„Vytautas“ įveikė „Juventus“, tačiau prarado LiAngelo Ballą
Foto: Fotodiena.lt/J. Elinskas

„Vytautas“ įveikė „Juventus“, tačiau prarado LiAngelo Ballą

Autorius: H. Augustynas
2018-04-19

Prienų–Birštono „Vytauto“ (8/24) ekipa ir toliau nagais kabinasi į devintąją turnyrinės lentelės vietą. „Vytautas“ palaužė Utenos „Juventus“ (11/21), iškovojo trečiąją pergalę iš eilės ir dabar nuo saugios zonos „Betsafe–LKL“ čempionate juos skiria vos vienas laimėjimas.

Tačiau ši pergalė pareikalavo ir aukų – traumą patyrė rezultatyviausias „Vytauto“ krepšininkas LiAngelo Ballas.

Rashaunas Broadusas sužaidė rezultatyviausias sezono rungtynes ir tai padėjo „Vytautui“ 80:67 (13:13; 18:17; 22:16; 27:21) susitvarkyti su „Juventus“ jų pačių aikštėje.

Vis dėlto pergale galėjo džiaugtis ne visi „Vytauto“ žaidėjai. L. Ballas vos žengęs į aikštę veržėsi link krepšio, tačiau susidūręs su varžovu nepatogiai nusileido ant parketo ir susižeidė čiurną. Nors amerikietis keitimo nenorėjo, sugrįžęs į gynybą sunkiai judėjo bei buvo priverstas sėstis ant atsarginių žaidėjų suolelio.

„Vytauto“ ekipa trečiąjį kėlinį užbaigė spurtu 15:2 ir lemiamą ketvirtį pradėjo pirmaujant 53:46. Vis dėlto prieniškiai kėlinį pradėjo itin sunkiai, o po Maksimo Kornijenkos keturių taškų per ataką, iš „Vytauto“ pranašumo liko tik vienas taškas (55:54).

Vis dėlto po to prasidėjo tikra pražangų virtinė. „Juventus“ per vieną ataką užsidirbo dvi paprastas ir dvi technines pražangas. Iš viso „Vytautas“ pelnė 6 taškus vos per vieną ataką ir spuravo 11:2. Pirmą kartą susikrovę dviženklę persvarą (66:56), prieniškiai pabėgo nepavejamai ir per likusį rungtynių laiką tik padidino savo pranašumą.

„Visi dabar puola teisėjavimą. Ar žinote, kad negalima kritikuoti teisėjų? – klausė po rungtynių Virginijus Šeškus. – Aš jau kiek baudų esu gavęs... Teisėjai visada teisūs ir jei jie taip sušvilpė, reiškiasi, taip turėjo būti. Galiu pasakyti vieną dalyką. Bent jau antroje rungtynių pusėje, mes tikrai labiau norėjome laimėti. Prie pergalės visada prisideda 20% noro laimėti. Šiandien tas noras viską ir padarė. Mes šiandien esame šaunuoliai. Mes uždarėme Kupšą, Bičkauskis šiandien nesiautė. Šiandien tikrai gerai žaidėm. Mes trečias rungtynes neblogai žaidžiam.“

„Juventus“: Maksimas Kornijenka (6 atk. kam.) ir Dino Pita po 12, Dovis Bičkauskis 11 (7 rez. perd.), Karolis Guščikas 10 (7 atk. kam.), Mindaugas Kupšas 9 (6 atk. kam.).

„Vytautas“: Rashaunas Broadusas 17 (3/5 trit.), Egidijus Dimša 16 (7 atk. kam.), Eigirdas Žukauskas (9 atk. kam., 8/10 baud.) ir Justas Sinica (3/10 trit.) po 12.

„Jie buvo labai alkani. Tai yra natūralu, kadangi jie nori išsikapstyti iš paskutinės vietos, – po pralaimėjimo kalbėjo uteniškių strategas Žydrūnas Urbonas. – Aš nesakau, kad mes nebuvome alkani ir nenorėjome laimėti. Nenoriu tą patį kalbėti, bet pabaigoje tiesiog padusome. Nebuvo energijos kažką įmesti. Maniau, kad Anthony Irelandas galės žaisti, bet prieš rungtynes pasakė, kad dar negali, dar jaučia skausmus. Tad vėl ta pati septynių žmonių istorija.“

Abi komandos rungtynes pradėjo itin slogiai. „Juventus“ pirmus taškus iš žaidimo pelnė sužaidus kiek mažiau negu 5 minutes, kai „Vytautas“ pirmuosius taškus iš žaidimo pelnė likus žaisti kiek daugiau negu 4 minutes pirmajame kėlinyje.

Per pirmąjį kėlinį komandos pelnė po 13 taškų. Nors antrajame ketvirtyje komandų puolimas įsivažiavo, po pirmosios rungtynių dalies prieniškiai turėjo minimalų pranašumą – 31:30.

„Vytautas“ po pertraukos atrodė šiek tiek geriau ir greitai įgijo 4 taškų pranašumą – 38:34. Vis dėlto „Juventus“ krepšininkams toks prieniškių šeimininkavimas jų arenoje nepatiko. Uteniškiai surengė 10:0 spurtą ir iškart perėmė rungtynių iniciatyvą (44:38). Vis dėlto prieniškiai susigrąžino iniciatyvą, sužaidė sėkmingas tiek trečiojo kėlinio, tiek ketvirtojo kėlinio pabaigas ir pirmą kartą šį sezoną palaužė „Juventus“ ekipą.

Traumą patyręs L. Ballas per minutę spėjo pramesti vieną tritaškį bei kartą suklysti. V. Šeškus šiame susitikime nusprendė neregistruoti jaunesniojo LiAngelo brolio LaMelo, kuris rungtynes stebėjo iš tribunų.

„Vytautas“ šiame susitikime metė kur kas daugiau baudų metimų negu jų varžovai. Prieniškiai iš 24 baudų metimų realizavo 19 (79%), kai aikštės šeimininkai iš 10 pataikė 8 (80%). Svečiai taip pat užtikrintai laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių – 40:32.

Rungtynių komentarai:

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris