Karaliaus Mindaugo taurės turnyras – Klaipėdoje
Foto: Fotodiena/M. Baranauskas

Karaliaus Mindaugo taurės turnyras – Klaipėdoje

Autorius: LKL.LT
2017-12-07

Vienu geriausiu Lietuvos sporto renginių pripažintas Karaliaus Mindaugo taurės turnyras šį sezoną pradžiugins Klaipėdą.

Vilnius ir Kaunas siekė antrą kartą rengti šias varžybas, bet estafetę 2018 m. vasarį perims uostamiestis.

„Mūsų tikslas – kad šį renginį pamatytų ne tik Vilniaus ir Kauno žiūrovai, – pabrėžė turnyrą organizuojančios LKL generalinis direktorius Romualdas Brazauskas. – Karaliaus Mindaugo taurė yra neeilinis renginys, žiūrovai tai įsitikino per pastaruosius metus, o susidomėjimas Vilniuje ir Kaune buvo didžiulis.“

Romualdas Brazauskas
Klaipėdos arena yra viena labiausiai lankomų ir „Neptūno“ namų rungtynės parodė, kad šis miestas nusipelno surengti šį ypatingą krepšinio spektaklį.

2016 m. pirmą kartą surengtas turnyras išsiskyrė pompastika. Finale žaidusios Vilniaus „Lietuvos ryto“ ir Kauno „Žalgirio“ komandos pristatytos unikaliu būdu, kokio Lietuva dar nematė: į aikštę krepšininkai žengė aprengti vienuolių apsiaustais po vieną nusimesdami gobtuvus. Tąkart šis turnyras pelnė geriausio metų sporto renginio titulą.

Šių metų vasarį turnyras vyko Kaune ir žiūrovai vėl liko sužavėti naujovių. Dabar krepšinio spektaklis su snaiperio ir dėjimų konkursais persikelia į Klaipėdą.

„Klaipėdos arena yra viena labiausiai lankomų ir „Neptūno“ namų rungtynės parodė, kad šis miestas nusipelno surengti šį ypatingą krepšinio spektaklį“, – tikino R. Brazauskas.

Karaliaus Mindaugo taurė
Metai Čempionas Vieta MVP
2016 „Lietuvos rytas“ Vilnius A. Kavaliauskas
2017 „Žalgiris“ Kaunas E. Ulanovas

Finalo ketvertas Klaipėdoje vyks vasario 17-18 d., ketvirtfinaliai bus žaidžiami vasario 13-14 d.

Bilietus į KMT renginį platins Bilietai.lt.

Po dviejų „Betsafe–LKL“ čempionato ratų paaiškės 8 komandos, dalyvausiančios KMT turnyre. Ištraukus burtus, pirmos keturios komandos bus suporuotos su 5-8 vietas užimančiomis ekipomis. Skirtingai nei praėjusį sezoną, šį sykį nebus burtais sprendžiama, kur vyks ketvirtfinaliai – namų aikštės pranašumą turės pirmas keturias vietas užėmusios „Betsafe–LKL“ komandos.

„Tai taurės varžybos, taigi burtai ir intriga privalo išlikti“, – pabrėžė R. Brazauskas. Karaliaus Mindaugo taurės turnyro burtai bus traukiami pasibaigus dviem „Betsafe–LKL“ čempionato ratams sausį.

Karaliaus Mindaugo taurės turnyras įtrauktas į Klaipėdos miesto renginių planą pažymint Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetį. Be to, Klaipėda paskelbta 2018 m. Europos sporto miestu.

Būtent Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas kartu su Kauno meru Visvaldu Matijošaičiu pranešė apie tai, kad 2018 m. vasarį keturios stipriausios Lietuvos krepšinio komandos dėl pirmojo sezono trofėjaus kovos Klaipėdoje.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris