L. Williamsas – vasario mėnesio naudingiausias žaidėjas
Foto: Fotodiena.lt

L. Williamsas – vasario mėnesio naudingiausias žaidėjas

Autorius: LKL.LT
2018-02-27

Lorenzo Williamsas sužaidė geriausią mėnesį per pusantro sezono „Betsafe–LKL“ čempionate ir pripažintas naudingiausiu lygos mėnesio krepšininku.

Panevėžio „Lietkabelio“ amerikietis padėjo komandai vasarį laimėti abejas rungtynes. Dėl FIBA lango ir SIL–Karaliaus Mindaugo taurės „Betsafe–LKL“ komandos vasarį žaidė nuo vienų iki trejų rungtynių.

L. Williamsas surinko net 34 naudingumo balus prieš „Šiaulius“, o žaisdamas prieš Kėdainių „Nevėžį“ pelnė 22 naudingumo balus.

Amerikietis vidutiniškai rinko po 18,5 taško (5/6 dvitaškių, 7/12 tritaškių) ir atliko po 6 rezultatyvius perdavimus.

Naudingiausio mėnesio žaidėjo prizas L. Williamsui bus įteiktas kovo 17 d. prieš „Lietkabelio“ rungtynes namie su „Juventus“.

„Betsafe–LKL“ vasario TOP5
Poz. Žaidėjas Komanda Eff
G L. Williams Lietkabelis 28
G T. Hughes Pieno žvaigždės 23
F E. Ulanovas Žalgiris 18,5
F T. Peterson Lietuvos rytas 20,5
C L. Birutis Šiauliai 27,7

Į geriausiųjų mėnesio žaidėjų penketuką taip pat pateko Trevonas Hughesas, Edgaras Ulanovas, Travisas Petersonas ir Laurynas Birutis.

„Pieno žvaigždžių“ amerikietis T. Hughesas vedė savo komandą į pergales prieš „Neptūną“ ir „Juventus“. Gynėjas rinkdavo po 16,5 taško, 7 atkovotus kamuolius ir 4,5 rezultatyvaus perdavimo – visa tai sudarydavo po 23 naudingumo balus.

Puolėjų pozicijas užėmė principinių varžovų „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ atstovai. E. Ulanovas per rungtynes su „Vytautu“ ir „Lietuvos rytu“ rinko po 14,5 taško, 4 atkovotus kamuolius ir 2,5 rezultatyvaus perdavimo – su 18,5 naudingumo balo jis vasarį buvo geriausias lengvasis krašto puolėjas lygoje.

O T. Petersonas buvo ne tik geriausias sunkusis krašto puolėjas, bet ir lėmė „Lietuvos ryto“ pergalę prieš „Žalgirį“ „Betsafe–LKL“ čempionate. Per du susitikimus amerikietis rinko po 13,5 taško, 4,5 atkovoto kamuolio ir 20,5 naudingumo balo – iš jų net 31 T. Petersonas surinko žaisdamas prieš „Betsafe–LKL“ čempionus.

L. Birutis vienintelis iš penketuko vasarį žaidė trejas rungtynes. Jis pelnydavo po 17,7 taško, atkovodavo po 9,3 kamuolio ir rinkdavo po 27,7 naudingumo balo – „Šiaulių“ aukštaūgis pakilo į pirmą vietą naudingiausių lygos žaidėjų sąraše.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris