Įsisiautėjęs „Nevėžis“ toliau stebina: parklupdė ir „Neptūną“
Foto: Fotodiena.lt/M.Baranauskas

Įsisiautėjęs „Nevėžis“ toliau stebina: parklupdė ir „Neptūną“

Autorius: LKL.lt
2018-04-25

Kėdainių „Nevėžis“ (12-22) nemažina apsukų ir toliau guldo ant menčių vieną „Betsafe-LKL“ čempionato ekipą po kitos.

Ramūno Cvirkos auklėtiniai namuose 74:67 (23:17, 19:16, 19:17, 13:17) netikėtai įveikė Klaipėdos „Neptūno“ (23-11) krepšininkus.

Į septintąją turnyrinės lentelės vietą pakilusi Kėdainių ekipa iškovojo jau ketvirtąją pergalę iš eilės.

Šįkart į priekį „Nevėžį“ vedė Aleksandro Zakharovo ir Gabrieliaus Maldūno tandemas. Puolėjai pelnė atitinkamai 16 ir 15 taškų. G. Maldūnas dar ir atkovojo 10 atšokusių kamuolių. 

„Šiose rungtynėse atrodėme nelabai motyvuoti, kadangi reguliariajame sezone nei pakilsime aukščiau, nei nusileisime. Toks vaizdas, kad norėjome laimėti mažiau nei „Nevėžis“. Tai man labai nepatiko“, – po pralaimėjimo sakė uostamiesčio klubo strategas Kazys Maksvytis.

Užtikrintai rungtyniavę šeimininkai kontroliavo žaidimą bei pirmavo beveik visas 40 minučių. Dar prieš ilgąją pertrauką jie spurtavo 8:2 ir atitrūko 42:33.

Antroje susitikimo pusėje Kėdainių klubas ne tik neatsipalaidavo, bet ir įjungė dar aukštesnę pavarą. Spurtą pratęsus iki 21:6, skirtumas išaugo net iki 18 taškų – 55:37.

Dviženklį pranašumą „Nevėžis“ išlaikė iki ketvirtojo kėlinio vidurio. Tuomet Kazio Maksvyčio kariauna pradėjo lemiamą šturmą ir po spurto 13:5 paskutinę minutę pasivijo 67:70.

Vis dėlto svarbų dvitaškį likus žaisti 30 sekundžių pataikė A. Zakharovas (72:67), Jerry Johnsonas prametė iš toli, o šeimininkų pergalę įtvirtino Lesterio Medfordo baudų metimai.

„Rezultatu esame patenkinti, bet žaidimu šiek tiek nelabai. Rungtynės pagal kokybę nesusiklostė taip, kaip norėjome. Bet, kaip sakoma, nugalėtojai neteisiami“, – teigė R. Cvirka.

Saldžią pergalę Kėdainių klubas iškovojo atsisveikindamas su Tadu Sedekerskiu. Vitorijos „Baskonia“ komandai priklausantis puolėjas patyrė traumą ir po 5 gimtinėje praleistų mėnesių gydytis grįžo į Ispaniją.

„Nevėžis“: Aleksandras Zakharovas 16, Gabrielius Maldūnas 15 (10 atk. kam.), Gintautas Matulis 11.

„Neptūnas“: Renaldas Seibutis 16, Tomas Delininkaitis 13, Arūnas Mikalauskas ir Jerry Johnsonas po 9.

Rungtynių apžvalga:

Trenerių komentarai:

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris