„Betsafe“ prognozė: principinių varžovų mūšyje – „Žalgirio“ pergalė
Foto: Fotodiena/R. Lukoševičius

„Betsafe“ prognozė: principinių varžovų mūšyje – „Žalgirio“ pergalė

Autorius: LKL.LT
2018-02-10

23-ojo „Betsafe–LKL“ turo puošmena – principinių ir pirmenybėse pirmaujančių klubų dvikova Vilniuje. Iš Europos taurės pasitraukęs, tačiau motyvacijos nestokojantis „Lietuvos rytas“ namuose priims čempionato lyderį Kauno „Žalgirį“. Pergalės atveju vilniečių atsilikimas nuo pirmos vietos būtų vos viena pergalė.

Šie pirmaujantys „Betsafe–LKL“ klubai turi ir ilgiausias pergalių serijas. Vilniečiai šiuo metu yra iškovoję 10 pergalių paeiliui, tuo metu Šarūno Jasikevičiaus kariauna turi 8 pergalių seriją.

Tarpusavyje „Lietuvos rytas“ susitiko du kartus bei pasidalino po pergalę. Pirmąjį mačą Vilniuje „Žalgiris“ laimėjo 70:67, tuo metu Kaune 65:63 triumfavo sostinės klubas. Būtent dvikovoje čempionų teritorijoje „Lietuvos ryto“ įžaidėjas Chrisas Krameris pajautė ypatingą Lietuvos derbio atmosferą.

Chrisas Krameris
Manau, kad tai yra geriausias derbis Europoje.

„Jaučiu, kad tai svarbus mačas Lietuvoje, jaučiu tą priešpriešą, – tinklalapiui LKL.LT sakė pagrindinis vilniečių atakų organizatorius. – Pirmajame susitikime Vilniuje tą pajutome, tačiau tikrąją derbio atmosferą pajautėme Kaune. Matėme video kaip sirgaliai traukiniu važiuoja mūsų palaikyti, darė eiseną mieste. Atmosfera arenoje buvo įkaitusi jau 40 minučių iki rungtynių starto. Tai jautėsi viso mačo metu. Visgi rungtynių pabaigoje „Žalgirio“ sirgaliai buvo tylūs, o mūsiškiai kėlė didelį triukšmą. Tai nuostabus jausmas. Manau, kad tai yra geriausias derbis Europoje, nuostabu žaisti tokiose rungtynėse.“

Tuomet abi ekipos nepasiekė 70 taškų ribos, o vilniečių raktu į pergalę tapo būtent gynyba. Gerais rezultatais ties šiuo aspektu nepasižymintis Vilniaus klubas privalo pasitempti – į sostinę atvyksta vienas geriausių Eurolygos įžaidėjų Kevinas Pangosas.

Tikru aikštės generolu tapęs kanadietis veda „Žalgirį“ į pergales tiek „Betsafe–LKL“ čempionate, tiek Eurolygoje. Stipriausiame Europos turnyre K. Pangosas pelno po 12,7 taško bei atlieka 6,2 rezultatyvaus perdavimo. Šis gynėjas savo rankose laiko visas kauniečių ekipos žaidimo gijas.

Chrisas Krameris
K. Pangosas yra „Žalgirio“ variklis.

„K. Pangosas žaidžia nuostabų sezoną, jis yra „Žalgirio“ variklis, – varžovą gyrė Ch. Krameris. – Jis užveda komandos draugus bei organizuoja visą žaidimą. Kevinas puikiai žaidžia du prieš du – gerai atakuoja krepšį pats, tačiau gali surasti komandos draugus laisviems metimams. Jis puolime nustato žaidimo tempą. Nemanau, kad sustabdyti „Žalgirio“ gynėją bus tik mano pareiga, tai bus visos mūsų komandos darbas. Privalome kuo labiau apsunkinti jam gyvenimą – įstumti į sudėtingas situacijas ir spausti jį – galbūt mums tai padės pasiekti pergalę.“

Nuo paskutinės „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ dvikovos praėjo lygiai du mėnesiai. Būtent pergalingo mačo dieną vilniečiai paskelbė įsigiję „Neptūno“ duetą – Arną Butkevičių ir Mindaugą Girdžiūną. Nors A. Butkevičius dėl traumos žaisti šiuo metu negali, tačiau M. Girdžiūnui ir Egidijui Mockevičiui tai bus pirmosios rungtynės prieš „Žalgirį“ vilkint sostinės ekipos marškinėlius.

„Neveltui jie yra „Lietuvos ryte“, – tinklalapiui LKL.LT sakė Paulius Jankūnas. – Kiekvienas jų pridėjo tų pliusų, kurių klubas tikėjosi prieš juos įsigyjant. Manau, kad ekipa tapo įvairiapusiškesnė, turinti didesnę rotaciją. Artėjančiame mače mes privalome stabdyti vilniečių greitas atakas ir jų tritaškius metimus. Privalome gintis geriau, agresyviau, ypač dėl to, nes žaisime Vilniuje – varžovų sirgalių akivaizdoje. Jie namie žais tikrai drąsiau ir energingiau, mes turime būti tam pasiruošę.“

„Lietuvos rytui“ sezonas Europoje baigėsi, tuo metu „Žalgiris“ tęsia lenktynes dėl Eurolygos ketvirtfinalio. Nors kauniečiai vakar nusileido Maskvos srities „Chimki“, tačiau šiuo metu su 13 pergalių ir 9 pralaimėjimas vis dar užima 6-ąją vietą stipriausiame Senojo žemyno turnyre.

Ar fantastiškai šį sezoną žaidžianti Šarūno Jasikevičiaus kariauna dar turi rezervų?

Paulius Jankūnas
Tikrai dar turime kur tobulėti.

„Manau, kad tikrai galime dar labiau gerinti savo žaidimą. Po kiekvienų rungtynių žiūrime video, matome, kad daug kur gynyboje dirbame ne taip, kaip turėtume. Kai kur trūksta supratimo, kai kur – išpildymo. Tikrai dar turime kur tobulėti“, – sakė „Žalgirio“ kapitonas.

Rimo Kurtinaičio auklėtiniai Europos taurės „Top 16“ etape demonstravo solidų ir įvairiapusį puolimą – vidutiniškai pelnydami po 87,8 taško, o tai buvo antras rezultatas tarp visų „Top 16“ ekipų.

Visgi didžiausia problema, dėl kurios nepavyko pasiekti ketvirtfinalio, tapo gynyba. Vilniečiai per šešerias rungtynes vidutiniškai į savo krepšį praleisdavo net po 88,3 taško, o tai trečias blogiausias rezultatas tarp visų „Top 16“ ekipų.

Chrisas Krameris
Šis sezonas mums kaip amerikietiški kalneliai.

„Šis sezonas mums kaip amerikietiški kalneliai, – vaizdžiai lygino Ch. Krameris. – Turime pakilimų ir nuosmukių. Galbūt kai kuriose situacijose buvo daugiau nuosmukių, tačiau dar liko didelė dalis sezono. Kaip komanda privalome ištaisyti savo trūkumus, ypač gynyboje. Turime gintis geriau. Kai kuriuose mačuose tai darome tikrai gerai, kituose – labai silpnai. Puolime mes rasime kelius pelnyti taškus, tačiau negalime įsileisti į taškų lenktynes. Privalome būti susikoncentravę gynyboje.“

„Betsafe“ lažybų ekspertai prognozuoja, vilniečių gynyba sekmadienį braškės, o tuo pasinaudojęs „Žalgiris“ iškovojos 9-ąją pergalę paeiliui bei įtvirtins savo pozicijas turnyrinės lentelės viršūnėje. Dvikovos pradžia – sekmadienį 17.20 val., o tiesiogiai rungtynes stebėti galėsite per BTV arba LKL.LT tinklalapyje.

Lentelės kaimynų dvikovoje susikaus 6-oje vietoje žengiančios „Pieno žvaigždės“ ir 5-oje vietoje esanti „Juventus“. Praėjusią savaitę pasvaliečiai namie parbloškė be Kazio Maksvyčio likusį „Neptūną“, tuo metu Žydrūno Urbono kariauna netikėtai krito prieš „Dzūkiją“. „Pieno žvaigždės“ – „Juventus“ šeštadienį 17:20 per BTV ir LKL.LT.

Netiktą pergalę praėjusį savaitgalį Utenoje iškovoję dzūkai neketina sustoti. Artimiausias jų taikinys – SIL–KMT turnyrui besiruošiantys klaipėdiečiai. Šis mačas bus būtent SIL–Karaliaus Mindaugo taurės ketvirtfinalio repeticija. „Dzūkija“ – „Neptūnas“ šeštadienį 18:00 tiesiogiai per LKL.LT.

Gynėjų stygiumi pastaruoju metu pasižymėjęs Panevėžio „Lietkabelis“ įsigijo kroatą Dominiką Mavrą. Įžaidėjo debiutas – jau šios dienos mače su Kėdainių „Nevėžiu“. „Lietkabelis“ – „Nevėžis“ šeštadienį 18:15 tiesiogiai per LKL.LT.

Gruodį broliai Ballai buvo siūlomi „Šiauliams“, tačiau Saulės miesto tai nesudomino. Dabar LaMelo ir LiAngelo atvyksta į Šiaulius, tačiau vilkėdami „Vytauto“ marškinėlius. „Šiauliai“ – „Vytautas“ sekmadienį 15:00 tiesiogiai per LKL.LT žiūrint iš Lietuvos arba „Facebook“ tinklalapyje „Ballislife“ puslapyje esant užsienyje.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris