LKL’25 legendos: Rimas Kurtinaitis
Foto: Fotodiena.lt

LKL’25 legendos: Rimas Kurtinaitis

Autorius: LKL.LT
2018-01-24

Lietuvos krepšinio lyga per jubiliejinį 25-ąjį sezoną renka ir visuomenei pristatys 25 labiausiai lygai nusipelniusias asmenybes. Apie visus juos bus parengti vaizdo reportažai ir pateikti LKL.LT puslapyje. Šį kartą – Rimas Kurtinaitis, buvęs Kauno „Žalgirio“ krepšininkas ir dabartinis Vilniaus „Lietuvos ryto“ treneris. R. Kurtinaitis prisimena pirmą LKL aukso žiedą su „Žalgiriu“, pirmus žingsnius LKL jau perkopus trisdešimtmetį ir garsiąją frazę apie užkaltus Kauno sporto halės langus.

Vienas garsiausių visų laikų Lietuvos krepšininkų Rimas Kurtinaitis Lietuvos krepšinio lygoje debiutavo būdamas 34-erių.

LKL legendos
Šarūnas Marčiulionis Tekstas
Rimantas Endrijaitis Tekstas
Rolandas Matulis Tekstas
Vladas Garastas Tekstas
Kęstutis Pilipauskas Tekstas
Šarūnas Kliokys Tekstas
Juozas Petkevičius Tekstas
Ramūnas Šiškauskas Tekstas
Linas Kunigėlis Tekstas
Rolandas Skaisgirys Tekstas

1995 m. jis grįžo į Kauno „Žalgirį“ – su juo laimėjo LKL aukso žiedus. Nepaisant solidaus krepšininko amžiaus, R. Kurtinaitis buvo neabejotinas lyderis, o jo taškų vidurkis viršijo 20-ties taškų ribą.

„Amžius nėra riba ir negali prisirišti prie kažkokių metų, – teigė tarp 25 LKL legendų išrinktas R. Kurtinaitis. – Tai labai individualu. Labai svarbu, kaip profesionaliai žiūri į sportą. Jaunystėje galėdavai leisti nemigos naktų.

Kai virš 30-ties, jau reikia į gyvenimą žiūrėti rimtai: poilsis svarbu, maitinimas svarbu, režimo pažeidimai jau neleidžiami. Tuomet jau buvau subrendęs krepšininkas ir profesionaliai žiūrėdavau į reikalus ir tas rezultatas – viso to pasekmė.“

R. Kurtinaitis visuomet išsiskyrė atvirumu ir tiesiai bei garsiai reiškiamomis mintimis. 57-erių kaunietis nepamiršo visuomenės reakcijos po jo garsiosios reakcijos apie užkaltus Kauno sporto halės langus.

„Kas supranta humorą – suprato, – kalbėdamas su LKL.LT šypsojosi R. Kurtinaitis. – Tai nebuvo mano žodžiai. Iš vakaro kalbėjome su Arvydu Saboniu, Arvydas buvo „Žalgirio“ garbės prezidentas. Sakiau: „Arvi, jei nesurasit pinigų, kas bus?“ Jis visuomet pilnas humoro: „Kas bus? Užsikalsim langus ir išsiskirstysim.“ Tie žodžiai buvo paimti iš konteksto.“

R. Kurtinaičio prisiminimai apie istorines akimirkas LKL čempionate ir garsiąsias citatas – LKL’25 legendų rubrikoje:

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris