Stebuklingai atsitiesęs „Neptūnas“ per pratęsimą įveikė „Lietkabelį“
Foto: Fotodiena.lt/J.Elinskas

Stebuklingai atsitiesęs „Neptūnas“ per pratęsimą įveikė „Lietkabelį“

Autorius: LKL.lt
2018-04-18

Klaipėdos „Neptūnas“ (23-9) įspūdingai nutraukė dviejų nesėkmių seriją „Betsafe-LKL“ čempionate. Iš duobės išlipusi uostamiesčio ekipa laimėjo pratęsimo pareikalavusį trilerį.

Trečiąją vietą reguliariajame sezone užsitikrinę Kazio Maksvyčio auklėtiniai svečiuose po 45 minučių kovos 94:88 (21:21, 10:20, 21:18, 28:21, 14:9) triumfavo prieš Panevėžio „Lietkabelį“ (19-13).

Ketvirtojo kėlinio viduryje 60:74 dar atsilikinėjęs „Neptūnas“ surengė fantastišką sugrįžimą. Įsibėgėję svečiai spurtavo net 18:4 ir likus žaisti 10 sekundžių išlygino rezultatą 78:78.

Likus žaisti 2 sekundes dvitaškį įmetė Žanis Peineris, tačiau paskutinę sekundę varžovų pražangą išprovokavęs Renaldas Seibutis realizavo baudų metimus (80:80) ir išplėšė pratęsimą.

Pratęsime šviežesnis atrodė „Neptūnas“. Prasidėjus paskutinei minutei rezultatas dar buvo lygus (88:88), bet R. Seibutis smeigė tritaškį, Jerry Johnsonas pridėjo baudos metimą, o svečių pergalę užtikrino Edgaro Želionio dvitaškis – 94:88.

Į priekį klaipėdiečius vedė E. Želionio, R. Seibučio ir Tomo Delininkaičio trio. Visi jie pelnė po 16 taškų ir surinko daugiau nei pusę klubo taškų. Pralaimėtojų gretose išsiskyrė 17 taškų įmetęs Žygimantas Skučas.

„Mes žaidėme blogai, bet laimėjome. Kartais taip įvyksta, tai yra geriau nei žaisti gerai ir pralaimėti. Varžovai jau manė, kad laimės, bet mes suagresyvinome gynybą ir tai pasiteisino. Sugrįžome į rungtynes, tada emocinė persvara jau buvo mūsų pusėje ir laimėjome“, – po mačo sakė K. Maksvytis.

Likus žaisti keturis turus, Ramūno Butauto auklėtiniai atsiliko nuo Klaipėdos ekipos keturiomis pergalėmis, todėl jiems reguliariajame sezone teks tenkintis ketvirtąja pozicija.

Taikliau už varžovus krepšį atakavęs „Lietkabelis“ tris su puse kėlinio dominavo. Į priekį šeimininkai pabėgo antrojo kėlinio pabaigoje, kai spurtavo 14:0 ir išsiveržė į priekį 41:29.

Po didžiosios pertraukos „Neptūnas“ buvo prisivijęs 41:45, bet prasidėjus ketvirtajam kėliniui panevėžiečiai vėl atstatė dviženklę persvarą 64:52. Vis dėlto svečių tai nepalaužė.

Dažniau klydusi (17 klaidų prieš 11) R. Butauto kariauna lemiamu metu užstrigo, o prie to svariai prisidėjo ir brolių Lavrinovičių netektis. Abu jie dėl viršyto asmeninių pražangų limito mačo baigti negalėjo.

„Žaidėme gal visai neblogai, bet pritrūko šalto proto. Buvo per daug panikos, skubėjimo ir blogų sprendimų. Skaudus pralaimėjimas, bet reikia žiūrėti į priekį, daryti išvadas ir stengtis, kad nesikartotų tokios rungtynės. Nenoriu teisintis ir ieškoti, kaip sakoma, vienoje vietoje sliekų“, – pasiteisinimų neieškojo R. Butautas.

Klaipėdos komanda lemiamo šturmo metu prarado Vytautą Šulskį, kuris po susidūrimo su varžovais pajautė stiprius skausmus krūtinės srityje ir pradėjo kosėti krauju. Visgi medikų pagalbos sulaukęs puolėjas pratęsime jau buvo pasiruošęs padėti savo ekipai.

„Lietkabelis“: Žygimantas Skučas 17 (3/4 trit.), Gintaras Leonavičius 16, Žanis Peineris ir Dominikas Mavra po 15.

„Neptūnas“: Edgaras Želionis (8 atk. kam.), Renaldas Seibutis ir Tomas Delininkaitis po 16, Simas Galdikas 14.

Rungtynių apžvalga:

Trenerių komentarai:

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris