Ketvirtajame kėlinyje pasitempęs „Žalgiris“ palaužė „Dzūkijos“ pasipriešinimą
Foto: Fotodiena.lt/J. Elinskas

Ketvirtajame kėlinyje pasitempęs „Žalgiris“ palaužė „Dzūkijos“ pasipriešinimą

Autorius: LKL.lt
2017-12-23

Eurolygoje vieną komandą po kitos klupdantis Kauno „Žalgiris“ nesusigadino šventinių nuotaikų ir „Betsafe-LKL“ pirmenybėse, kuriose pavyko iškovoti keturioliktąją pergalę.

Čempionato lyderiai namuose po atkaklios kovos 72:60 (20:15, 14:14, 16:13, 22:18) pranoko Alytaus „Dzūkijos“ krepšininkus, patyrusius dešimtąją nesėkmę.

Ketvirtajame kėlinyje sužaidus tris minutes, Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai pirmavo tik 56:51, o tuomet pamatus pergalei dėti pradėjo Axelis Toupane‘as.

Prancūzas atletiškais reidais pelnė 4 taškus iš eilės, o dar 2 taškus pridėjęs Antanas Kavaliauskas pirmą kartą padidino persvarą iki dviženklio skaičiaus – 62:51.

Šeimininkai dviženklio pranašumo nebepaleido, o jų pergalę paskutiniosiomis mačo akimirkomis įtvirtino po Kevino Pangoso perdavimo galingai kamuolį į krepšį įkrovęs Aaronas White'as.

Iškovoti pergalę „Žalgiriui“ nesutrukdė pralaimėta kova dėl atšokusių kamuolių – 34:41. Kovą po krepšiais kauniečiai kompensavo atlikdami 18 rezultatyvių perdavimų bei prarasdami kamuolį vos 4 kartus.

Ne itin rezultatyviai rungtyniavusių nugalėtojų gretose žaidėjai taškus dalinosi itin tolygiai. Nepasižymėjo tik kiek daugiau nei minutę ant parketo praleidęs Martynas Arlauskas, o nė vienas iš kitų 11 krepšininkų nesurinko daugiau nei 10 taškų.

Rezultatyviausiai pasirodė po 10 taškų įmetę A. Kavaliauskas ir Paulius Jankūnas, o naudingiausias buvo kitas aukštaūgis Brandonas Daviesas, kurio sąskaitoje – 9 taškai, 9 atkovoti kamuoliai ir 20 naudingumo balų.

„Šiuo metu žaidėjai daugiau galvoja apie Kalėdas. Tai šiandien pasimatė žaidime“ – auklėtinių pasirodymą įvertino Š. Jasikevičius.

„Smagu, kad tokią sudėtingą savaitę pabaigaime pergale. Galvojau, kad žaidimas bus nekoks, bet jis buvo dar prastesnis. Tai logiška, nes prieš tai žaidėme du sunkius mačus Eurolygoje.

Šiuo metu žaidėjai daugiau galvoja apie Kalėdas. Tai šiandien pasimatė žaidime. Dabar jie turės dvi laisvas dienas. Tikiuosi, kad po jų krepšininkai sugrįš pasiruošę dirbti“, – sakė Š. Jasikevičius.

Nuo pirmųjų susitikimo minučių svečiai iš Alytaus kibo favoritams į atlapus ir žaidė su jais kaip lygūs su lygiais. Pirmajame ketvirtyje „Dzūkija“ pirmavo 15:13, o po dviejų kėlinių atsiliko tik 29:34.

Po ilgosios pertraukos situacija nesikeitė – nors Kevino Pangoso ir Brandono Davieso vedami šeimininkai buvo nutolę 41:32, charakterį demonstravę Nikola Vasilevo auklėtiniai netrukus sugrįžo į rungtynes prisivydami 39:44.

Alytiškiai iki pat ketvirtojo kėlinio vidurio atkakliai kovojo nepaisydami to, kad jiems ilgai teko verstis be vieno iš savo lyderių: jau trečiajame kėlinyje penktąją asmeninę pražangą gavo Anatolijus Kaširovas.

„Noriu pasveikinti savo auklėtinius už šią kovą. Vyrukai pademonstravo charakterį ir įrodė, kad jie gali žaisti šiame lygyje“, – rungtynėmis džiaugėsi N. Vasilevas.

Kauno ekipa kitas rungtynes „Betsafe-LKL“ pirmenybėse žais gruodžio 30-ąją svečiuose su Utenos „Juventus“. „Dzūkijos“ tą pačią dieną laukia dar vienas rimtas iššūkis – akistata su Vilniaus „Lietuvos rytu“.

„Žalgiris“: Paulius Jankūnas ir Antanas Kavaliauskas po 10, Vasilije Micičius ir Brandonas Daveisas (9 atk. kam.) po 9, Aaronas White‘as 7.

„Dzūkija“: Paulius Petrilevičius 13, Katinas Reinhardtas 10, Alejandro Hernadezas 8, Domagojus Samacas ir Gediminas Navickas po 7.

Rungtynių apžvalga:

Komentarai:

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris