L. Birutis čempionų nesustabdė: „Žalgiris“ pateko į finalo ketvertą
Foto: Fotodiena.lt

L. Birutis čempionų nesustabdė: „Žalgiris“ pateko į finalo ketvertą

Autorius: LKL.LT
2018-02-14

Laurynas Birutis pelnė 35 taškus ir visas rungtynes privertė prakaituoti Kauno „Žalgirio“ krepšininkus.

Vis dėlto čempionų nervai lemiamu metu buvo tvirtesni, ir „Žalgiris“ iškovojo kelialapį į SIL–Karaliaus Mindaugo taurės finalo ketvertą.

Nugalėtojų titulą ginantis „Žalgiris“ savo aikštėje 85:78 (17:21, 26:19, 26:21, 16:17) pranoko „Šiaulius“.

„Buvo labai prastos rungtynės iš mūsų pusės, – sakė Šarūnas Jasikevičius. – Manau, nesupratome šių rungtynių svarbos, dėl to esu nustebęs. Komanda buvo be emocijų, be užsivedimo. Buvo labai blogos rungtynės ir gerai, kad tęsiame kovą toliau dėl taurės.“

SIL–Karaliaus Mindaugo taurės tvarkaraštis
02-13 18:00 Neptūnas–Dzūkija 77:85
02-13 20:10 Lietkabelis–Pieno žvaigždės 86:76
02-14 18:00 Žalgiris–Šiauliai 85:78
02-14 20:10 Lietuvos rytas–Juventus
02-17 14:00 Pusfinaliai Vaizdo rezultatas pagal užklausą „lrt hd“
02-18 14:00 Dėl III vietos ir finalas Vaizdo rezultatas pagal užklausą „lrt hd“

Savaitgalį Klaipėdoje vyksiančiame finalo ketverte „Žalgiris“ pusfinalyje stos į kovą su Panevėžio „Lietkabeliu“ – šį varžovą kauniečiai pranoko praėjusių metų finale.

„Mes puikiai žinome šį varžovą, – po pergalės sakė žalgiriečių kapitonas Paulius Jankūnas. – Žinome, kaip žaidžia. Manau, kad bus kieta ir atkakli kova.“

„Žalgiriui“ priklausantis, tačiau „Šiauliams“ atstovaujantis L. Birutis buvo centrinė figūra aikštėje. Aukštaūgio vedami „Šiauliai“ daugiau nei tris kėlinius buvo nesustabdomas ir neleido „Žalgiriui“ jaustis ramiai dėl kelialapio į finalo ketvertą.

Kai likus mažiau nei trims minutėms L. Birutis pelnė 35-ąjį tašką, „Šiaulių“ atsilikimas siekė tik 3 taškus – 75:78.

Likus pusantros minutės Kevinas Pangosas dvitaškiu atitolino „Žalgirį“, Edgaras Ulanovas pridėjo dvitaškų ir lemiamu metu tiksliau sužaidę šeimininkai išplėšė kelialapį į finalo ketvertą Klaipėdoje.

„Vyrai suprato, kad tai vienos rungtynės, kartais reikia rizikuoti, daugiau drąsos, – džiaugėsi „Šiaulių“ treneris Antanas Sireika. – Džiaugiuosi dėl Lauryno žaidimo, jis parodė, kad gerai dirba, tobulėja.“

„Žalgiris“: Vasilije Micičius 14 (7 rez. perd.), Artūras Milaknis 13 (3/6 tritaškių), Aaronas White‘as 10.

„Šiauliai“: Laurynas Birutis 35 (14/22 dvitaškių, 11 atk. kam.), Nickas Zeisloftas 17 (5/7 tritaškių), Vytautas Šarakauskas 12.

20-metis L. Birutis tapo nauju SIL–Karaliaus Mindaugo taurės turnyro rekordininku pagal pelnytus taškus. Iki šiol rekordas priklausė Laimonui Kisieliui – 2016-aisiais tuometis Prienų–Birštono „Vytauto“ puolėjas pelnė 26 taškus.

Be to, L. Birutis pagerino naudingumo rekordą – surinko net 43 balus ir vienu aplenkė praėjusį sezoną „Lietuvos rytui“ atstovavusį Drew Gordoną.

„Manau, jis gali žaisti aukštesniu lygiu, – L. Birutį įvertino Š. Jasikevičius. – Nežinau, kokiu lygiu, malonu, kad jis mūsų žaidėjas ir tobulėja.“

Tuo metu Kevinas Pangosas tapo nauju turnyro rekordininku pagal rezultatyvius perdavimus. Iki šiol rekordas priklausė buvusiam Klaipėdos „Neptūno“ kapitonui Martynui Mažeikai – 8 perdavimai, K. Pangosas atliko 10 rezultatyvių perdavimų.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris