Staigmena Kėdainiuose: L. Medfordo vedamas „Nevėžis“ susitvarkė su „Lietkabeliu“
Foto: Fotodiena.lt

Staigmena Kėdainiuose: L. Medfordo vedamas „Nevėžis“ susitvarkė su „Lietkabeliu“

Autorius: LKL.lt
2018-04-14

Fantastiškai žaidęs Lesteris Medfordas padėjo Kėdainių „Nevėžio“ (9/22) ekipai pateikti staigmeną „Betsafe–LKL“ čempionate ir įveikti Panevėžio „Lietkabelio“ (19/12) krepšininkus. Tai buvo itin svarbi pergalė, kuri leido jiems žengti didelį žingsnį išlikimo stipriausioje Lietuvos lygoje link.

Ketvirtajame kėlinyje užsikūrusi „Nevėžio“ ekipa 99:87 (16:19; 24:21; 24:26; 35:21) įtikinamai įveikė panevėžiečius.

„Nevėžio“ ekipa įpusėjus ketvirtajam kėliniui turėjo vos 3 taškų pranašumą (79:76). Tačiau po spurto 12:5 pabėgo į priekį ir atgal nebesižvalgė bei sugebėjo iškovoti užtikrintą pergalę.

Ketvirtajame kėlinyje tiesiog siautėjęs L. Medfordas rungtynes užbaigė savo sąskaitoje turėdamas net 30 taškų. Tai buvo jo rezultatyviausios rungtynės „Betsafe–LKL“ čempionate. Amerikietis pataikė net 6 tritaškius iš 7 ir surinko net 38 naudingumo balus.

„Esu labai piktas ir nusivylęs“, – R. Butautas.

Amerikietis vien per ketvirtąjį kėlinį pelnė 14 taškų ir tiesiog varė į neviltį Ramūno Butauto auklėtinius.

Savo tautiečiui nenusileido ir Jamesas Woodardas, kuris taip pat gerino savo asmeninius rekordus. Amerikietis pelnė 26 taškus ir surinko 30 naudingumo balų.

„Lietkabelio“ ekipoje išsiskyrė Žanis Peineris su 22 taškais ir Kšištofas Lavrinovičius pridėjęs 19.

„Mes rungtynes pradėjome gerai: gerai puolėme, gerai gynėmės, vykdėme žaidimo planą ir turėjome gerą rezultatą. Tai tik parodo, kad mes buvome pasiruošę rungtynėmis. Bet man viena mintis peršasi, kad žaidėjai pagalvojo, kad tai bus lengvas pasivaikščiojimas. Tai yra labai neprofesionalu. Esu labai piktas ir nusivylęs“, – atvirai po pralaimėjimo kalbėjo „Lietkabelio“ treneris R. Butautas.

L. Medfordas pasirūpino, jog „Nevėžiui“ nereikėtų rūpintis dėl galimo Šakių „Vyčio“ atsidūrimo „Betsafe–LKL“ čempionate. Po šios pergalės, likus 5 turams, kėdainiškiai turi net trimis pergalėmis daugiau negu dugne sėdintis Prienų–Birštono „Vytautas“.

Vis dėlto prieniškiai yra sužaidę vienomis rungtynėmis mažiau. Po šios pergalės „Nevėžis“ gali pradėti galvoti ir apie atkrintamąsias, kadangi išsilygino laimėjimų skaičiumi su Alytaus „Dzūkija“. Dzūkai taip pat yra sužaidę vienomis rungtynėmis mažiau.

 „Komanda yra motyvuota, tik kartais perdega žaidėjai. Šiandien neleidome Staniulio, nes jei matome, kad žaidėjas perdega, tada geriau jam neleisti žaisti. Dabar bandymų metas yra pasibaigęs ir reikia eiti žaisti ir laimėti“, – apie komandos motyvaciją kovoti dėl vietos aštuntuke kalbėjo Ramūnas Cvirka.

„Lietkabelio“ ekipa rungtynes pradėjo kur kas geriau ir jau pirmajame kėlinyje turėjo dviženklį pranašumą (17:7). Vis dėlto „Nevėžio“ spurtas 9:2 leido jiems pradėti antrąjį ketvirtį turint 3 taškų deficitą.

Antrajame kėlinyje komandos keitėsi rezultatyviomis atakomis, o į pertrauką išėjo esant lygiam rezultatui – 40:40.

Trečiajame ketvirtyje taip pat nė vienai komandai nepavyko įgyti saugesnio pranašumo ir po 30 minučių kovos menką pranašumą turėjo svečiai iš Panevėžio – 66:64.

„Nevėžis“: Lesteris Medfordas 30 (6/7 trit., 7 atk. kam., 38 n.b.), Jamesas Woodardas 26 (8/9 dvit., 30 n.b.), Tadas Sedekerskis 13, Gabrielius Maldūnas 8 (8 atk. kam.).

„Lietkabelis“: Žanis Peineris 22 (4/5 trit., 29 n.b.), Kšištofas Lavrinovičius 19 (30 n.b.), Dominikas Mavra 10.

Rungtynių apžvalga:

Rungtynių komentarai:

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris