Į aikštę sugrįžęs E. Ulanovas padėjo „Žalgiriui“ sutriuškinti „Juventus“
Foto: Fotodiena.lt/J. Elinskas

Į aikštę sugrįžęs E. Ulanovas padėjo „Žalgiriui“ sutriuškinti „Juventus“

Autorius: H. Augustynas
2018-05-07

Nepaisant nuostabių Mindaugo Kupšo rungtynių, po ilgosios pertraukos užsikūręs Kauno „Žalgiris“ (31/4) įtikinamai susitvarkė su Utenos „Juventus“ (13/23) ekipa. Šiose rungtynėse į aikštę sugrįžo kojos traumą išsigydęs Edgaras Ulanovas, kuris padėjo kauniečiams pasiekti septintąją pergalę iš eilės.

Du kėlinius vargęs „Žalgiris“ 82:56 (19:16; 15:17; 22:7; 26:16) susitvarkė su svečiais iš Utenos, kurie sužaidė nerezultatyviausias savo sezono rungtynes „Betsafe–LKL“ čempionate. Antrąją rungtynių pusę „Žalgiris“ laimėjo net 48:23.

Praėjusią savaitę susižeidęs ir vienas rungtynes praleidęs E. Ulanovas šiame susitikime aikštėje praleido 20 minučių ir per jas pelnė 6 taškus bei atliko 4 rezultatyvius perdavimus.

„Juventus“ ekipos šiose rungtynėse neišgelbėjo ir puikiai žaidęs M. Kupšas. Aukštaūgis pelnė 21 tašką (8/12 dvit.) atkovojo 14 kamuolių, blokavo net 5 metimus ir surinko net 37 naudingumo balus.

„Juventus“ ekipa po dviejų kėlinių, dėka Jono Zako metimo per visą aikštę, turėjo tik minimalų deficitą (33:34). Vis dėlto po pertraukos „Žalgiris“ pademonstravo savo tikrąjį veidą ir trečiąjį kėlinį laimėjo net 22:7.

„Labai geras ir paprastas lietuviškas žodis – pabandėm“, – taip pralaimėjimą apibūdino „Juventus“ strategas Ž. Urbonas.

Prieš ketvirtąjį kėlinį kauniečiai turėjo užtikrintą pranašumą – 56:40. Lemiamo ketvirčio metu žalgiriečiai neleido savo varžovams priartėti arčiau, o Šarūnas Jasikevičius leido pasireikšti ir jauniesiems komandos krepšininkams.

Ramiai rungtynių pabaigoje žaidę jaunieji žalgiriečiai tik padidino kauniečių persvarą ir padėjo „Žalgiriui“ iškovoti jau 31-ąją pergalę „Betsafe–LKL“ čempionate.

Šiose rungtynėse be E. Ulanovo į aikštę sugrįžo ir Vasilije Micičius. Š. Jasikevičius dar praėjusią savaitę atskleidė, kad į gynėjo koją įsimetė infekcija. Taip pat vienas rungtynes praleidęs serbas šiame susitikime pelnė 14 taškų ir buvo rezultatyviausias komandos žaidėjas. Vis dėlto gynėjas suklydo net 6 kartus.

Žalgiris“: Vasilije Micičius 14 (6 kld.), Beno Udrihas 11, Antanas Kavaliauskas 10, Paulius Valinskas 8, Roas Jokubaitis 7 (4 rez. perd.).

„Juventus“: Mindaugas Kupšas 21 (8/12 dvit., 14 atk. kam., 5 blk., 37 n.b.), Dovis Bičkauskis 11 (6 rez. perd., 8 kld.), Dino Pita, Jonas Zakas ir Maksimas Kornijenko po 5.

„Labai geras ir paprastas lietuviškas žodis – pabandėm, – taip pralaimėjimą Kaune apibūdino „Juventus“ strategas Žydrūnas Urbonas. – Truputėlį pabandėm pažaisti su „Žalgiriu“. Du kėlinius gavosi šis tas puolime ir gynyboje. Bet antra pusė labai aiškiai parodė, kas yra šių rungtynių favoritas.

Galbūt kai kurie žaidėjai dustelėjo. Dovis Bičkauskis sakė, kad pavargo, suklydo 8 kartus, jam šiandien sunku buvo. Galbūt pasąmonėje pamatėm, kad paleidom rungtynes, nuleidom rankas ir supratom, kad jau jas turim tik užbaigti. Yra kvailystė mums eikvoti jėgas žaidžiant septyniese. Pasitaupėme, kai pamatėme, kad antroje pusėje neturime šansų.“

Š. Jasikevičius ir vėl daug laiko suteikė „Žalgirio“ jaunimui, vis dėlto kauniečių strategas nebuvo patenkintas jų pasirodymu.

„Nelabai jie naudojasi savo šansais. Labiausiai nepatinka, kad daug rungtynių iš eilės jie pralaimi kamuolius, dėl kurių turi šansų pakovoti 50 prie 50. Atrodo, kad gali paimti, bet nepavyksta. Galbūt dėl neužsivedimo, galbūt dėl kitų priežasčių. Pasiaiškinimų neieškosiu. Pralaimėta labai daug mikrodvikovų. Niekas iš jų neprašo brandaus krepšinio, bet norime, kad tikrai kristų ant kamuolių ir kovotų, jog savo minutes aikštėje praleistų naudingai. Su jais labai nepastovi situacija. Kai kurie čia yra nemažai laiko ir iš jų norėtųsi daugiau“, - teigė Š. Jasikevičius.

„Žalgirio“ ekipoje sugebėjo pasižymėti visi 12 aikštėje pasirodę krepšininkai.

Šį kartą Š. Jasikevičius poilsio suteikė dvi savaites iš eilės naudingiausiam „Betsafe–LKL“ krepšininkui Brandonui Daviesui, Kevinui Pangosui ir Aaronui White‘ui.

Šiose rungtynėse kauniečiai kur kas geriau atakavo iš dviejų taškų zonos. Lietuvos čempionai realizavo 56% dvitaškių (28/50), kai svečiai iš Utenos – vos 32% (12/37). Pataikymas iš dviejų taškų zonos leido „Žalgiriui“ atliktu žymiai daugiau rezultatyvių perdavimų – 21:13.

Šios rungtynės nieko nelėmė nė vienai komandai. Tiek „Žalgiris“, tiek „Juventus“ jau žino būsimus ketvirtfinalio varžovus. Kauniečiai susikaus su Kėdainių „Nevėžiu“, o „Juventus“ – su Vilniaus „Lietuvos rytu“.

Rungtynių komentarai:

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris