Kėdainiuose vos neprisižaidęs „Lietuvos rytas“ iškovojo 10-ąją pergalę iš eilės
Foto: Fotodiena.lt/J.Elinskas

Kėdainiuose vos neprisižaidęs „Lietuvos rytas“ iškovojo 10-ąją pergalę iš eilės

Autorius: LKL.lt
2018-02-03

Vilniaus „Lietuvos rytas“ (18-4) tęsia pergalingą žygį „Betsafe–LKL“ čempionate. Europos taurėje šansus patekti į ketvirtfinalį praradęs sostinės klubas vietiniame fronte triumfavo jau dešimtą kartą iš eilės.

Pirmajame kėlinyje į priekį pabėgę Rimo Kurtinaičio auklėtiniai svečiuose 83:73 (18:8, 20:22, 23:19, 21:24) pranoko Kėdainių „Nevėžį“ (6-16), kuris šią savaitę taip pat prarado šansus žengti į kitą etapą FIBA Europos taurės turnyre.

Beveik viso susitikimo metu žaidimą užtikrintai kontroliavę vilniečiai ketvirtojo kėlinio viduryje triuškino varžovus 72:53, tačiau „Nevėžis“ įspūdingai spurtavo net 18:4 ir likus žaisti 2 minutes atgaivino intrigą – 71:76.

Vis dėlto lemiamu metu Chrisas Krameris perėmė kamuolį ir pataikė baudos metimą, Loukas Mavrokefalidis pataikė tritaškį, Rokas Giedraitis įdėjo su pražanga (83:73), todėl nuskambėjus finalinei sirenai „Lietuvos rytas“ šventė pergalę.

„Mums trūksta truputėlio kontrolės, gynybos vienas prieš vieną. Kita vertus, skaičiai yra neblogi. Atsitvėrėme, klaidų padarėme mažiau. Kai turėjome momentą, įgijome 20 taškų persvarą ir nors jos išsaugoti nepavyko, pergalė yra svarbiausia“, – sakė R. Kurtinaitis.

Į priekį Vilniaus ekipą vedęs R. Giedraitis per 24 minutes pelnė 21 tašką (6/7 dvitaškiai, 2/3 tritaškiai, 3/3 baudos). Solidžiai žaidė ir Mindaugas Girdžiūnas, per 33 minutes įmetęs 15 taškų (3/3 dvitaškiai, 1/3 tritaškiai, 6/6 baudos).

Rezultatas nė karto nebuvo lygus. Pirmosiomis minutėmis 4:3 pirmavo Gabrieliaus Maldūno vedami šeimininkai, tačiau netrukus iniciatyvą perėmęs „Lietuvos rytas“ pradėjo bėgti į priekį ir įgijo dviženklę persvarą 20:8.

Pirmajame kėlinyje pagrindiniu „Nevėžio“ ginklu puolime buvęs G. Maldūnas vėliau buvo sustabdytas, o iš jo lyderio vaidmenį perėmė Lesteris Medfordas, iš viso surinkęs 22 taškus (6/9 dvitaškiai, 2/4 tritaškiai, 4/4 baudos).

„Trūko agresyvumo po krepšiu. Nesumetėme iš po krepšio savo metimų, nes Vladislavas Koreniukas pakilo iš ligos patalo bei žaidė todėl, nes neturime, ką pastatyti į jo vietą“, – savo klubo sunkumus aiškino Ramūnas Cvirka.

Kėdainių ekipai šiame susitikime negalėjo padėti iš „Lietuvos ryto“ pasiskolintas gynėjas Margiris Normantas.

Kitas rungtynes „Betsafe–LKL“ pirmenybėse R. Kurtinaičio kariauna žais su Kauno „Žalgiriu“. Principinius varžovus savo arenoje vilniečiai priims vasario 11-ąją.

„Nevėžis“: Lesteris Medfordas 22 (7 atk. kam.), Gabrielius Maldūnas 12, Jamesas Woodardas 11, Valerijus Likhodejus 9, Tadas Sedekerskis 8.

„Lietuvos rytas“: Rokas Giedraitis 21, Mindaugas Girdžiūnas 15, Loukas Mavrokefalidis 12, Jimmy Baronas 11, Chrisas Krameris 7.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris