„Betsafe“ prognozė: „Lietkabelis“ neišlaikys žalgiriečių testo
Foto: Fotodiena/J. Elinskas

„Betsafe“ prognozė: „Lietkabelis“ neišlaikys žalgiriečių testo

Autorius: LKL.LT
2018-03-24

Centrinėje turo dvikovoje Kaune ginklais surems istorinį Eurolygoje sezoną žaidžiantis „Žalgiris“ bei savąjį žaidimą po pirmojo rato pametęs ir vis dar jo ieškantis Panevėžio „Lietkabelis“. Tai yra paskutinis trečiojo „Betsafe–LKL“ rato mačas.

LKL.LT kartu su lažybų bendrove „Betsafe” pateikia šio ir kitų 27-ojo „Betsafe–LKL“ čempionato turo dvikovų prognozę.

Šarūno Jasikevičiaus kariauna penktadienį grįžo iš Madrido, kur Eurolygos mače nusileido vietos „Real“ klubui. Visgi šis pralaimėjimas nuotaikos kauniečiams pernelyg nesugadino – Tel Avivo „Maccabi“ pralaimėjimas užtikrino „Žalgiriui“ patekimą į turnyro į ketvirtfinalį.

Tai geriausias žalgiriečių pasiekimas stipriausiame Senojo žemyno turnyre per pastaruosius 17 metų, o būsimo „Žalgirio“ varžovo „Lietkabelio“ kapitonas Kšištofas Lavrinovičius mano, kad tai žalgiriečių žygis gali tęstis ir toliau.

„Jie tikrai gali pasispardyti ir ketvirtfinalyje, – tinklalapiui LKL.LT teigė 38-erių veteranas. – Jie šį sezoną jau įrodė, kad gali nugalėti bet ką. Kodėl nepabandžius eiti link čempionų titulo? Viskas yra realu.

Visi giria Šarą, aš ir galiu jį pagirti – jis tikrai suvaldo komandą. Pagyrų „Žalgiryje“ nusipelnė visi: pradedant nuo organizacijos, baigiant ties žaidėjais ir trenerių štabu. Viskas susidėjo, sutapo, o tą rodo geri rezultatai ir puikus sezonas.“

Kšištofas Lavrinovičius
„Žalgiris“ šį sezoną jau įrodė, kad gali nugalėti bet ką. Kodėl nepabandžius eiti link čempionų titulo?

„Žalgiris“ antradienį ir ketvirtadienį kovėsi Eurolygos mūšiuose ir penktadienį grįžo į Kauną iš tolimo Madrido. Tuo metu „Lietkabelis“ po pergalės praėjusį šeštadienį prieš Utenos „Juventus“ turėjo savaitę poilsio ruoštis dvikovai su čempionais.

Ar tai didelis pranašumas „Lietkabeliui“ prieš sekmadienio rungtynes?

„Tame nematau jokių pranašumų, nes žinau iš savo patirties, kaip tokiose situacijose kartais būna, – patirtimi dalijosi K. Lavrinovičius. – Atrodydavo, jog komanda turi būti pavargus, tačiau ji būdavo šviežesnė už tą, kuri ilsėjosi. Mes neakcentuojame, kad jie gali būti pavargę. „Žalgirio“ suoliukas ilgas, ten yra kam žaisti. Jei vienas ar kitas pavargęs, tai yra talentingo jaunimo, kuris gali juos pakeisti.“

Jei kauniečiai žygiuoja istorinio sezono ritmu, tai puikiai sezoną pradėjęs „Lietkabelis“ sustojo ir nebesugeba užsikurti. Aukštaitijos ekipa „Betsafe–LKL“ pirmenybėse startavo 8 pergalėmis paeiliui, tačiau atėjus pralaimėjimams krito stratego Artūro Štalbergo galva, išvyko keli žaidėjai, o „Lietkabelis“ primena savo paties šešėlį.

Po fantastiškos sezono pradžios, kuomet laimėjo pirmąsias 8 dvikovas ir užėmė pirmąją turnyrinės lentelės vietą, vėliau panevėžiečiai laimėjo ir pralaimėjo po tiek pat kartų – 9, o šiuo metu yra nepajudinami 4-osios vietos šeimininkai.

Kšištofas Lavrinovičius
Mums trūksta daug ko: susižaidimo, supratimo, geresnio išpildymo.

„Stengiamės, kovojome, tačiau nesigauna. Mums trūksta daug ko: susižaidimo, supratimo, geresnio išpildymo. Jei būtume laimėję kelis mačus, bet žaidę taip pat, atrodytų, jog viskas gerai. Tačiau kai pralaimi, tuomet galima ieškoti ir rasti daugybę priežasčių. Visgi kokia yra konkreti mūsų buksavimo priežastis – tikrai nepasakysiu.

Praėjusį sezoną mums viskas klijavosi lengviau. Šį sezoną truputį koją pakiša pokyčiai. Vienas žaidėjas atvažiuoja, kitas išvažiuoja. Mes privalome suprasti, kad viskas priklauso nuo mūsų, kurie čia esame. Turime žiūrėti į save, kaip mes žaidžiame, ką mes galime padaryti, kad komanda žaistų geriau, nes tie pokyčiai jau yra praeitis. Turime žiūrėti į dabartį ir ateitį“, – apie ekipos problemas kalbėjo vidutiniškai po 9,5 taško ir 11,3 naudingumo balo renkantis „Lietkabelio“ kapitonas.

„Lietkabelis“ atrodo sunkiai pajudinamas iš ketvirtosios čempionato vietos. Nuo trečioje pozicijoje esančio Klaipėdos „Neptūno“ Ramūno Butauto auklėtinius skiria 3 pergalės, tuo metu nuo 5-oje vietoje žengiančių „Šiaulių“ ir Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ – net 7 pergalės.

Visgi panevėžiečiai rankų nesudeda ir toliau dirba galvodami apie „Betsafe–LKL“ medalį.

Kšištofas Lavrinovičius
Finalas būtų labai gerai, mažasis finalas – irgi gerai.

„Sezonas nesibaigė, mes dar kovosime, – ryžtingai sakė puolėjas. – Mūsų tikslas sezoną baigti kuo aukščiau. Finalas būtų labai gerai, mažasis finalas – irgi gerai.“

Čempionišku ritmu žygiuojančiam „Žalgiriui“ panevėžiečiai problemų nesukels, prognozuoja „Betsafe“ lažybų ekspertai. Mačo startas – sekmadienį 17.20 val., o tiesiogiai rungtynes stebėti galėsite per BTV arba LKL.LT tinklalapyje.

Centrinis turo susitikimas vyks sekmadienį, o šį vakarą laukia trejos „Betsafe–LKL“ rungtynės. Į BBL finalą patekusios „Pieno žvaigždės“ namuose susitikis su Alytaus „Dzūkija“. Dėl geresnių vietų atkrintamosiose varžybose kovojančias ekipas skiria vos viena pergalė. „Pieno žvaigždės“ – „Dzūkija“ šeštadienį 16.30 val. tiesiogiai per LKL.LT.

Vilniaus „Lietuvos rytas“ praėjusį savaitgalį netikėtai namuose nusileido Klaipėdos „Neptūnui“ bei taip nutrūko 13 sostinės klubo pergalių serija. Šį kartą Rimo Kurtinaičio kariauna vyksta į Šiaulius, kur jų laukia jauni ir ambicingi Saulės miesto krepšininkai. „Šiauliai“ – „Lietuvos rytas“ šeštadienį 17.00 val. per LKL.LT.

Šeštadienį daugumos akys kryps į Uteną, kur penkis pralaimėjimus iš eilės patyrusi ir į aštuntą vietą nukritusi „Juventus“ mėgins pakilti mūšyje su „Neptūnu“. „Juventus“ – „Neptūnas“ šeštadienį 17.20 val. tiesiogiai per BTV.

Vienas labiausiai intriguojančių ir didžiausią reikšmę turinčių mačų vyks sekmadienį Kėdainiuose. Lentelės dugne esančius „Nevėžį“ ir Prienų–Birštono „Vytautą“ skiria viena pergalė, o šie klubai dalyvauja pagrindinėje kovoje dėl išlikimo stipriausiame šalies čempionate. „Nevėžis“ – „Vytautas“ sekmadienį 15.00 val. tiesiogiai per LKL.LT.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris