LKL'25 legendos. Robertas Giedraitis
Foto: Fotodiena.lt

LKL'25 legendos. Robertas Giedraitis

Autorius: LKL.LT
2018-04-10

Lietuvos krepšinio lyga per jubiliejinį 25-ąjį sezoną renka ir visuomenei pristatys 25 labiausiai lygai nusipelniusias asmenybes. Apie visus juos bus parengti vaizdo reportažai ir pateikti LKL.LT puslapyje. Šį kartą – bene ištikimiausias visų laikų LKL klubo krepšininkas Robertas Giedraitis. 12 sezonų LKL praleidęs gynėjas nevilkėjo jokios kitos, tik „Šiaulių“ komandos marškinėlius, o dabar dirba šios komandos trenerių štabe.

„Šiaulių“ krepšinio legenda – komandos trenerio asistentas Robertas Giedraitis – neslepia: nors gimė ir augo Kaune, bet Saulės miestas – tarsi dar viena gimtinė.

Beveik 30 metų čia praleidęs R. Giedraitis visų laikų LKL statistikoje vis dar pirmauja pagal rezultatyvius perdavimus ir perimtus kamuolius.

Legendinis įžaidėjas sako, kad niekada nepamirš 2000-aisiais iškovotos pirmosios LKL bronzos.

LKL legendos
Šarūnas Marčiulionis Romualdas Brazauskas
Rimantas Endrijaitis Šarūnas Jasikevičius
Rolandas Matulis Antanas Sireika
Vladas Garastas Valdemaras Chomičius
Kęstutis Pilipauskas Broliai Lavrinovičiai
Šarūnas Kliokys Rimas Kurtinaitis
Juozas Petkevičius Rolandas Skaisgirys
Ramūnas Šiškauskas Linas Kunigėlis
Eurelijus Žukauskas

„Salė buvo pilna ir mes laimėjome – tai buvo euforija Šiauliams ir komandai. Po tiek metų pasiekėme kažkokį apdovanojimą – tai buvo nepamirštamas įvykis, – pripažino tarp 25 LKL legendų išrinktas R. Giedraitis. – Subėgo visi fanai į aikštelę, buvo tikrai smagu.“

Tuomet „Šiauliai“ dar žaidė istorinėje Tauro salėje ir čia tvyrojusi atmosfera iki šiol išlikusi R. Giedraičio mintyse.

„Tie sirgaliai būdavo kaip šeima, mes žinodavome vienas kitą ir kartais kartu švęsdavome“, – pripažino 47 metų treneris.

R. Giedraitis prisiminė, kad per karjerą LKL nėra gavęs nė vienos techninės pražangos, nors nemėgdavo pavaidinti ir gudrauti.

„Su „Sakalais“ žaidėme, su kamuoliu buvo Rolandas Skaisgirys, – vieną epizodą prisiminė R. Giedraitis. – Mačiau, kad nepavysiu. Spėjau jį pagauti už marškinėlių, stipriai timptelti. Kai R. Skaisgirys atsisukęs pamatė mane, labai susinervino, juolab kad teisėjai neskyrė pražangos. Jis puolė ant teisėjų ir ta situacija išėjo į mūsų pusę.“

Šį sezoną R. Giedraičiui teko pavaduoti Antaną Sireiką vyriausiojo trenerio kėdėje. Vienos tų rungtynių – Vilniuje prieš jo sūnaus Roko atstovaujamą „Lietuvos rytą“. Svarbiausiu metu „Šiaulius“ žudė būtent Roko Giedraičio šou.

Apie emocijas žaidžiant prieš sūnų, pirmąjį „Šiaulių“ triumfą kovoje dėl LKL bronzos ir draugystes su teisėjais R. Giedraitis pasakojo bendraudamas su LKL.LT komanda būdamas išrinktas tarp 25 legendinių LKL asmenybių:

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris