Nepadorus rezultatas: „Žalgiris“ beveik pusšimčiu taškų sutrypė „Neptūną“
Foto: Fotodiena.lt/J.Elinskas

Nepadorus rezultatas: „Žalgiris“ beveik pusšimčiu taškų sutrypė „Neptūną“

Autorius: LKL.lt
2018-04-10

„Betsafe-LKL“ čempionato akistatoje tarp Kauno „Žalgirio“ (26-4) ir Klaipėdos „Neptūno“ (22-8) komandų užfiksuotas nepadorus rezultatas bei sezono antirekordas.

Viso susitikimo metu įspūdingai dominavę Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai namuose nepasigailėjo varžovų ir sutalžė juos net 94:47 (26:13, 33:10, 18:10, 17:14).

Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose žaidė 19 taškų įmetęs Antanas Kavaliauskas. 15 taškų pridėjo Beno Udrihas, o pasižymėjo ir visi kiti 10 ant parketo pasirodę klubo krepšininkai.

„Neptūnas“ šiame mače prametė visus 15 mestų tritaškių, o rezultatyviausiai rungtyniavo 9 taškus pelnęs Brandonas Fieldsas.

„Žalgiris“ iškovojo didžiausią sezono pergalę, o beviltiškai atrodžiusi Klaipėdos ekipa užfiksavo šio sezono „Betsafe-LKL“ rezultatyvumo antirekordą.

Galingai abejose aikštelės pusėse žaidę šeimininkai link pergalės pradėjo žygiuoti pirmojo kėlinio viduryje, kai spurtavo 23:6 bei išsiveržė į priekį 33:15.

Solidų pranašumą susikrovę žalgiriečiai nesiruošė mažinti apsukų. Jie surengė dar vieną spurtą 26:8 ir įpusėjus mačui pirmavo net 59:23.

Po didžiosios pertraukos uostamiesčio ekipos košmaras tęsėsi. Neatsipalaidavę kauniečiai tęsė įspūdingą pasirodymą ir trečiajame kėlinyje talžė varžovus 77:33.

Paskutiniajame ketvirtyje rungtynių tempas kiek sulėtėjo, o tai leido „Neptūnui“ išvengti dar didesnio pažeminimo. Finalinė sirena skelbė šeimininkų pergalę 47 taškų skirtumu.

„Nėra daug tokių mačų, kai vienai komandai viskas einasi gerai, o kitai viskas nesiseka. „Neptūnas“  yra geresnė komanda nei atrodė šiandien. Skirtumas yra didžiulis, bet jis nėra realus“, – po mačo sakė Š. Jasikevičius.

Pasipriešinimo nesulaukusi Š. Jasikevičiaus kariauna šiame susitikime iš toli atakavo 57 proc. taiklumu (8/14), o kovą dėl atšokusių kamuolių laimėjo 45:30.

Kauniečiai iki šiol didžiausiu 43 taškų skirtumu buvo įveikę Prienų-Birštono „Vytautą“, o lygos rezultatyvumo antirekordas iki šiol buvo 51 taškas. Tiek surinkę buvo Pasvalio „Pieno žvaigždės“ ir „Šiauliai“.

„Neatradome savo puolimo, buvome neagresyvūs. Negavome pasitikėjimo iš savo puolimo ir tai mus nužudė“, – dėl nesėkmės apgailestavo „Neptūno“ vairininkas Kazys Maksvytis.

„Žalgiris“: Antanas Kavaliauskas 19, Beno Udrihas 15, Artūras Milaknis ir Paulius Jankūnas (6 atk. kam.) po 9, Gytis Masiulis 8.

„Neptūnas“: Brandonas Fieldsas 9, Edgaras Želionis 7, Renaldas Seibutis, Vytautas Šulskis ir Laurynas Beliauskas po 6.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris