„Žalgiris“ pranoko „Lietkabelį“, bet prarado E. Ulanovą
Foto: Fotodiena.lt

„Žalgiris“ pranoko „Lietkabelį“, bet prarado E. Ulanovą

Autorius: LKL.LT
2018-05-02

Kauno „Žalgiris“ vėl buvo stipresnis praėjusio sezono finalo dalyvių mūšyje, tačiau nerimo sukėlė Edgaro Ulanovo trauma.

„Žalgiris“ išvykoje 81:74 (18:20, 21:19, 13:25, 22:17) pranoko Panevėžio „Lietkabelį“ ir tvirtai žygiuoja „Betsafe–LKL“ reguliariojo sezono nugalėtojų vardo link.

„Žalgiris“ vis dar viena pergale atsilieka nuo Vilniaus „Lietuvos ryto“, bet sostinės komanda jau baigė reguliarųjį sezoną, „Žalgiriui“ dar liko trejos rungtynės.

Vis dėlto Kauno komanda neteko vieno lyderių – E. Ulanovas sužaidęs vos 3 minutes patyrė traumą ir į aikštę nebegrįžo.

Puolėjui buvo sumuštas raumuo per susidūrimą su Kšištofu Lavrinovičiumi. E. Ulanovas prieš trečią kėlinį darė apšilimą, bet dėl skausmo į aikštę negrįžo. Pirminiais duomenimis, trauma nėra rimta.

„Lietkabelis“ sugriuvo trečiajame kėlinyje. „Žalgiris“ pelnė 10 taškų be atsako, įskaitant du perimtus kamuolius, taip dvi atakas baigiant lengvais dėjimais. Čempionai atitrūko 60:48 (29 min.) ir „Lietkabelis“ nebesugebėjo sugrąžinti intrigos.

„Svarbiausia, kad laimėjome ir įsirašėme pergalę, – spaudos konferencijoje sakė Šarūnas Jasikevičius. – O daugiau viskas buvo blogai, tai tarsi kaip pralaimėjimas. Žaidimas buvo labai blogas iš visų pusių: nebuvo užsivedimo, galvos, išpildymo, buvo tik slankiojimas aikštėje ir rungtynių pabaigos laukimas.“

Naudingiausias praėjusios savaitės žaidėjas Brandonas Daviesas pelnė 23 taškus ir buvo geriausias „Žalgirio“ gretose.

„Progresas jo stulbinantis, – vidurio puolėjo žaidimą įvertino „Žalgirio“ treneris. – Jis man primena Brocką (Motumą) ir Luką Lekavičių. Jo darbo etika nesikeičia, ar sezono pradžioje sekėsi, ar ne, ar treneris duoda žaisti 20 minučių, ar 10. Jis užsiveda kiekvienoms rungtynėms.“

„Žalgiris“ šiai dienai yra stipriausia Lietuvos komanda, – varžovams komplimentus po rungtynių dalijo „Lietkabelio“ treneris Ramūnas Butautas. – Tą parodė šiandien aikštelėje. Nemanau, kad žaidėme blogai. Turėjome vieną atkarpą, kai „Žalgiris“ aktyviai dengėsi ir negalėjome įmesti taškų, bet nereikia pamiršti, prieš ką žaidėme.“

Treneris Šarūnas Jasikevičius laiko aikštėje suteikė visiems 12 žaidėjų, taškų nepelnė tik E. Ulanovas.

Gintaras Leonavičius žaidė jubiliejines 300-ąsias rungtynes per karjerą LKL pirmenybėse ir su 10 taškų buvo vienas geriausių „Lietkabelio“ gretose. Šeimininkai vertėsi be Žygimanto Skučo.

„Lietkabelis“: Darjušas Lavrinovičius 19 taškų, Žanis Peiners 12, Gintaras Leonavičius 10, Simas Jasaitis 9.

„Žalgiris“: Brandonas Daviesas 23, Kevinas Pangosas 14, Paulius Jankūnas 12, Axelis Toupane‘as 7.

„Lietkabelis“ užėmė ketvirtą vietą reguliariajame sezone, tačiau atkrintamąsias pasitiks su nerimu – per paskutines šešerias rungtynes laimėjo tik kartą.

Ketvirtfinalio serijoje iki trijų pergalių „Lietkabelis“ kovos su „Šiauliais“.

„Žalgiris“ jau šeštadienį galės sugrįžti į „Betsafe–LKL“ viršūnę – tam reikės įveikti Pasvalio „Pieno žvaigždes“. Sugrįžęs į viršūnę „Žalgiris“ ketvirtfinalyje kovotų su Kėdainių „Nevėžiu“.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris