E. Želionio ir R. Seibučio duetas nukalė „Neptūnui“ pergalę prieš „Lietkabelį“
Foto: Fotodiena.lt/M.Baranauskas

E. Želionio ir R. Seibučio duetas nukalė „Neptūnui“ pergalę prieš „Lietkabelį“

Autorius: LKL.lt
2018-01-27

Įtemptą trilerį namuose laimėjęs Klaipėdos „Neptūnas“ (16-4) reabilitavosi po pralaimėjimo Kauno „Žalgiriui“ bei grįžo į pergalių kelią „Betsafe–LKL“ čempionate. Kazio Maksvyčio auklėtiniai savo žiūrovų akivaizdoje 83:78 (26:19, 16:19, 19:21, 22:19) palaužė Panevėžio „Lietkabelio“ (13-8) pasipriešinimą.

Klaipėdiečiams pergalę dovanojo puikiai žaidę Edgaras Želionis ir Renaldas Seibutis. Pirmasis per 24 minutes pelnė 25 taškus (4/7 dvitaškiai, 5/6 tritaškiai, 2/2 baudos) atkovojo 2 ir perėmė 4 kamuolius, o antrasis per 27 minutes surinko 21 tašką (7/9 dvitaškiai, 1/7 tritaškiai, 4/5 baudos), atliko 2 rezultatyvius perdavimus, atkovojo 4 ir perėmė 3 kamuolius. 

Likus žaisti pusę minutės „Lietkabelis“ atsilikinėjo tik 75:79 ir turėjo kamuolį savo rankose, bet apmaudžiai tuomet suklydo Žanis Peineris. Nors Lukas Aukštikalnis likus žaisti 11 sekundžių dar pataikė iš toli (78:81), sudėtingą „Neptūno“ pergalę įtvirtino Vytauto Šulskio dvitaškis.

„Ne paslaptis, kad Seibutis ir Želionis yra du žaidėjai, už kurių pastaruoju metu labiausiai kabinamės. Šiandien turėjome labai daug energijos. Kartais jos nepavyko paversti taškais. Šiek tiek trūksta kokybės, tačiau tam yra objektyvių priežasčių – nesame susižaidę su nauja sudėtimi“, – po mačo sakė K. Maksvytis.

Šeimininkai galingai pradėjo susitikimą ir be atsako pelnė pirmuosius 10 taškų, tačiau šalto dušo pažadinti panevėžiečiai suskubo atsitiesti ir prisivijo 16:17. Nors antrojo kėlinio pabaigoje uostamiesčio ekipa atstatė dviženklę persvarą 39:29, netrukus „Neptūnas“ įkrito į nedidelę duobę ir leido varžovams perlaužti rungtynių eigą.

Prabilus komandos snaiperiams, svečiai iš Panevėžio sugebėjo laimėti atkarpą 20:5 bei po didžiosios pertraukos išsiveržti į priekį 49:44. Vėliau ekipos kurį laiką žaidė taškas į tašką, o lemiamo ketvirčio pradžioje vėl geriau sekėsi „Neptūnui“, kuris kėliniui įpusėjus atitrūko 73:66.

„Lietkabelis“ vėl neketino pasiduoti ir likus žaisti kiek daugiau nei minutę priartėjo 75:77, bet tuomet svarbų dvitaškį pataikė 12 taškų ketvirtajame kėlinyje įmetęs Renaldas Seibutis (79:75), o paskutiniosiomis sekundėmis svečiams išsigelbėti nebepavyko.

„Manau, jog buvome verti laimėti. Mes neblogai žaidėme, išskyrus pačią rungtynių pradžią. Vėliau susitvarkėme su savo žaidimu ir nervais, perėmėme iniciatyvą, bet krepšinis yra krepšinis. Čia ne futbolas – lygiųjų būti negali“, – apgailestavo Ramūnas Butautas.

Pergalės dėka „Neptūnas“ įsitvirtino trečioje turnyrinės lentelės vietoje. Jau trimis pergalėmis nuo klaipėdiečių atsiliekantys R. Butauto auklėtiniai lieka ketvirtojoje pozicijoje.

Klaipėdos ekipai pirmą kartą šį sezoną „Betsafe–LKL“ pirmenybėse padėjo iki šiol dėl traumos nežaidęs Mindaugas Kačinas, kuris per 18 minučių pelnė 2 taškus (0/1 dvitaškiai, 0/2 tritaškiai, 2/2 baudos), sugriebė 5 atšokusius kamuolius bei blokavo 2 varžovų metimus.

„Neptūnas“: Edgaras Želionis 25, Renaldas Seibutis 21, Jerry Johnsonas 12 (8 rez. perd.), Vytautas Šulskis 9.

„Lietkabelis“: Žanis Peineris 19, Žygimantas Skučas 15, Simas Jasaitis 14, Kšištofas Lavrinovičius 11, Vaidas Čepukaitis 9.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris