LKL'25 legendos. Robertas Javtokas
Foto: Fotodiena.lt

LKL'25 legendos. Robertas Javtokas

Autorius: LKL.LT
2018-05-02

Lietuvos krepšinio lyga per jubiliejinį 25-ąjį sezoną renka ir visuomenei pristato 25 labiausiai lygai nusipelniusias asmenybes. Apie visus juos parengti vaizdo reportažai ir pateikti LKL.LT puslapyje. Šį kartą – Robertas Javtokas, karjerą pradėjęs su „Šiaulių“ komanda, didžiąsias pergales iškovojęs su Vilniaus „Lietuvos rytu“, o paskutinius sezonus kaip žaidėjas atidavęs Kauno „Žalgiriui“.

Vienas atletiškiausių mūsų šalies krepšininkų, ilgametis rinktinės kapitonas Robertas Javtokas LKL debiutavo vos 16-os metų.

Atstovaudamas „Šiauliams“ startiniame sezone jis pelnė tik vieną tašką rungtynėse su Vilniaus „Sakalais“, bet jį R. Javtokas atsimena kuo puikiausiai.

LKL legendos
Šarūnas Marčiulionis Romualdas Brazauskas
Rimantas Endrijaitis Šarūnas Jasikevičius
Rolandas Matulis Antanas Sireika
Vladas Garastas Valdemaras Chomičius
Kęstutis Pilipauskas Broliai Lavrinovičiai
Šarūnas Kliokys Rimas Kurtinaitis
Juozas Petkevičius Rolandas Skaisgirys
Ramūnas Šiškauskas Linas Kunigėlis
Eurelijus Žukauskas Robertas Giedraitis
Mindaugas Lukauskis Paulius Jankūnas
Algimantas Pavilonis Gintaras Leonavičius

„Išleido vieną minutę pirmoje pusėje ir dar išleido tuomet, kai visi išsibaudavo, – 1997-ųjų vasarį vykusias rungtynes prisiminė R. Javtokas, įtrauktas tarp 25 LKL legendų. – Pamenu, Rolandas Matulis atkovojo kamuolį, susidūrė su manimi, ir kadangi svėriau kokius tris sykius mažiau, nubloškė į kitą pusę. Užsidirbau baudą ir ėjau mesti dvi baudas, viena iš jų įkrito.“

R. Javtokas netrukus iškeliavo mokytis už Atlanto, o grįžęs pasirašė sutartį su Vilniaus „Lietuvos rytu“, su kuriuo pirmą kartą tapo LKL čempionu.

Netrukus krepšininkas 56-uoju šaukimu buvo pakviestas NBA naujokų biržoje, bet pats R. Javtokas tai vadina nesusipratimu.

Pasirodo, tuomet jis tenorėjo atkreipti NBA klubų dėmesį ir paraišką ketino atsiimti, bet pavėlavo.

„Tiesiog atsikėliau ryte ir man sako: tu pašauktas 56-uoju numeriu, – 2001-uosius prisiminė R. Javtokas. – Susinervinau, nes dar norėjau metus pažaisti, buvo nusivylimas, kad pakvietė paskutiniu. Bet vėliau ta avarija, ir „Spurs“ padėjo: pasikvietė ten, reabilitacija, aišku, atsigavau ir turėjau galimybę pas juos vykti. Bet mano sprendimas buvo kitoks.“

Dabar R. Javtokui 38-eri, jis eina Kauno „Žalgirio“ sporto direktoriaus pareigas. Komanda po 19-os metų pertraukos grįžo į Eurolygos finalo ketvertą.

Dažnai girdime, kad tai daugiausia trenerio nuopelnai. Bet R. Javtokas tvirtina, kad labai didelė gero rezultato priežastis – generalinis direktorius Paulius Motiejūnas.

„Tas, kuris valdo visą komandą, yra pamišęs dėl šio dalyko; sprendimus priima ne kokie 8 tarybos žmonės, o vienas, du, trys – ir viskas nuspręsta, – tvirtino R. Javtokas. – Aišku, ne kiekvieną dieną iš Šaras pasitaiko kaip treneris. Tiek metų nebuvo – turėjo kažkada paeiti ta korta.“

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris