LKL'25 legendos. Antanas Sireika
Foto: Fotodiena/R. Lukoševičius

LKL'25 legendos. Antanas Sireika

Autorius: LKL.LT
2018-03-07

Lietuvos krepšinio lyga per jubiliejinį 25-ąjį sezoną renka ir visuomenei pristatys 25 labiausiai lygai nusipelniusias asmenybes. Apie visus juos bus parengti vaizdo reportažai ir pateikti LKL.LT puslapyje. Šį kartą – Antanas Sireika, vienas garsiausių ir tituluočiausių šalies trenerių, praėjusią vasarą sugrįžęs į gimtuosius Šiaulius.

Pernykštis „Šiaulių“ sezonas – neabejotinai prasčiausias klubo istorijoje. Norėdami atgaivinti komandą klubo vadovai komplektaciją pradėjo nuo to žmogaus, kuris ekipą keturiskart atvedė ant bronzinės LKL pakylos. Antanas Sireika praėjusią vasarą neabejotinai tapo svarbiausiu „Šiaulių“ klubo tarpsezonio laimėjimu.

Vietos žiūrovų mylimas, milžinišką autoritetą krepšinio pasaulyje turintis ir didžiulę patirtį aukščiausio lygio komandose sukaupęs strategas savo žiniomis dalinasi su jaunais ir talentingais Saulės miesto žaidėjais.

LKL legendos
Šarūnas Marčiulionis Tekstas
Rimantas Endrijaitis Tekstas
Rolandas Matulis Tekstas
Vladas Garastas Tekstas
Kęstutis Pilipauskas Tekstas
Šarūnas Kliokys Tekstas
Juozas Petkevičius Tekstas
Ramūnas Šiškauskas Tekstas
Linas Kunigėlis Tekstas
Rolandas Skaisgirys Tekstas
Rimas Kurtinaitis Tekstas
Romualdas Brazauskas Tekstas
Šarūnas Jasikevičius Tekstas

„Treneris privalo uždegti jauną žaidėją ir jį motyvuoti, – filosofija dalinosi A. Sireika, išrinktas vienu iš 25 legendinių LKL asmenybių. – Ar tu gali po sunkiausios treniruotės nueiti į sporto salę papildomai padirbėti? Ar tu gali po kiekvienos treniruotės prisiversti dar atlikti 200 – 300 metimų? Krepšininkas sako, kad nepagalvojo. Tai ar tu pagalvojai, kad gali žaisti Lietuvos rinktinėje? Ar tu pagalvojai, kad gali žaisti „Žalgiryje“? Aš tuščiai dirbu, jei mano krepšininkai neturi tokių tikslų.“

A. Sireika „Žalgirį“ treniravo ketverius metus, iš kurių triskart laimėjo LKL čempionų titulą. Viename iš šių sezonų specialisto auklėtiniu tapo ir legendinis Arvydas Sabonis. Tuomet 39-erių metų 221 cm ūgio milžinas iš JAV į Kauną sugrįžo sužaisti paskutinįjį karjeros sezoną.

„Malonu buvo dirbti „Žalgiryje“, kuomet jame žaidė A. Sabonis, garsiausias Lietuvos krepšininkas. Tai buvo labai gražus jo gestas, baigti karjerą ten, kur ją pradėjo. A. Sabonis sakydavo, kad jis yra atlikėjas ir jis daro tai, ką jam pasako treneris. Jam nesvarbu, ar trenerio sprendimas yra geras ar blogas“, – atsiminimais dalijosi A. Sireika.

Dabartinio „Šiaulių“ stratego skiriamasis ženklas – ramybė. Aktorinė veikla už galinės linijos niekada nepasižymėjęs treneris pasidalijo mintimis apie geriausiai vaidybą įvaldžiusius lygos krepšininkus. Specialisto nuomonė, dabartinis „Žalgirio“ kapitonas Paulius Jankūnas šį meną įvaldęs tiesiog meistriškai.

„Man atrodo, kad P. Jankūnas meistriškai atlieka tokius dalykus, kur atrodo, kad nieko nebuvo, o per pakartojimą matosi, kad pastūmė. Tai juk meistriškumo dalis, – dėstė „Šiaulių“ treneris. – Nesakyčiau, kad Arvydas Macijauskas buvo didžiausias aktorius. Jis tiesiog meistriškai naudodavosi savo privalumais. Daugiau prie artistų priskirčiau Vida Ginevičių, kuris iš anksto stengdavosi atsitrenkti į varžovo petį ir griūti.“

Išsamus reportažas su viena iš 25 LKL legendų A. Sireika:

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris