„Šiauliai“ dramatiškame trileryje palaužė „Neptūną“
Foto: Fotodiena.lt/M.Baranauskas

„Šiauliai“ dramatiškame trileryje palaužė „Neptūną“

Autorius: LKL.lt
2018-04-14

„Betsafe-LKL“ rungtynės Saulės mieste tapo tikru trileriu, kurio pabaiga laiminga buvo dramatišką pergalę iškovojusiems „Šiauliams“ (13-18). Antano Sireikos auklėtiniai namuose paskutiniosiomis sekundėmis 77:76 (19:18, 20:17, 16:16, 22:25) įveikė Klaipėdos „Neptūną“ (22-9).

Nugalėtojų gretose rezultatyviausiai rungtyniavo 17 taškų pelnęs ir 21 naudingumo balą surinkęs Laurynas Birutis, pataikęs ir pergalingą mačo metimą. 15 taškų pridėjo Donatas Sabeckis, kuris dar ir atliko 9 rezultatyvius perdavimus. Pralaimėtojams po 14 taškų pelnė Brandonas Fieldsas ir Renaldas Seibutis.

Ketvirtojo kėlinio viduryje klaipėdiečiai atsilikinėjo 58:64, tačiau du tolimus metimus pataikęs Tomas Delininkaitis rezultatą išlygino (64:64).  Netrukus po tritaškį įsūdė ir Renaldas Seibutis bei Jerry Johnsonas, o jų dėka „Neptūnui“ po ilgos pertraukos pavyko išsiveržti į priekį 72:69.

Vis dėlto šiauliečiai nenuleido rankų ir kovojo iki galo. Likus žaisti minutę, Armino Urbučio rezultatyvus prasiveržimas vėl persvėrė rezultatą (75:74). Netrukus dvitaškiais apsikeitė Renaldas Seibutis ir Laurynas Birutis (77:76), o būtent pastarasis L. Biručio dvitaškis likus žaisti 27 sekundes tapo pergalingu.

Klaipėdos klubas per likusį rungtynių laiką sėkmingos paskutiniosios atakos nesurengė. Lemiamą metimą likus žaisti 3 sekundes atliko Edgaras Želionis, bet jo tritaškis iš aikštelės kampo nepasiekė tikslo.

Pirmojoje susitikimo pusėje komandos kovėsi taškas į tašką, o po didžiosios pertraukos 6:0 spurtavę „Šiauliai“ trečiojo ketvirčio viduryje kiek atsiplėšė 48:39. Uostamiesčio ekipa prasidėjus ketvirtajam kėliniui prisivijo 56:57, o Saulės miesto klubą į priekį tuomet pradėjo tempti Evaldas Šaulys, įmetęs 7 taškus iš eilės – 64:58.

Nors „Neptūnui“ pavyko E. Šaulį užgesinti ir išlyginti rezultatą, paskutiniosiomis sekundėmis Fortūna lydėjo retai taisykles pažeidinėjusius šeimininkus. Mažas pražangų skaičius padėjo „Šiauliams“ mačo pabaigoje: šiauliečiai turėjo vos vieną komandinę pražangą Klaipėdos klubui rengiant lemiamą ataką, todėl ši ataka kelis kartus buvo stabdoma tyčia pažeidžiant taisykles.

„Laukiau labai sunkios kovos, ji tokia ir buvo. Gerai, kad mūsų vyrai neblogai suprato, kad reikia pasiruošti kaitalioti gynybą, reikia žaisti paprasčiau. Galbūt žaidimas nebuvo gražus, bet paprastumo reikėjo. Dabar džiaugiuosi už vyrus“, – po rungtynių sakė A.Sireika.

Šį sezoną „Šiauliai“ nugalėjo „Neptūną“ antrą kartą. A. Sireikos kariauna kovo mėnesį Klaipėdoje triumfavo 78:71, bet anksčiau buvo du kartus pralaimėjusi – 79:84 svečiuose ir 73:82 namuose.

„Tai buvo lygių varžovų dvikova. Atrodėme pasyvokai, nesumetėme savo metimų. Labai neprotingai sužaidėme rungtynių pabaigą. Turėdami tik dvi komandines pražangas du kartus gavome taškus su pražanga. Norėtųsi pagerinti savo gynybą“, – po nesėkmės kalbėjo Kazys Maksvytis.

„Šiauliai“: Laurynas Birutis 17 (6 atk. kam.), Donatas Sabeckis 15 (9 rez. perd.), Arminas Urbutis 12 (6/15 dvit.), Vytautas Šarakauskas 8.

„Neptūnas“: Renaldas Seibutis ir Brandonas Fieldsas po 14, Laimonas Kisielius 12 (6 atk. kam.), Tomas Delininkaitis ir Edgaras Želionis po 11. 

Rungtynių apžvalga:

Trenerių komentarai:

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris