėl vėliau juos buvo sunku sustabdyti.“,– teigė Evaldas Šaulys.

„Juventus“ dėl įvairių priežasčių neturėjo net šešių krepšininkų: Arvydo Šikšniaus, Dovio Bičkauskio, Lauryno Samėno, Tautvydo Paliukėno, Jono Zako ir naujoko Kenny Gaineso.

Rungtynių komentarai

Rungtynių apžvalga

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris