Po „Žalgirio“ pergalės aiškios visos ketvirtfinalio poros
Foto: Fotodiena.lt/J. Elinskas

Po „Žalgirio“ pergalės aiškios visos ketvirtfinalio poros

Autorius: LKL.lt
2018-05-05

Kauno „Žalgirio“ ekipa Pasvalyje palaužė vietos „Pieno žvaigždes“, iškovojo 30-ąją pergalę ir užsitikrino reguliaraus sezono nugalėtojo vardą. Ši kauniečių pergalė lėmė, kad ketvirtfinalį iš antrosios pozicijos pradės Vilniaus „Lietuvos rytas“.

Būtent pirmosios dvi pozicijos ir nebuvo aiškios reguliariajame sezone, o po Lietuvos čempionų pergalės paaiškėjo visos ketvirtfinalio poros.

„Žalgirio“ ekipa svarbiausias kovas „Betsafe–LKL“ pirmenybėse pradės gegužės 12 d., kai stos į kovą iki trijų pergalių su Kėdainių „Nevėžiu“. Šį sezoną stipriausiose Lietuvos krepšinio pirmenybėse „Žalgiris“ kėdainiškius įveikė visus keturis kartus. 

Ketvirtfinalių poros Startas

„Žalgiris“ – Nevėžis“

 Gegužės 12 d.

„Lietuvos rytas“ – „Juventus“

 Gegužės 11 d.

„Neptūnas“ – „Pieno žvaigždės“

 Gegužės 11 d. BTV

„Lietkabelis“ – „Šiauliai“

 Gegužės 12 d. BTV

Antrąją vietą reguliariajame sezone užėmęs „Lietuvos rytas“ ketvirtfinalyje susigrums su Utenos „Juventus“ krepšininkais. Šios ekipos ketvirtfinalio seriją pradės gegužės 11 d. Šioje poroje „Betsafe–LKL“ pirmenybėse visas keturias pergales taip pat iškovojo „Lietuvos rytas“, tačiau jos buvo pasiektos vidutiniškiai tik 8,75 taškų skirtumu.

Trečioje ketvirtfinalio poroje į kovą stos Klaipėdos „Neptūnas“ ir Pasvalio „Pieno žvaigždės“. Atitinkamai trečiąją ir šeštąją vietas užėmusios ekipos ketvirtfinalio seriją pradės gegužės 11 d., o šias rungtynes transliuos ir BTV televizija. Reguliariajame sezone pranašumą tarpusavio rungtynėse įrodė „Neptūnas“, kuris seriją laimėjo 3-1.

Bene didžiausią intrigą kelsiančią ketvirtfinalio porą sudarys Panevėžio „Lietkabelis“ ir „Šiauliai“. Praėjusio sezono Lietuvos krepšinio lygos vicečempionai šį sezoną reguliariajame sezone užėmė ketvirtąją vietą, o praėjusį sezoną paskutiniai likę šiauliečiai šiais metais pakilo iki penktosios pozicijos.

„Šiaulių“ ir „Lietkabelio“ serija Panevėžyje startuos gegužės 12 d., o šias rungtynes transliuos ir BTV televizija. Šį sezoną „Betsafe–LKL“ pirmenybėse „Lietkabelis“ per keturis susitikimus iškovojo tris pergales. Vis dėlto paskutinėse ekipų tarpusavio rungtynėse „Šiauliai“ pasiekė triuškinamą pergalę 87:65.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris