„Betsafe“ prognozė: iš dugno pakilti trokštantis „Vytautas“ vilniečių traukinio nesustabdys
Foto: Fotodiena/J. Elinskas

„Betsafe“ prognozė: iš dugno pakilti trokštantis „Vytautas“ vilniečių traukinio nesustabdys

Autorius: LKL.LT
2018-03-03

Vilniaus „Lietuvos rytas“ šiandien atvyksta į Prienus, kur turės pirmą galimybę aikštelėje susikauti su garsiaisiais broliais Ballais. Tiesa, LaMelo draugiškame turnyre patyrė traumą bei savaitei iškrito iš rikiuotės, tad vilniečių testą pasitiks kitas brolis – LiAngelo.

LKL.LT kartu su lažybų bendrove „Betsafe” pateikia šių ir kitų 24-ojo „Betsafe–LKL“ pirmenybių turo rungtynių prognozę.

„Vytauto“ ekipoje – darbinės nuotaikos. Prieniškiai pirmą kartą per ilgą laiko tarpą pagaliau yra visi sveiki ir pasiruošę žaisti.

Iki reguliaraus sezono pabaigos liko 13 rungtynių, tad Virginijaus Šeškaus kariauna turi visas galimybes išlipti iš lentelės dugno. Šiuo metu vos 5 pergales turintis bei 10-oje vietoje žygiuojantis „Vytautas“ yra nusitaikęs į atkrintamąsias varžybas.

„Tai yra mūsų tikslas, – tinklalapiui LKL.LT sakė „Vytauto“ gynėjas Tomas Dimša. – Rungtynių liko dar daug, tad šansų tikrai turime. Kelios pergalės ir viskas apsiverstų. Žiūrime optimistiškai, esame sveiki ir tikrai galime sukovoti dėl 8 vietos.“

Tokie prieniškių norai tikrai nėra laužti iš piršto. „Vytautą“ nuo aštuntoje vietoje esančios „Dzūkijos“ skiria vos dvi pergalės.

Pirmąjį žingsnį tikslo link V. Šeškaus auklėtiniai galės žengti šiandien, tačiau tai padaryti bus labai sudėtinga. Į Prienus atvyksta „Lietuvos rytas“, kuris pastarąjį tarpusavio susitikimą sostinėje laimėjo net 57 taškų persvara (113:56).

„Šioje dvikovoje mes neturime ką prarasti, o tai gali mums būti privalumas, – artėjančio mačo akcentus dėliojo T. Dimša. – Pagaliau visi esame sveiki, stengsimės ir kovosime, tačiau privalome galvoti tik apie pergalę, o ne kaip stengtis pralaimėti mažesniu skirtumu. Sudėtis dabar yra tokia, su kuria galime pasistengti kažką nuveikti.“

Nuo paskutinių oficialių „Lietuvos ryto“ rungtynių praėjo dvi savaitės, tačiau pralaimėjimo kartėlis dar jaučiasi. Vilniečiai SIL–KMT finale pripažino Kauno „Žalgirio“ pranašumą.

Tuo metu „Betsafe–LKL“ pirmenybėse Rimo Kurtinaičio armijai klostosi kur kas geriau. Sostinės ekipa paskutiniame mače vasario 11-ąją namuose įveikė tą patį „Žalgirį“ bei turi jau 11 pergalių seriją. Joks kitas „Betsafe–LKL“ klubas šiuo metu nėra laimėjęs daugiau nei dviejų pergalių iš eilės.

Abu klubai delegavo žaidėjus į pastarąjį pasaulio čempionato atrankos langą. „Vytauto“ gynėjas Denisas Lukašovas gynė Ukrainos garbę, tuo metu „Lietuvo ryto“ žaidėjai Rokas Giedraitis, Mindaugas Girdžiūnas bei Martynas Echodas užsivilko Lietuvos rinktinės marškinėlius. Pastarajam žaidėjui – tai buvo debiutinis mačas šalies rinktinėje.

„Emociškai tai tikrai davė labai daug naudos, debiutas rinktinėje man pridėjo pasitikėjimo savimi. Buvo labai malonu patekti į rinktinę“, – džiaugėsi M. Echodas.

Atvykus broliams Ballams „Vytautą“ persekioja problemos gynyboje. Per penkerias „Betsafe–LKL“ rungtynes V. Šeškaus auklėtiniai vidutiniškai į savo krepšį praleisdavo po 102 taškus, tuo metu pastarajame draugiškame „Big Baller Brand“ turnyre „Vytautas“ varžovams leisdavo pelnyti net po 121,6 taško.

„Vytautas“ puolime žaidžia greitą amerikietiško stiliaus krepšinį – pelno daug taškų, tačiau gynyboje privalome juos bausti. Turime išnaudoti savo progas, nes jie gynyboje tikrai daro daug klaidų“, – varžovų silpnąją pusę pabrėžė M. Echodas.

Prieniškiai siekia išlipti lentelės dugno, tačiau „Betsafe“ lažybų ekspertai prognozuoja, kad šį žygį jie pradės dar ne šiandien. Dvikovos startas – šeštadienį 17.20 val., o tiesiogiai rungtynes stebėti galėsite per BTV arba LKL.LT tinklalapyje.

Skaudų pralaimėjimą SIL–KMT ketvirtfinalyje patyręs ir namuose vykusioje taurėje nedalyvavęs Klaipėdos „Neptūnas“ toliau buksuoja. Uostamiesčio ekipa ketvirtadienį savų žiūrovų akivaizdoje pripažino ir „Šiaulių“ pranašumą. Ar Kazio Maksvyčio kariauna atsities dvikovoje su 9-oje vietoje esančiu Kėdainių „Nevėžiu“? „Neptūnas“ – „Nevėžis“ sekmadienį 17.00.

Lemiamą reguliaraus sezono atkarpą Eurolygoje žaidžiantis bei viena koja ketvirtfinalyje jau esantis Kauno „Žalgiris“ namuose priims Alytaus „Dzūkiją“. Nors iš kauniečių galime tikėtis didelės rotacijos ir poilsio lyderiams, tačiau dzūkams tai neturėtų padėti iš Kauno išsivežti pergalę. „Žalgiris“ – „Juventus“ sekmadienį 17.20 per BTV.

„Šiauliai“ po dvejų metų pertraukos patiesė stringantį „Neptūną“ bei yra pakylios nuotaikos. Būsimas Saulės miesto komandos varžovas – rinktinių pertraukos laukęs bei baterijas persikrovęs Utenos „Juventus“. „Šiauliai“ – „Juventus“ sekmadienį 17.30.

Prieš beveik tris savaites SIL–KMT ketvirtfinalyje susikovę Panevėžio ir Pasvalio klubai savo jėgas pasitikrins dar sykį. Praėjusį kartą triumfavo Ramūno Butauto auklėtiniai, o kas šį kartą laimės šį Aukštaitijos derbį? „Lietkabelis“ – „Pieno žvaigždės“ sekmadienį 18.15.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris