Š. Jasikevičius apgailestavo dėl motyvacijos stokos, A. Sireika aiškino, kodėl L. Birutis turi likti „Šiauliuose“
Foto: Fotodiena.lt/J.Elinskas

Š. Jasikevičius apgailestavo dėl motyvacijos stokos, A. Sireika aiškino, kodėl L. Birutis turi likti „Šiauliuose“

Autorius: LKL.lt
2018-04-02

„Betsafe-LKL“ čempionate pirmadienį buvo užfiksuotas netikėtas rezultatas. „Šiauliai“ namuose 93:90 nugalėjo šalies čempionus ir pirmenybių lyderius Kauno „Žalgirio“ krepšininkus. Šarūnas Jasikevičius retą nesėkmę vietiniame fronte aiškino motyvacijos stoka ir sėkmingu šiauliečių žaidimu.

„Nepavyko sumotyvuoti žaidėjų. Du kartai, kai vos nepralaimėjome „Šiauliams“ namuose žaidėjų nemotyvavo. Pradėjome rungtynes labai slogiai. „Šiauliai“ ir labai norėjo, ir įspūdingai žaidė, labai gerai pataikė. Su tuo juos reikia pasveikinti, jie tikrai sužaidė puikias rungtynes ir nusipelnė pergalės.

Mes sunkiai žaidžiame LKL ir nežinau, kodėl. Jau nusibodo labai didelės frazės, bet sakau... sekasi sunkiai ir nesuprantu, kodėl. Kiekvieną kartą kai priartėdavome šiandien, mus skandino klaidos gynyboje. Nebuvome pasiruošę iki galo atidirbti aikštelėje. Galbūt 60-70 proc., bet 100 proc. tikrai nepasiruošėme.

Lyderiai šiandien nežaidė nei protingai, nei gerai. Iš įžaidėjų trūko ramybės. Kita komanda buvo motyvuota, puikiai paruošta ir puikiai žaidė. Kažkiek tai yra dėsninga. Laurynas Birutis yra pasiruošęs kilti į aukštesnį lygį. Viskas jo rankose“, – kalbėjo Š. Jasikevičius.

„Žalgiriui“ priklausantis L. Birutis vilkėdamas „Šiaulių“ marškinėlius į kauniečių krepšį šįkart įmetė 21 taškų bei buvo pagrindinis pergalės kalvis, atlikęs ir pergalingą dėjimą paskutinėmis sekundėmis. Šiauliečių strategas Antanas Sireika po mačo aiškino, kodėl talentingasis aukštaūgis turi likti jo klube dar vienam sezonui.

„Man labai smagu už vyrus. Nesakau, kad kažką stebuklingo padarėme, bet man labai patiko tas, kad jie nenuleido rankų. Buvo labai gera atmosfera. Žaidėjai stengėsi. Mano svajonė, kad į rungtynes Šiauliuose rinktųsi tiek žmonių, bet nesitikėjau, kad susirinks pilna salė. Matyt, šiauliečiai myli krepšinį kaip ir Kaunas. Džiaugiuosi, kad šiauliečiai gavo neblogą vaizdą.

Vis dar manau, kad Laurynas turi dar vienam sezonui likti „Šiauliuose“. Reikia, kad jis nepasimestų netikėtose situacijose, kai jį kas nors apstumdys. Jis turi žinoti, kad yra kitų išeičių. Jei atvirai, dabar Laurynui viską sakome, ką daryti. Kitur taip nebus: išeis į Eurolygos komandą, ten žaidėjai aukštesnio lygio, reikia pačiam daugiau skaityti. Jis labai geras žmogus, kuris nebijo klausti. Aš stengiuosi jam viską išaiškinti, bet tai turi nugulti smegenyse.

Nenoriu tokių liūdnų pavyzdžių, bet yra iš Serbijos ir kitur tokių atvejų, kad žaidėjai išvažiuoja net ne į „Žalgirį“, o į NBA, labai perspektyvūs, bet ne iš visų kas nors išeina. Laurynas yra didelis žmogus, kuriam reikia žaisti daugiau kontaktinio žaidimo. Brandonas Daviesas nėra sunkiausias ar galingiausias žmogus, bet jį atlaikyti Laurynui vis tiek buvo nelengva“, – dėstė A. Sireika.

Visa spaudos konferencija:

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris