„Lietuvos rytą“ į pergalę vedęs T. Petersonas tapo savaitės MVP
Foto: Fotodiena.lt

„Lietuvos rytą“ į pergalę vedęs T. Petersonas tapo savaitės MVP

Autorius: LKL.lt
2018-02-12

„Betsafe–LKL“ čempionato savaitės rungtynėse sublizgėjo ir ryškiausiomis spalvomis švietė Vilniaus „Lietuvos ryto“ aukštaūgis Travisas Petersonas, kuris ir nuskynė naudingiausio savaitės žaidėjo apdovanojimą.

Amerikiečio taiklūs metimai vienas po kito skrodė Kauno „Žalgirio“ komandos tinklelį, idealias rungtynes žaidęs T. Petersonas varė į neviltį Šarūno Jasikevičiaus kariauną.

Trečią kartą šį sezoną savaitės MVP tapęs aukštaūgis į „Žalgirio“ krepšį įmetė 21 tašką, pataikęs visus metimus – 3/3 dvitaškių, 4/4 tritaškių, 3/3 baudų). Puolėjas taip pat atkovojo 4 ir perėmė 3 kamuolius, išprovokavo 6 pražangas ir surinko 31 naudingumo balą.

T. Petersonas buvo vienas svarbiausių „Lietuvos ryto“ žaidėjų, kai sostinės komanda antrajame kėlinyje panaikino 16 taškų deficitą ir grįžo į kovą. Amerikiečiui esant aikštėje „Lietuvos rytas“ įmetė 18 taškų daugiau negu žalgiriečiai, o vilniečiai triumfavo 75:68 ir antrą kartą šį sezoną įveikė principinius varžovus.

Prie T. Petersono šią savaitę prisijungė ir į naudingiausiųjų penketą pateko Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ legionierius Trevonas Hughesas, Prienų–Birštono „Vytautui“ pralaimėjimų seriją padėjęs nutraukti Edvinas Šeškus, Panevėžio „Lietkabelio“ veteranas Simas Jasaitis ir dukart šią savaitę žaidęs „Šiaulių“ aukštaūgis Laurynas Birutis.

Į Lietuvos rinktinės sudėtį įtrauktas L. Birutis šią savaitę demonstravo geriausią formą karjeroje.

Savaitės viduryje Alytaus „Dzūkiją“ vidurio puolėjas pelnė 19 taškų (8/9 dvit., 3/4 baud.), atkovojo 12 kamuolių, blokavo 3 metimus ir surinko 31 naudingumo balą. Centro vedami „Šiauliai“ sugebėjo palaužti „Dzūkiją“ 86:76.

„BETSAFE–LKL“ 20 SAVAITĖS TOP5
Poz. Žaidėjas Komanda Naud.
G Trevon Hughes Pieno žvaigždės 24
G Edvinas Šeškus Vytautas 23
F Simas Jasaitis Lietkabelis 19
F Travis Peterson Lietuvos rytas 31
C Laurynas Birutis Šiauliai 31+31

O savaitgalio rungtynėse su „Vytautu“, kurias šiauliečiai pralaimėjo, L. Birutis pelnė 21 tašką (9/11 dvit., 3/4 baud.), atkovojo 8 kamuolius, blokavo vieną metimą ir taip patsurinko 31 naudingumo balą.

Tuo metu T. Hughesas atvedė „Pieno žvaigždes“ į svarbią pergalę prieš Utenos „Juventus“, po kurios pasvaliečiai pakilo į penktąją vietą. Amerikietis šiame susitikime pelnė 17 taškų (4/6 dvit., 2/8 trit., 3/3 baud.), atkovojo 7 ir perėmė 2 kamuolius, atliko 6 rezultatyvius perdavimus ir surinko 24 naudingumo balus.

T. Hughesas šiose rungtynėse pagerino naudingumo balų rekordą. Prieš tai jis buvo surinkęs 23 naudingumo balus rungtynėse su Panevėžio „Lietkabeliu“.

Į penketą pateko ir „Vytauto“ ekipos vedlys E. Šeškus, su kurio pagalba prieniškiams pavyko nutraukti 9 pralaimėjimų seriją. Šiauliuose E. Šeškus pelnė 15 taškų (6/7 dvit., 1/2 trit., 0/2 baud.), atkovojo 5 ir perėmė 1 kamuolį, atliko 6 rezultatyvius perdavimus ir surinko 23 naudingumo balus. 

Pirmą kartą šį sezoną tarp geriausių savaitės žaidėjų pateko „Lietkabelio“ veteranas S. Jasaitis. Pergalingose rungtynėse su Kėdainių „Nevėžiu“ puolėjas pelnė 13 taškų (3/4 dvit., 2/4 trit., 1/2 baud.), atkovojo 3 ir perėmė 2 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus ir surinko 19 naudingumo balų – tai geriausios jo sezono rungtynės.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris